arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۸۲۲۹۸
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۵ - ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳

ویروس کرونای ۱۴۰۳ با موج کوچک می‌آید

در سال جاری، زیر سویه JN.۱ ویروس کرونا اکثریت قریب به اتفاق موارد کووید را به خود اختصاص داده بود. اما اکنون، یک زیر سویه جدید که با نام «کی پی. ۲» (KP.۲) شناخته می‌شود در حال گسترش است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در سال جاری، زیر سویه JN.۱ ویروس کرونا اکثریت قریب به اتفاق موارد کووید را به خود اختصاص داده بود. اما اکنون، یک زیر سویه جدید که با نام «کی پی. ۲» (KP.۲) شناخته می‌شود در حال گسترش است.
این زیر سویه که در اواسط مارس (اسفند و فروردین) فقط یک درصد موارد ابتلا به کووید -۱۹ را در آمریکا به خود اختصاص داده بود، اکنون بیش از یک چهارم موارد یا به تعبیری دقیق‌تر ۲۸ درصد موارد ابتلا را تشکیل می‌دهد.

به گزارش نیویورک تایمز، کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که با گسترش زیر سویه جدید «کی پی. ۲» (KP.۲)، تابستان امسال موارد ابتلا به کووید تا حدی افزایش پیدا کند. با این حال از آنجایی که بیشتر مردم نسبت به کووید مصونیت پیدا کرده‌اند، این امکان وجود دارد که موج شیوع زیر سویه در سال جاری به اندازه سال‌های گذشته بزرگ نباشد. در حالی که به نظر نمی رسد موارد ابتلا در حال حاضر در حال افزایش باشد، محققان و پزشکان همچنان به دقت این قضیه را دنبال می‌کنند که آیا این زیر سویه باعث افزایش موارد ابتلا در تابستان می‌شود یا خیر.

این زیرسویه در پایان آوریل (میانه‌های اردیبهشت) غالب شد، به این معنی که بیشترین سهم موارد ابتلای جدید به ویروس کرونا را به خود اختصاص داده و از زیر سویه JN.۱ که در زمستان غالب بود، پیشی گرفته است.

«کی پی. ۲» متعلق به زیرمجموعه‌ای از انواع کووید است که دانشمندان با نام مستعار «فلیرت» (FLiRT) که از حروف موجود در نام جهش‌های آن‌ها وام گرفته شده می‌شناسند. دکتر دیوید هو، ویروس شناس در دانشگاه کلمبیا، گفت که آن‌ها از نوادگان JN.۱ هستند و KP.۲ زیر سویه‌ای بسیار نزدیک به JN.۱ است.

اما دکتر «هو» آزمایش‌های آزمایشگاهی اولیه را در سلول‌ها انجام داده است که نشان می‌دهد تفاوت‌های جزئی در پروتئین سنبله KP.۲ ممکن است آن را در فرار از سیستم ایمنی بدن ما موفق ‌تر کند و تا حدی نیز عفونی‌تر از JN.۱ باشد.

دکتر مارک سالا، یکی از مدیران مرکز جامع کووید - ۱۹ در شمال غربی آمریکا در شیکاگو، گفت: فکر نمی‌کنم کسی انتظار داشته باشد که اوضاع در مورد موارد ابتلا به این زیر سویه جدید به طور ناگهانی تغییر کند، اما «کی پی. ۲»به احتمال زیاد هنجار جدید ما (زیر سویه غالب جدید) خواهد بود.

نتایج اولیه تحقیقات آزمایشگاهی در ژاپن که روی زیر سویه جدید «کی پی. ۲» انجام گرفته، نشان می‌دهد که واکسن‌های کوویدی که در حال حاضر در آمریکا توصیه می‌شود ممکن است تاثیر کمتری روی KP.۲ نسبت به JN.۱ داشته باشد.

البته خبر خوب اینکه نتایج این تحقیق همچنین نشان می‌دهد که KP.۲ ممکن است در آلوده کردن سلول‌ها کارایی کمتری داشته باشد، که می‌تواند به این معنی باشد که برای آلوده کردن فردی به دوز بالاتری از ویروس نیاز است. به گفته کارشناسان، افرادی که به JN.۱ آلوده شده اند باید همچنان ازخود در برابر KP.۲ محافظت کنند.

کارشناسان گفتند که حتی اگر JN.۱ داشته باشید، ممکن است دوباره به KP.۲ آلوده شوید به خصوص اگر چندین ماه یا بیشتر از آخرین دوره کووید شما گذشته باشد.

دکتر «هو» گفت که KP.۲ می تواند حتی افرادی را که به روزترین واکسن را دریافت کرده‌اند نیز آلوده کند. همچنین تحقیق محققان ژاپنی که به آن کمی پیشتر در این مطلب پرداختیم، نشان داد که KP.۲ ممکن است در آلوده کردن افرادی که جدیدترین واکسن کووید را دریافت کرده اند از JN.۱ ماهرتر باشد.

به گفته سخنگوی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، در این مرحله، دلیلی وجود ندارد که باور کنیم KP.۲ باعث بیماری شدیدتر از سویه‌های دیگر می‌شود. اما افرادی که ۶۵ سال به بالا هستند، باردار یا دارای نقص ایمنی هستند، در معرض خطر بیشتری از عوارض جدی کووید هستند.

دکتر پیتر چین-هونگ، متخصص بیماری‌های عفونی در دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو، نیز گفت: این گروه‌ها (افرادی که ۶۵ سال به بالا هستند، باردار یا دارای نقص ایمنی هستند)، به طور ویژه، ممکن است بخواهند واکسن به روز شده را دریافت کنند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا توصیه کرده که افراد ۶۵ سال و بالاتر که قبلا یک دوز از واکسن به روز شده را دریافت کرده‌اند، حداقل پس از چهار ماه واکسن بعدی را تزریق کنند.

 

همشهری آنلاین

نظرات بینندگان