arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۷۰۴۳
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۷ - ۲۱ آذر ۱۳۹۱

هاشمی:‌ انحصارطلبی وهمایشهای تکراری کارساز نیست/باید باعمل امربه معروف کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز در دیدار با جمعی از محققان مؤسسه موضوع‌شناسی احکام فقهی و مؤسسه کتاب‌شناسی شیعه، با اشاره به اینکه همواره درصدد ایجاد دانشگاهی در حوزه بوده‌ایم و محور کارهای انجام شده در این مؤسسه در واقع بخش قابل توجهی از این ایده را تأمین کرده است، گفت: بحث امر به معروف و نهی از منکر وظیفه‌ای عام و برای تمام مسلمین است و نباید به عنوان ابزار قدرت به کار گرفته شود، چرا که این امر محدود به یک گروه یا فرد خاصی نبوده و قرآن کریم نیز پیکره امت اسلامی را بدون هیچ‌گونه محدودیتی عامل نهی از منکر می‌داند و آن را محدود به مسائل شرعی و احکام هم ندانسته و امر به تمامی خوبی‌ها و نهی از همه‌ی بدی‌ها می‌داند.

به گزارش ایلنا، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، استفاده حکومت از ابزار تنبیه و به ویژه تشویق و جدا نمودن حساب افراد گستاخ و یاغی از افراد درستکار را ضروری دانست و افزود: کارگزاران و عاملان امر به معروف و نهی از منکر، باید مواظبت نمایند تا با یک عمل ناشایست هزاران حرف و سخنرانی خوب و مثبت خود را به هدر ندهند.

عضو خبرگان رهبری با تأکید بر این آیه قرآن کریم: «کونوا دعاة للناس بغیر السنتکم» گفت: با عملکرد مناسب خود باید با عمل، الگو و نمونه‌ای برای سایر کشورهای اسلامی و غیراسلامی باشیم.

ایشان افزود: منحصر کردن امر به معروف و نهی از منکر به جمعی خاص و برگزاری همایش‌های تکراری کارساز نبوده و باید در عمل و با فرهنگ‌سازی معروف را امر و منکر را نهی کنیم.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود، در خصوص موضوع‌شناسی احکام فقهی گفت: این موضوع در حوزه‌ها مورد غفلت قرار گرفته و عمدتاً به منابع و ادله احکام توجه می‌شود و از زمان شیخ مفید تاکنون با تغییراتی ادامه دارد، در حالی که با امکانات نظام اسلامی و وسایل ارتباط‌جمعی پیشرفته و تسهیلات به وجود آمده و دسترسی به آثار و کتب، باید موضوع‌شناسی در قالب کمیته‌ها و به صورت تخصصی درآمده و ترکیب محققان آن نیز به تناسب تخصص افراد و موضوعات روز دسته‌بندی گردد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با تبریک روز حوزه و دانشگاه افزود: چند سال قبل طرحی در دانشگاه آزاد تصویب کردیم تا براساس آن اساتید و مدرسان علمی و دینی را در سطح دکترا تربیت نمایند تا آثار آنها در مراکز علمی و تحقیقاتی داخل و خارج از کشور منتفذ بوده و مورد استفاده قرار گیرد، که متأسفانه تاکنون محقق نشده و در جلسه اخیر هیأت امنا مجدداً بر روی آن تأکید شد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: قبلاً پیشنهاد تأسیس دانشگاهی در حوزه علمیه قم را مطرح کرده بودم تا از بین محققانی که دروس خارج را دیده‌اند، افرادی انتخاب شوند تا در همه رشته‌ها به‌ویژه علوم انسانی بتوانند تخصص‌های لازم را کسب و تحت عنوان شورای فقهی در همه زمینه‌ها نظرات کارشناسی خود را به صورت تخصصی در اختیار مراجع و کارشناسان حوزه قرار دهند.

ایشان افزود: اندیشمندان باید بتواند با استفاده از سیره عملی اهل بیت(ع)، جاذبه‌های احکام اسلامی را به دنیا عرضه کنند.

در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام فلاح‌زاده و تنی چند از حاضران به نمایندگی از محققان حاضر گزارشی از تدوین اساسنامه مؤسسه و تشکیل گروه‌ها برای مشخص کردن موضوعات فقهی و پاسخ به آنها و همچنین ایجاد مرکزی برای پاسخگویی به شبهات و مسائل و سؤالات فقهی از سایر کشورها که رو به تزاید نیز می‌باشد، ارائه داد.

نظرات بینندگان