صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۳۱ شهريور ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۲۸۳۱۱
تعداد نظرات: ۲۳ نظر
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۰۹ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۲
رییس جمهور:
روحانی گفت: دشمن باید بفهمد که زبان دولت زبان تدبیر است و زبان مردم زبان ادب توأم با زبان مقاومت و استواری است و اگر زبان آنها نیز زبان تکریم نباشد کاری پیش نمی‌رود. غرب باید بداند که با تحریم و فشار نسبت به ملت ایران حداقل موفقیت را نیز به دست نمی‌آورد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


رییس‌جمهور صبح امروز در همایش ائمه جمعه اعلام کرد که شاید در هفته‌های آینده اولین مذاکرات در ارتباط با موضوع هسته‌ ای در نیویورک صورت گیرد.

به گزارش انتخاب ، حجت‌الاسلام حسن روحانی در بیست و دومین همایش ائمه جمعه با اشاره به واگذاری بحث مذاکرات هسته‌ ای به وزارت خارجه گفت: شاید در هفته‌های آینده اولین مذاکره در مورد پرونده هسته‌ ای در نیویورک صورت بگیرد و بعد مذاکرات با گروه 1+5 در جایی که مشخص می‌شود، ادامه پیدا می‌کند.

روحانی که در بیست و دومین گردهمایی ائمه جمعه سراسر کشور سخن می‌گفت، بخشی دیگر از سخنان خود را به مسائل سیاست خارجی و فضای منطقه‌ اختصاص داد و گفت:‌ فضای منطقه و خاورمیانه با مشکلاتی روبروست البته با مشکلاتی از قبل روبرو بوده و امروز مشکلات بیشتر است.

وی به مساله سوریه اشاره و تصریح کرد: مساله سوریه به دلیل این‌که این کشور در خط مقدم مقاومت قرار داشته و دارد برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد و دولت تمام توان خود را در دو هفته اخیر به کار گرفته که جنگی رخ ندهد و اگر خدای ناکرده این جنگ رخ داد، خسارت آن کمترین باشد و دشمن سریعتر از ادامه جنگ پشیمان شود.

رییس‌جمهور با بیان این‌که ما در طول این مدت در ارتباط با سوریه این خط و مشی را دنبال کردیم، گفت: من خودم در زمینه سوریه با برخی از سران کشورها صحبت کردم، برای برخی از مراکز قدرت پیام فرستاده شده و وزارت خارجه و شخص وزیر نیز در این زمینه فعال بوده و صحبت‌هایی را با کشورهای مختلف انجام دادند.

روحانی با اشاره به مشکلات موجود در سوریه در زمینه تامین مواد غذایی از جمله در زمینه آرد، گفت: ‌علیرغم تمام مشکلاتی که وجود دارد برای کمک‌های نوع دوستانه در مورد مواد غذایی از جمله آرد به بخش‌های مختلف دستوراتی را دادم و وقتی می‌بینیم یک کشور اسلامی مثلا در مورد نان دچار مشکل است، نمی‌توانیم دست روی دست بگذاریم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر این‌که تمام تلاش ما این است که جنگی رخ ندهد و این امید در روزهای اخیر با شیوه‌هایی که کشورهای مختلف دنبال کرده‌اند، مقداری تقویت شده است، تاکید کرد: امیدواریم که جنگی رخ ندهد و اگر چنین جنگی رخ بدهد جنگ‌طلبان باید هزینه بالایی را به خاطر این موضوع بپردازند.

رییس‌جمهور در ادامه صحبت‌های خود یادآور شد: افکار عمومی جهان با جنگ مخالف است (شعار مرگ بر آمریکای جمعیت).

وی افزود: افکار عمومی دنیای غرب نیز با جنگ مخالف است و شما دیدید که نزدیک‌ترین متحد آمریکا یعنی انگلیس نیز نتوانست از پارلمان خود برای جنگ رای بگیرد و پارلمان نیز علیه جنگ رای داد، نه این‌که آنها دلشان برای سوریه و مردم سوریه سوخته باشد، بلکه آنها دیدند که در جنگ‌های قبلی چه بلایی سرشان آمده است و می‌دانند آثار جنگ چه خواهد بود.

روحانی با اظهار امیدواری مبنی بر این‌که جلوی جنگ گرفته شود و تمام تلاش دولت نیز در این راستا است، گفت: اگر جنگی وارد شود بیشترین ضرر آن متوجه جنگ‌طلبان، تحمیل‌کنندگان جنگ و دوستان آنها در منطقه خواهد بود و در واقع بیشترین ضرر را آنها متحمل می‌شوند.

رییس‌جمهور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه "دولت در زمینه سیاست خارجی در منطقه فعال است"، به موضوع هسته‌یی اشاره کرد و گفت: در این مورد نیز دولت از حقوق ملت کوتاه نمی‌آید و تمام تلاش خود را در راستای دفاع از حقوق ملت با استدلال، حکمت و توام با عزت به پیش می‌برد.

وی با بیان اینکه "بنا بر مصالحی، مذاکرات هسته‌یی به وزارت امور خارجه واگذار شده است"، افزود: امیدواریم در این مذاکرات نیز قدم‌های موفقی برداریم و شاید در هفته‌های آینده اولین مذاکرات در این ارتباط در نیویورک صورت بگیرد و مذاکرات بعدی در جایی که برای مذاکره با 1+5 مشخص می‌شود.

رییس‌جمهور در بخش دیگری از صحبت‌هایش اظهار کرد: ما باید از مشکلات عبور کنیم و این مشکلات یک‌روزه حل نمی‌شود. باید صبر و تحمل داشته باشیم.

روحانی همچنین گفت: دشمن باید بفهمد که زبان دولت زبان تدبیر است و زبان مردم زبان ادب توأم با زبان مقاومت و استواری است و اگر زبان آنها نیز زبان تکریم نباشد کاری پیش نمی‌رود. غرب باید بداند که با تحریم و فشار نسبت به ملت ایران حداقل موفقیت را نیز به دست نمی‌آورد.

وی اضافه کرد: اگر زبان غرب زبان منطق، استدلال و منافع مشترک باشد، از موضع برابر باشد، دولت نیز آماده است که با زبان حکمت، تدبیر و منطق با آنها صحبت کند. دولت از تمام توان خود برای حل مشکلات استفاده می‌کند و ان‌شاءالله نتیجه حاصل می‌شود.

رییس‌جمهور در ابتدای سخنان خود در جمع ائمه جمعه با ابراز خرسندی از این‌که در هفته‌های اولیه شروع به کار دولت تدبیر این فرصت ایجاد شده که در جمع ائمه جمعه حضور پیدا کند، گفت: ائمه جمعه رسالت سنگین فرهنگی و اجتماعی در سراسر کشور بر عهده دارند و بدون تردید کار و رسالتی که ائمه جمعه در شرایط امروز جهانی و شرایط امروز کشور بر عهده دارند، بسیار سخت‌تر و سنگین‌تر از گذشته است.

روحانی گفت: اگر بگوییم که رسالت اصلی امامان جمعه تبیین، تشریح و تبلیغ فرهنگ دین مبین اسلام است، قطعا این امر در دنیای امروز سخت‌تر و مشکل‌تر شده است و باید با هنرمندی خاص، اعتقادات، اصول و موازین احکام اسلام را برای مردم تبیین کرد.

وی افزود: دنیای امروز دنیای اطلاعات است، دنیایی است که نسل جوان ما از تحولاتی که در سراسر جهان رخ می‌دهد بی‌خبر نخواهد بود،‌از افکار مختلفی که در جهان مطرح است بی‌خبر نیست و جامعه امروز ما نسبت به گذشته بسیار متفاوت است.

رییس‌جمهور در ادامه با اشاره به وجود چهار میلیون و نیم دانشجو در کشور، گفت: در حال حاضر چهار میلیون و نیم دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی حضور دارند و این نشان می‌دهد که شرایط اطلاعاتی نسل جوان ما با گذشته متفاوت است و بدون تردید نیازها نیز متفاوت خواهد بود. بسیاری از سوالات، اشکالات، ایرادها و نقدها گاهی ممکن است که ظاهر آن ظاهر زیبایی نباشد و حتی گاهی استماع آن برای ما کمی سخت باشد، اما جوانی که دارای سوال و اشکال است نه در حوزه‌ علمیه رشد و نمو کرده و نه گوش و چشمش بر روی سوال‌ها، نقدها و مسائل مختلفی که در جهان مطرح است بسته است، بنابراین باید این سوالات و اشکالات را با حسن نیت مطرح کنیم و با آن برخورد کنیم و اگر مسائل اجتماعی و فرهنگی تبدیل به مسائل سیاسی شوند کار سخت و مشکل می‌شود.

روحانی با بیان این‌که رسالت ائمه جمعه یک رسالت فرهنگی، علمی، تبیینی و اقناعی است، تصریح کرد: البته امروز کار سخت‌تر شده است. دشمنان فراوانی داریم که تلاش می‌کنند، اذهان را تصرف و تسخیر کنند، تلاش می‌کنند که القائاتی انجام دهند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود افزود: امامان جمعه مستقل هستند، امام جمعه دولتی به معنای خاص کلمه نداریم، البته به مفهوم عام همه وابسته به نظام هستند.

رییس‌جمهور ادامه داد: از افتخارات شیعه در طول تاریخ این بوده که امامان جمعه آن مستقل بودند و وابسته به حاکمیت، حکومت و دولت نبودند بخصوص زمان‌هایی که حکومت‌ را جابرانه و غاصبانه می‌دانستند.

روحانی گفت: اکنون نیز ائمه جمعه دولتی نیستند و ما نه امام جمعه دولتی می‌خواهیم و نه دین دولتی می‌خواهیم و ما دولت دینی می‌خواهیم. امام جمعه باید مستقل و البته حامی نظام باشد.

رییس‌جمهور همچنین با اشاره به اهمیت نقد و انتقاد، گفت: ما منتی نداریم، نقد را می‌پذیریم و در واقع موظف هستیم که نقد و نصیحت را بپذیریم.

روحانی تاکید کرد: همه ما بالاترین افتخارمان این است که خادم مردم باشیم و اگر توانستیم ان‌شاءالله خادم اسلام باشیم . هیچ حرف و داعیه دیگری نیز نداریم و اگر کسی در دولت هدف دیگری را دنبال کند باید آن را نصیحت و هدایت کنیم.

وی با اشاره به اهمیت موعظه حسنه، گفت: قرآن وقتی در مورد موعظه صحبت می‌کند به موعظه اکتفا نکرده و موعظه حسنه را مطرح می‌کند.

رییس‌جمهور افزود: امام جمعه‌ای که از تربیون نماز جمعه کسی یا قوه و یا دولت را به معنای اخص کلمه نصیحت می‌کند، حتما هدف آن موعظه حسنه است، اما خیلی باید دقت کنیم چرا که فاصله بین موعظه و موضع‌گیری گاهی خیلی به هم نزدیک می‌شود. گاهی به جای موعظه، موضع‌گیری می‌شود. البته اگر موضع‌گیری بر مبنای خیرخواهی باشد باز هم بر روی چشم است.

روحانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود افزود: باید از یک نظر ایام انتخابات را فراموش کنیم و از یک نظر دیگر در ذهن‌مان باشد. باید از این نظر یادمان برود که ما طرفدار کدام کاندیدا بودیم؛ چرا که در آن دوران رقابت‌هایی بوده، ولی اکنون این رقابت‌ها تمام شده است. دوران رقابت‌های انتخاباتی دوران خاص خودش را داشته باید از بابت رفاقت فراموش کنیم، دورانی بود که رقابت وجود داشت، اما این رقابت حسن و احسن بود و این رقابت‌ها در تلویزیون، رادیو و شهرستان‌ها بحمدالله توام با اخلاق بود و ستادها نیز عمدتا این موضوع را رعایت می‌کردند و این در واقع یکی از ویژگی‌های برجسته انتخابات اخیر بود.

وی با بیان این‌که انتخابات اخیر برکات زیادی داشت،یادآورشد: بنابراین امام جمعه اگر موعظه‌ای را مطرح می‌کند و حتی اگر موضع‌گیری می‌کند این باید بر مبنای خدمت به مردم و اسلام باشد و اگر بر روی این مبنا باشد روی چشم است.

روحانی با بیان این‌که گروه‌ها، افراد و دسته‌جاتی هستند که فکر می‌کنند که در انتخابات شکست خورده‌اند که این تصور اشتباهی است، گفت: هیچ کس در انتخابات شکست نخورد، همه پیروز بودند، همه، مردم را به حضور در انتخابات دعوت کردند، همه، مردم را به یک رقابت سالم دعوت کردند و رقابت سالم محقق شد، بنابراین همه باید احساس پیروزی کنیم، همان‌طور که مردم پس از اعلام نتیجه انتخابات همه در سراسر کشور احساس نشاط، شادی و خوشحالی داشتند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به ترکیب آرای فرد پیروز در انتخابات در نقاط مختلف کشور اشاره کرد و گفت: رای فرد منتخب نه فقط از ناحیه شهرهای کلان یا این‌که بخشی خاصی از کشور باشد، بلکه حتی در روستاها نیز اینگونه بود و حتی در برخی روستاها بالاتر از شهرها.

رییس‌جمهور گفت: این یکی از نقاط مهم اجتماعی و جامعه‌شناختی جامعه ایران است و باید بر روی آن بحث شود که مثلا چگونه در یک روستای دور افتاده که مردم آن خیلی دسترسی به شهرها و حتی مرکز استان نیز ندارند، می‌آیند و با مردم در مرکز کشور، شهرهای کلان و حتی خارج از کشور در یک مسیر واحد قرار می‌گیرند.

روحانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود تاکید کرد: دولت از موعظه حسنه، نقد سازنده و نصیحت اسلامی استقبال می‌کند و این موجب تقویت دولت است، چرا که دولت و کارگزاران مصون از اشتباه نیستند و نصیحت دلسوزانه می‌تواند از ادامه خطا جلوگیری کند.

رییس‌جمهور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان این‌که امام جمعه‌های ما مردم هستند و در کنار مردم هستند، گفت: روحانیت شیعه و اسلام در طول تاریخ در کنار مردم بوده و هست و در واقع همراهی مردم و روحانیت در طول پیروزی انقلاب اسلامی یکی از اصلی‌ترین دلایل پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.

وی با گرامیداشت یاد آیت‌الله طالقانی و همچنین شهید مدنی، گفت: ما در بین ائمه جمعه شخصیت‌های بسیار گرانقدری را داشته‌ایم و داریم از جمله افرادی چون آیت‌الله طالقانی و شهید مدنی و اینها شخصیت‌های ارزشمندی برای همه ما هستند.

روحانی تصریح کرد: اساس پیروزی انقلاب اسلامی این بوده که روحانیت در کنار راهبری امام راحل در کنار مردم بودده است.

رییس‌جمهور افزود: این نکته‌ای است که خارجی‌هایی که در مورد انقلاب اسلامی تحقیق کرده‌اند به آن اشاره کرده‌اند از جمله در تحقیق دانشگاه کمبریج در مورد تاریخ ایران در جلد آخر این کتاب که در مورد انقلاب اسلامی است، ذکر شده که یکی از عوامل پیروزی انقلاب اسلامی، سازمان و تشکل ناشناخته‌ای به نام روحانیت است و در آنجا می‌گوید روحانیت با مساجد و حسینیه‌ها ارتباط داشت و یک سازمان مردمی داشت.

وی با بیان این‌که برای دولت بسیار دلنشین است که بشنود امام جمعه به جای حمایت از دولت، حامی مردم است، گفت: البته دولت نیز برای خود شانی جز خدمت به مردم نمی‌شناسد.

روحانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید مجدد بر این‌که رسالت ائمه جمعه در شرایط فعلی رسالت سختی است، تصریح کرد: امامان جمعه چه بخواهند و چه نخواهند عضو نظام هستند، درست است که دولتی نیستند، ولی به جمهوری اسلامی و نظام اسلامی تعلق دارند، ارتباط با ولایت امر دارند و منصوب ولایت امر هستند، بنابراین حمایت از نظام از جمله حمایت از دولت خود به خود جزء وظایف آنهاست.

رییس‌جمهور با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از دولت، تصریح کرد: وقتی رهبر معظم انقلاب حمایت از دولت را لازم می‌دانند در واقع با بیان ایشان این موضوع یک امر واجب اجتماعی است و یک نوع معروف است.

وی با بیان این‌که امر مقام معظم رهبری یک امر تشریفاتی نیست و ایشان بر مبنای این‌که شرایط کشور و شرایط بین‌المللی برایشان ملموس است این نکته را بیان می‌کنند، تصریح کرد: ایشان نه تنها دولت را تایید کردند، بلکه شیوه دولت را نیز تایید می‌کنند.

روحانی با اشاره به صحبت‌های مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای مجلس خبرگان و تاکید ایشان بر نرمش، انعطاف و مانور هنرمندانه و قهرمانانه، گفت: این شیوه‌ای است که دولت در سیاست داخلی و خارجی در پیش گرفته و فرمودند که این امر مورد قبول و مطلوب است. در مراسم تنفیذ نیز فرمودند اینکه با حکمت با دنیا سخن بگویید مورد قبول است و بیشتر می‌تواند تاثیرگذار باشد.

رییس‌جمهور در ادامه گفت: این حمایت‌ها به دلیل این است که ما امروز برای پیشبرد اهداف، اصول و آرمان‌های نظام نیاز به همدلی و همکاری داریم. البته آرمان‌ها همان آرمان‌هایی است که مقام معظم رهبری و امام راحل بر آن تاکید کردند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود یادآور شد: امام جمعه نمی‌تواند از استاندار جدا باشد و یا این‌که استاندار از امام جمعه جدا باشد، دولت نمی‌تواند از روحانیت جدا باشد؛ چراکه ما همه یک هدف واحد داریم و هدف همه ما خدمت به مردم و اسلام است. خدمت در راستای ترویج اسلام و حل معضلات و مشکلات مردم، بنابراین در راستای تحقق این اهداف همه باید با هم حرکت کنیم.

روحانی با بیان این‌که حمایت از دولت به معنای عام و خاص کلمه جزء وظایف دینی، انقلابی و ملی امام جمعه است، افزود: البته موعظه، نصیحت و نقد سازنده شما نیز مورد استقبال است.

وی اضافه کرد: یادمان باشد که برخی از افرادکه تعداد آنها بسیار اندک است، ولی صدای آنها بسیار بلند است و تمام قدرت آنها در بلندگوی آنهاست یک وقت ما را در مسیر دیگری قرار ندهند، البته شان ائمه جمعه اجل است.

رییس‌جمهور در بخش دیگری از صحبت‌های خود به پیام‌های انتخابات اشاره کرد و گفت: انتخابات دارای پیام‌هایی بود که ما نباید آنها را فراموش کنیم. مردم در انتخابات راهی را برگزیدند و این راه روشن است و شعار کسی که مورد انتخاب مردم قرار گرفته است نیز واضح و روشن است و با بیان روشن با مردم حرف زده و سخن گفته است. در مناظره‌ها نظر خود را به روشنی بیان کرده و در برنامه‌ای که آن را چاپ و منتشر کرده نظر خود را در مورد مسائل مختلف تبیین کرده است.

روحانی تصریح کرد: مردم راه اعتدال را برگزیده‌اند، البته راه اعتدال همان راه اسلام واقعی است که شهید مطهری نیز می‌گوید جمود آن همان‌قدر خطرناک است که جهالتش خطرناک است. نه جمود و نه جهالت هیچ کدام مورد قبول نیست.

وی ادامه داد: روحانیتی که نمی‌خواهد از مردم جدا باشد و نباید جدا هم باشد، نمی‌تواند از پیام انتخابات جدا باشد. پیام انتخابات این بود که باید به کار کارشناسانه برگردیم،‌ باید به عقل جمعی برگردیم، باید در جامعه به سمت صلح، آشتی و برادری حرکت کنیم. پیام انتخابات این بود که از افراط و تفریط فاصله بگیریم، باید از خشونت‌ها فاصله بگیریم، پیام انتخابات، آشتی ملی بود. پیام انتخابات، اعتدال و میانه‌روی بود. پیام انتخابات، اخلاق در جامعه و فاصله گرفتن از انشقاق‌ها بود.

رییس‌جمهور در بخش دیگری از صحبت‌های خود افزود: اشکالی ندارد که قوای سه‌گانه نظرات مختلف داشته باشند، اما اتهام زدن به یکدیگر و تخریب یکدیگر امری بود که جامعه نمی‌پسندید. ممکن است نظرات متفاوت باشد اما باید با اخلاق و در چارچوب ادب اسلامی با هم حرف بزنیم و سخن بگوییم.

روحانی تاکید کرد که دولت به تعهدی که به مردم داده وفادار خواهد بود و دولت نظر اکثریت قاطع مردم را فراموش نمی‌کند.

وی در ادامه صحبت‌های خود گفت: دولت با مشکلات فراوان و زیادی مواجه است و در شرایط بسیار سختی کشور را تحویل گرفته است که اولین مورد آن این است که دولت در بررسی‌های اولیه به این نتیجه رسیده که از بودجه 210 هزار میلیارد تومانی امسال حداقل 80 هزار میلیارد تومان آن قابل وصول نیست و در واقع عددسازی محض است. این موضوعی نیست که فقط این دولت بگوید، بلکه سازمان مدیریت دولت قبلی نیز بر آن تاکید داشت و به من در این ارتباط گزارش داد. از بودجه امسال در خوش‌بینانه‌ترین حالت 130 هزار میلیارد تومان قابل وصول است و ما با ایجاد منابع جدید در دولت که اگر مجلس آن را بپذیرد این رقم را به 150 هزار میلیارد تومان رساندیم و 60 هزار میلیارد تومان کمتر از آن میزانی است که در بودجه ذکر شده بود و این 20 هزار میلیارد تومان اضافه شده همان‌طور که گفتم مربوط به منابع جدید است.

رییس‌جمهور با اشاره به این‌که رشد اقتصادی کشور در سال 1391 رشد منفی بوده است، گفت: این موضوعی نیست که آن را این دولت اعلام کند ،بلکه دولت قبلی نیز آن را اعلام کرده است. مسئول بانک مرکزی در دولت قبلی این موضوع را اعلام کرده و مرکز آمار نیز این را می‌گوید. وقتی گفته می‌شود رشد اقتصادی منفی است، یعنی این‌که رکود در کشور حاکم است و رکود نیز به این معناست که تولید رونقی ندارد و عدم رونق تولید یعنی گرانی و نیاز به واردات، آن هم در شرایطی که در سایه تحریم‌ها، منبع اصلی دولت که متاسفانه در طی این سال‌ها نفت بوده با مشکلاتی مواجه شده است و با توجه به این موضوع درآمدهای مالیاتی نیز با مشکل روبرو می‌شود بخصوص در شرایط رکود.

روحانی با اشاره به نقدینگی موجود در جامعه و تشبیه آن به یک سیل مخرب، گفت: نقدینگی صدای سیل مخربی است که یک مرتبه در مقطعی در ارز، مسکن و یا سکه ایجاد شد. در حال حاضر 498 هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد که میزان آن هشت سال پیش حدود 60 هزار میلیارد تومان بود و اکنون هفت برابر شده است.

وی با بیان این‌که این سیل بخشی از آن مربوط به استقراض از بانک مرکزی است و بسیاری از کارها با استقراض از بانک مرکزی انجام گرفت، گفت: اکنون نیز البته برخی از وزرا در ارتباط با استقراض از بانک مرکزی به رییس دولت فشار می‌آورند که من زیر بار آن نرفتم.

رییس‌جمهور در ادامه سخنان خود با تاکید بر این‌که با مشکلات فراوان اقتصادی روبرو هستیم، گفت: البته این به معنای ناامیدی نیست، این دولت بسیار بسیار بسیار به آینده امیدوار است و اساس آن بر مبنای نشاط، امید، حضور و حمایت مردم و حمایت مقام معظم رهبری و بالاتر از همه امید به عنایت حق و دست توسل به ائمه اطهار است. ما می‌دانیم که اگر قصد خود را خالص کنیم نصرت الهی نیز را خواهیم دید و ما کاملا امیدواریم.

رییس‌جمهور ادامه داد:ان‌شاءالله وقتی دست به دست هم بدهیم ، با کمک یکدیگر و با وحدت قوای سه‌گانه و با هدایت رهبری مشکلات را از پیش پا برمی‌داریم، علیرغم این‌که می‌بینیم که مشکلات به اندازه کوه است، اما اراده و حمایت مردم بالاتر است و همچنین حمایت حق که اصل است.

وی با اشاره به مصوبات دولت در روز یکشنبه، گفت: در روز یکشنبه دولت بعد از برگزاری جلسات کارشناسی فراوان که من نیز خودم به خاطر اهمیت مسائل در این جلسات حضور داشتم، حدود 35 مصوبه تصویب شد که برخی از آنها البته ممکن است نیاز به قانون باشد و بقیه در اختیار دولت است و من ان‌شاءالله امروز اولین گزارش از اقدامات دولت و تصمیمات صورت گرفته را به مردم عزیز و سرافراز ایران عزیز، به مردمی که با حضور باشکوه خود در انتخابات دست رد به سینه دشمن زدند و دنیا را با شگفتی روبرو کردند به مردمی که تمام عیب‌ها و نقص‌های سال‌های گذشته در زمینه بحث انتخابات را شستشو دادند و پاک کردند و شبه‌ها را در افکار عمومی جهان زدودند به نحوی که در افکار عمومی جهان هیچ کس نتوانست در این انتخابات تردید کند و یا آن را زیر سوال ببرد، ارائه خواهم داد.

وی در ادامه انتخابات 24 خرداد را انتخاباتی خواند که با آگاهی مردم، حضور وسیع آنها و تدبیر مقام معظم رهبری باشکوه برگزار شد و افزود:این انتخابات انتخاباتی بود که مردم در آن حضور باشکوه داشتند و در امنیت کامل برگزار شد. البته اقدام مجریان و ناظران انتخابات نیز مورد تقدیر و تشکر است، باید از همه در این ارتباط تشکر کرد، از مردمی که با رای و حضور خودشان آن حماسه سیاسی مورد نظر رهبری را آفریدند.

روحانی با بیان این‌که امروز من اولین گزارشم را خدمت مردم تقدیم می‌کنم،‌ تصریح کرد: این مردم هستند که باید حماسه اقتصادی ایجاد کنند و دولت بدون کمک، حمایت و حضور مردم نمی‌تواند در این راه مهم موفقیتی کسب کند. وقتی مردم حضور داشته باشند و کمک کنند این حماسه نیز مانند حماسه سیاسی ایجاد می‌شود.

رییس‌جمهور با اشاره به صحبت‌های خود به مناسبت هفته دولت در حرم مطهر امام (ره) و این‌که اعلام کرده بود با تشکیل کارگروهی ظرف 15 روز موانع تولید را شناسایی و راه‌حل‌های کوتاه مدت را در این زمینه ارائه خواهد کرد، گفت: مشکلات را نمی‌شود یک دفعه حل کرد و باید با برنامه‌ریزی در این زمینه حرکت کرد و این دولت عصای موسی بهدست ندارد و ید بیضایی هم ندارد و آن کلمه‌الله و کسی که می‌توانست با اشاره همه را شفا بدهد ندارد .

در پی این سخنان رییس‌جمهور، تعدادی از ائمه جمعه به نماد روحانی یعنی کلید اشاره کردند که روحانی در پاسخ گفت: کلید همان حمایت مردم و لطف خداوند است و ما همه در حد توان برای حل مشکلات تلاش می‌کنیم. کلید همان‌طور که گفتم لطف خدا و حمایت مردم است و همه باید برای حل مشکلات دست به دست هم بدهیم. البته نه فقط به این خاطر که رییس دولت یک فرد روحانی است.

وی در این ارتباط افزود: بسیار برای دشمن سخت بود که ببیند علیرغم تمام القائاتی که علیه اسلام، نظام و روحانیت کرده بود باز هم مردم آمدند و به یک روحانی اعتماد کرده و آن را انتخاب کردند.

روحانی با بیان این‌که مردم در واقع دشمن را با انتخاب خود خار کردند، گفت: آنها فکر نمی‌کردند که مردم اینگونه حضور پیدا کنند و آگاهانه انتخاب کنند. البته این سخنان به این معنا نیست که وزن رقبای دیگر کم بوده است، همه عزیز بودند، ولی به هر حال عرصه رقابت است و یک نفر انتخاب می‌شود و مردم از بین کاندیداها یک نفر را که لباس روحانیت بر تن داشت انتخاب کردند، فردی را که افتخار دارد هر چه دارد از حوزه است و مردم با این انتخاب خود بار سنگینی را بر دوش ما گذاشتند.

وی تاکید کرد: مردم با انتخاب خود بیان کردند که به روحانی و حوزه اعتماد دارند، در واقع آنها با انتخاب خود اعلام کردند ‌به یک روحانی که قول داده، اعتماد کرده‌ایم که راست می‌گوید و وفای عهد می‌کند.

رییس‌جمهور در ادامه با تاکید مجدد بر این‌که بار سنگینی بر دوش ماست و ما امروز به مردم در ارتباط با اولین قدم‌هایی که در راستای رونق اقتصادی برداشته خواهد شد، گزارش خواهیم داد، ‌گفت: دولت این تعهد را دارد که همه چیز را به مردم گزارش دهد، البته در گزارش اول نمی‌خواهیم به مردم مسائل تلخ را بگوییم، ولی معتقدیم که باید همه چیز را به مردم بگوییم. در اداره امور نباید چیزی را از مردم مخفی کنیم، باید آمار واقعی را به مردم بگوییم، نقاط قوتی که وجود دارد را بگوییم تا مردم امیدوار شوند، اما نقاط ضعف نیز گفته شود.

وی تصریح کرد: باید از تجربه‌های خوب دولت‌های گذشته نیز استفاده کنیم و از نقاط ضعف پرهیز کنیم. باید به بایدها عمل کنیم و از نبایدها پرهیز کنیم. دولت قدم‌های خود را در زمینه مسائل اقتصادی و فرهنگی برمی‌دارد و از رسالت‌های مهم شما ائمه جمعه نیز مسائل فرهنگی است.

رییس‌جمهور ادامه داد: دولت می‌داند که در زمینه مسائل فرهنگی نقص‌هایی وجود دارد، جامعه امروز ما با فرهنگ مورد نظر ما که در انقلاب اسلامی دنبال آن بودیم فاصله زیادی دارد و از طرف دیگر می‌دانیم که تولیدات فرهنگی‌مان با تولیدات مطلوب فاصله دارد.

وی با بیان این‌که دولت در زمینه فضای فرهنگی جامعه، اصلاح آن و تولیدات فرهنگی وظایفی بر عهده دارد و متخصصین و کارشناسان این حوزه نیز دارای وظایفی هستند،‌ تصریح کرد: ان‌شاءالله در یک زمانی این وظایف را بیان می‌کنم.

روحانی گفت: دولت معتقد است که باید از نظرات متخصصین و تشکل‌ها و انجمن‌های تخصصی در زمینه‌های مختلف استفاده کند.

پیش از صحبت‌های حسن روحانی، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدرضا تقوی رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه به ایراد سخنرانی پرداخت و به رییس‌جمهور جهت شرکت در این مراسم خیرمقدم گفت.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
زرین
|
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
با تمام وجود از شما حمایت میکنیم
ناشناس
|
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
خواهشآ نظر منو درج کنید:
آقای رئیس جمهور با تمام وجودم ازت متشکرم.هشت سال بود که دلم یه چنین سخنرانی می خواست.به شما که رای دادم و با تمام وجودم خوشحالم و بسیار بسیار بسیار امیدورام به آینده.
علی اکبر
|
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
خواهشمند است فکری بحال حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح شود بخدا له شدیم دختر بزرگ و پسر آماده ازدواج چکنیم.
ناشناس
|
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
اوضاع خرابتر از چیزیه که شما بخواهی بگویی..
مهبد
|
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
جناب آقای دکتر روحانی با تدابیروحسن نیتی که برای اداره دولت دارید انشاالله موفق خواهی شد.وملتی درانتخابات حماسه آفریدند. آنهائی که در انتخابات شرکت نکردند.به تدابیر وحسن نیت حضرتعالی ایمان آورده اند.
irani
|
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
روحانی با تمام قدرت برو جلو 18 میلیون پشت سرتن
ایوانی کلهر
|
۱۴:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
درود بر روحانی عزیز --مردم فهمیده وباشعور ایران از هر مسئول دلسوز وخادم حمایت کرده وخواهند کرد ووفاداری خودبه کشور ونظام ثابت نموده اند
Admin
|
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
یه دونه باشی شیخ امید...
مهدي
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
اميدوارم مشكلات به ارث رسيده از دولت قبلي مانع از تحقق شعارهاي انتخاباتي سياسي و اقتصادي اقاي روحاني نشود
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۰:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۰
انشاالله
ناشناس
|
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
راه حل مشکلات ایران در سیاست خارجی نهفته است و بس!
ناشناس
|
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
زنده باد دکتر روحانی.
ناشناس
|
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
ويرانه اي از اقتصاد و سياست داخلي و خارجي و مسائل فرهنگي و محيط زيست ... به دولت يازدهم به ارث رسيده است..
ناشناس
|
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
صحبتهای آقای رئیس جمهور مصداق کلمات ربانی بشیراً و نذیرا بود و تدبیر دولت اعتدال در آن نهفته بود . انشاء الله اعتدال و تدبیر ایشان در سطح داخلی و خارجی کارساز باشد.
محمد
|
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
امشب ۱۹-۶-۹۲ رئیس جمهور میاد تلویزیون به سوالات پاسخ بده لطفا کاری کنید این سوال از اقای روحانی پرسیده بشه
در واقع این درد دل یک کارمند با وجدانه
با سلام
من کارشناس استخدام استانداری …. هستم استانداری های سراسر کشور ازمون استخدامی سال ۱۳۹۱ را برگزار کردند و سپس پذیرفته شدگان سه برابر ظرفیت دعوت به مصاحبه علمی شدند و اسامی یک ونیم برابر برای طی مرحله گزینش ارسال شد اما باتتوجه به نامه دوم جناب اقای جهانگیری یزای پیگیری طرح استخدامی و مهمتر از ان نبود ارتباطی بین طرح مهر افرین و ازمون استانداری ها(ازمون استانداری ها با مجوز استخدامی سال ۹۰ بوده و ازمون خرداد ۹۱ برگزار شده و طرح مهر افرین مصوبه زمستان۹۱ است )مدیران ادارات و استانداری ها از ترس برکناری ، استخدام جوانان را در مرحله گزینش متوقف کرده اند من به عنوان کارشناس استانداری هر روز جوانانی را میبینم که با گریه و استرس شدید پیگیر کار استخدامیشون هستند و جوابی برای نگرانیهاشون ندارم
از جناب اقای روحانی خواهش میکنم یک برنامه و طرحی برای جذب جوانانی که ازمون دادند و قبول شدند داشته باشند و اعلام کنند تا از استرس این عزیزان کم بشه
حامد
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
کاش در دوره قبل افرادی مشابه اعضای این دولت نقش فعال تری در مذاکرات هسته ای میداشتند نتیجه اش این میشد که 4 سال جلو تر میبودیم و این به این معنی بود که اون کاغذ پاره ها این طور به این ملت فشار وارد نمیکرد.
ناشناس
|
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
ایننننننن درسته!
علی
|
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
دعایت میکنم
ناشناس
|
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
ایننننننن درسته!
ناشناس
|
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
برای رییس جمهور عزیز و خردمند مان اروزی توفیق میکنیم
رضا
|
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
این یعنی "تدبیر" یعنی حل ریشه‌ای مشکلات. روحانی مچکریم.
سلام خاتمی
|
۱۰:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
درود به روحانی.تو رو خدا مشکل تحریمها رو حل کن ما که حقوق بگیر نیستیم داریم له میشیم .
داوود
|
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
انشاالله توفیق حاصل شود