یادداشتهای اسدالله علم: صبح شرفیاب شدم. همان وقت نخست وزیر هم رسید، ولی شاهنشاه مرا احضار فرمودند. درست دو ساعت شرفیاب بودم و بیچاره نخست وزیر منتظر! عاقبت عرض کردم، نخست وزیر زیاد منتظر مانده است، اجازه فرمایید مرخص شوم. با آن که اجازه فرموده اید و فردا به اروپا خواهم رفت، ولی صبح برای بقیه عرایضم شرفیاب می.شوم. فرمودند مانع ندارد.
تورق خاطرات چهرهها در «انتخاب»؛
خاطرات هاشمی رفسنجانی: در رسانههای داخلی و خارجی، توجه زیادی به اظهارات دیروز آقای [سیدمحمد] خاتمی، [رییسجمهور]، در مورد وجود تخلف از قانون اساسی و عدم قدرت جلوگیری برای رییسجمهور و نیز عدمگزارش به مردم در سه سال و نیم گذشته شده است. بعضی روزنامههای جناح راست، به شدت به آقای خاتمی تاختهاندکه چرا از عدم اجرای بسیاری از اصول دیگر قانوناساسیکه اجرای آن از وظایف دولت است، ناراحت نیست و فقط به اصل مربوط به مطبوعات چسبیده و از افراط و تخلف مطبوعات، چرا ناراحت نیست و رسانههای چپ، فقط آن را نقل کردهاند؛ به عنوان اعتراض به جناح راست که به رهبری هم برمیخورد.
یادداشتهای اسدالله علم: از رویدادهای مهم جهان یکی مصاحبه شاهنشاه در هند در خصوص بحرین است. اول دفعه است که شاهنشاه راجع به بحرین صحبت می فرمایند. خلاصه اش این که ما نمی خواهیم در موضوع بحرین زور به کار ببریم باید ببینیم خود مردم صلاح خود را چه تشخیص می دهند. منظور شاهنشاه این است که آن جا رفراندوم بشود.
تورق خاطرات چهرهها در «انتخاب»؛
خاطرات هاشمی رفسنجانی: صبح زود، برای افتتاح ساختمان جدید دانشگاه آزاد اسلامی ورامین پیشوا، حرکت کردیم. ساعت هشت و نیم رسیدیم. از بخشهای مختلف بازدیدکردم. یک میلیون و ۹۰ هزار مترمربع زمین، با حدود ۴۰ هزار مترمربع ساختمان که ۲۵ هزار مترمربع آن با هزینه دو میلیارد تومان، امروز به بهرهبرداری رسید. حدود ۱۰ هزار دانشجو دارد.
چرچیل، استالین و روزولت از ششم تا نهم آذر بیست و دو، در تهران حاضر شدند. علت انتخاب تهران برای برگزاری کنفرانس، نزدیکی آن به شوروی بود چرا که استالین تصمیم داشت در اوج جنگ دوم نزدیک مسکو باشد و تهران توسط او انتخاب شد.
یادداشتهای اسدالله علم: امروز به کارهای جاری رسیدم. صبح خانم و دختر بزرگم به سویس رفتند عصری هم دختر کوچکم رفت. دوست من دیشب وارد شده بود، از امشب پیش من است و واقعاً دارم زندگی میکنم.
تورق خاطرات چهرهها در «انتخاب»؛
خاطرات هاشمی رفسنجانی: در گزارشهای محرمانه آمده که آیتالله [حسین] وحیدخراسانی، [از مراجع تقلید]، در جلسات خود، صریحاً از کار دولت آقای [سیدمحمد] خاتمی انتقاد میکنند؛ به خاطر تضعیف امور دینی و اخلاقی و عدم توجه به مسایل و مشکلات زندگی مردم و امنیت کشور و نیز عدم انجام قولها و وعدههاییکه به مردم دادند و یا در ملاقاتهای خصوصی به علما میگویند و به خصوص از تقویت اهلسُنت و تضعیف شیعه در مناطق سُنینشین کشور.
یادداشتهای اسدالله علم: امروز چند ساعتی باران نیامد، فرودگاه قدری خشک شد. به این جهت با زحمت و خطر زیاد به هر طور بود بلند شدیم و به شیراز آمدیم. در شیراز طیاره بزرگتری مال شرکت نفت ما را به تهران آورد. این جا هم برف بسیار خوبی باریده است.
تورق خاطرات چهرهها در «انتخاب»؛
خاطرات هاشمی رفسنجانی: مسأله فعالشدن خط لوله انتقال نفت عراق به سوریه و اخطار عراق در خصوص امکان قطع صادرات نفت، در اعتراض به تحریم سازمان ملل، مورد توجه است. انتفاضه مسجدالاقصی و انتخابات آمریکا، کماکان مورد توجه رسانههای جهانی است. روسیه، اخطار آمریکا در خصوص فروش سلاح به ایران را ردکرده و گفته که به سیاست خود ادامه میدهد.
یادداشتهای اسدالله علم: امروز روز هفدهم دی ماه مصادف با روزی ست که در سال ۱۳۱۴ شاهنشاه فقید، ملکه پهلوی و شاهدختها را با خودشان بدون حجاب به دانشسرای مقدماتی بردند و به این صورت رفع حجاب عمومی را اعلام کردند. در تیرماه همان سال لباس متحدالشکل اعلام شد. این کار در مشهد با مخالفت متعصبین و قشریها رو به رو شد و در مسجد گوهرشاد اجتماع کردند و آخوندی به نام بهلول آنها را تحریک میکرد. بالاخره قوای نظامی به مسجد داخل شد و مردم را متفرق کرد. عدهای در حدود صد و هشتاد نفر کشته شدند.
تورق خاطرات چهرهها در «انتخاب»؛
خاطرات هاشمی رفسنجانی: تعداد آسیبدیدگان انفجار دیروز شمال تلآویو اعلام شد: 65 مجروح و دوکشته. اسراییل، امروز شهر نابلس را با هواپیما بمباران کرده که به عنوان انتقام دیروز تفسیر شده؛ گرچه اسراییل میگوید، هواپیمای آموزشی اشتباه کرده است. [آریل] شارون به [ایهود] باراک، [نخستوزیر اسراییل]، توصیهکرده که یاسر عرفات، [رییس دولت خودگردان فلسطین] را بکشند؛ معلوم استکه کسی نمیتواند، انتفاضه را به آسانی مهار نماید.
علی دارابی، قائممقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و معاون میراث فرهنگی گفت: یک میلیون اشیاء و کالای فرهنگی داریم، جا نداریم در معرض دید مردم قرار دهیم. همه در مخازن هستند. الواح هخامنشی را آوردیم، کجا هستند؟ در همین مخازن! چرا؟ جا نداریم. این در حالی است که به طور جدیتر استرداد اشیاء و اموال فرهنگی را در دستور کار داریم. موزهها ویترین و آبروی هر کشوری هستند.