صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ساعت ۱۴:۵۱
کد خبر: ۱۵۲۸۴۷
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۱۰ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
السفیر لبنان نوشت: کمی بیش از یک هفته پیش، رمضان عبدالله شلح، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی سفری سری به دوحه پایتخت قطر انجام داد. این سفر، به این علت محرمانه بود که آمریکا او را در فهرست تروریست های خطرناک جهان قرار داده است. همچنین اسرائیل او و دیگر فرماندهان مقاومت را در فهرست ترور مخصوص به خود قرار داده است.

به گزارش «تیک» Tik.ir، اما علت دوم سری بودن این سفر مرتبط با ماهیت آن بود، زیرا شلح در این سفر به دیدار خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس شتافت که از زمان ترک سوریه در دوحه به سر می برد.

دیدار ابو عبدالله و ابو ولید رویداد تازه ای نبود. هر دو نفر رهبری جنبش مقاومت اسلامی فلسطین را بر عهده دارند و هر دو پیش از بحران سوریه در دمشق در مجاورت هم قرار داشتند و هر دو متحد ایران هستند. مسئله جدید، مکان دیدار این دو یعنی دوحه است و جدیدتر این که احتمال می رود خالد مشعل پس از سال جدید ایرانی؛ یعنی دو هفته دیگر به ایران سفر می کند.

طی چند ماه گذشته، روابط ایران و حماس به وضعی بازگشته است که می توان آن را قابل قبول توصیف کرد. هیئت های متعددی از حماس از تابستان سال 2013 میلادی به تهران سفر کرده اند. برخی از این هیئت ها سیاسی و برخی دیگر نظامی بودند که به علل متفاوتی به ایران سفر کردند.

اما شخص مشعل خارج از فهرست مسافران پرواز تهران باقی ماند، زیرا موانع بسیاری سر راه ارتباط مستقیم او و رهبران ایران و حتی بین او و کسانی که آرزوی ارتباط میان این دو را دارند وجود داشت.

علت روشن آن نیز موضع گیری مشعل درباره بحران سوریه و حمایت آشکار و صریح او از شورشیان سوری در دوره ای مشخص در برابر نظام سوریه است. حتی فراتر از این، در "محور مقاومت" گفته می شود حماس به ایفای نقش نظامی و ارائه اطلاعات به برخی گردان های مخالفان نظام سوریه مبادرت کرده است هرچند مسئولان متعددی در حماس این مسئله را کاملا تکذیب کردند. حتی برخی از آن ها گفتند افراد منتسب به حماس که در درگیری های سوریه کشته شده اند، به نمایندگی از حماس در درگیری ها شرکت نداشته اند، بلکه در اقدامی فردی به سوریه رفته اند.

منابع مطلع در کادر رهبری حماس تاکید کردند زمان سفر مشعل به تهران نزدیک است و تیرگی روابط حماس با تهران مانند ابر تابستانی زودگذر بود، و اکنون روابط دوطرف و همچنین روابط حماس با حزب الله،‌ خوب است و هر آنچه درباره تنش و سردی روابط آنان گفته می شود، صرفا آرزوهای کسانی است که نمی خواهند محور مقاومت به شرایط گذشته بازگردد.