صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

جمعه - ۲۱ شهريور ۱۴۰۴
کد خبر: ۱۶۷۱۸۲
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۳ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۳
وال استریت ژورنال:
کشورهای ایران و آمریکا از پیشروی تروریست های داعش (دولت اسلامی عراق وشام) در عراق خشنود نیستند و حوادث این کشور را با نگرانی دنبال می‌کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 "وال استریت ژورنال" به نقل از یک مقام رسمی آمریکا نوشت که واشنگتن در صدد مذاکره مستقیم با تهران برای کمک به عراق است.

به گزارش «انتخاب»، کشورهای ایران و آمریکا از پیشروی تروریست های داعش (دولت اسلامی عراق وشام) در عراق خشنود نیستند و حوادث این کشور را با نگرانی دنبال می‌کنند.

تروریست ها داعش در روزهای گذشته در حمله‌ای برق‌آسا توانستند برخی شهرهای شمالی و غربی عراق را به تصرف خود در آورند.

آمریکا نگران پیشروی داعش به مناطق مرکزی عراق است، به همین دلیل وزارت امورخارجه این کشور در صدد خروج شماری از پرسنل خود از سفارت آمریکا در بغداد است.

بنا به گزارش وال استریت ژورنال مذاکره ایران و آمریکا در باره بحران عراق احتمالاً در آغاز هفته جاری برگزار خواهد شد. ایران از امروز با نمایندگان گروه ۵+۱ در وین مذاکرات اتمی خود را ادامه خواهد داد.

اما هنوز روشن نیست که آمریکا از کدام کانال‌های دیپلماتیک برای گفت‌وگوها با ایران پیرامون بحران عراق بهره خواهد گرفت.

پیشتر حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در نشستی با رسانه‌ها در ۲۴ خرداد اعلام کرده بود: «همه کشورها باید کمک کنند تا با داعش مقابله شود. در حال حاضر جز دولت و ملت عراق کسی علیه داعش وارد عمل نشده است، آمریکا هم در این زمینه هنوز اقدامی نکرده است. هرگاه آمریکا علیه داعش اقدامی کرد، می‌شود درباره همکاری با این کشور فکر کرد.»

باراک اوباما در روزهای گذشته ضمن ابراز نگرانی از بی‌ثباتی در عراق، تصریح کرد که ایالات متحده همه گزینه‌ها را مد نظر دارد، اما مایل به اعزام نیروی زمینی به عراق نیست. آمریکا در هفته گذشته یک ناوهواپیمابر به خلیج فارس اعزام کرد.

اوباما همزمان از مسئولان سیاسی در عراق خواست که بر اختلافات مذهبی و قومی میان خود غلبه کنند. رئیس‌جمهور آمریکا همچنین تاکید کرد که دولت عراق باید یک ارتش نیرومند تشکیل دهد. وی گفت: «ما نمی‌توانیم این کار را برای آنان بکنیم.»