صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

دوشنبه - ۱۷ شهريور ۱۴۰۴
کد خبر: ۲۴۶۹۷
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۱۳ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۰
سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان با بيان اين‌که مقامات آمريکا و برخي کشورهاي غربي از حقوق بشر به عنوان ابزار سياسي براي فشار آوردن به کشورهاي مستقل استفاده مي‌کنند، گفت: آمريکايي‌ها خود بزرگ ترين ناقض حقوق بشر هستند.آنها صلاحيت اظهار نظر راجع به حقوق بشر را ندارند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان با بيان اين‌که مقامات آمريکا و برخي کشورهاي غربي از حقوق بشر به عنوان ابزار سياسي براي فشار آوردن به کشورهاي مستقل استفاده مي‌کنند، گفت: آمريکايي‌ها خود بزرگ ترين ناقض حقوق بشر هستند.آنها صلاحيت اظهار نظر راجع به حقوق بشر را ندارند.

به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رامين مهمان پرست که در راس هياتي رسانه‌يي به کوبا سفر کرده است در نشست مطبوعاتي در جمع خبرنگاران داخلي و خارجي مستقر در هاوانا در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاري آسوشيتدپرس در هاوانا در مورد موضع ايران درخصوص وقايع اخير در سوريه گفت: رسانه‌هاي آمريکايي بايد نسبت به وقايع ديگر کشورها هم حساس باشند. چگونه است که آمريکايي‌ها و رسانه‌هايشان نسبت به وضعيت حقوق بشر فقط در برخي کشورها ابزار نگراني مي‌کنند و درباره سرنوشت مردم کشورهايي مانند بحرين و يمن پردازش خبري صورت نمي‌گيرد. آمريکا رفتار متناقض و استانداردهاي دوگانه در اين رابطه دارد.

وي افزود: در کشورهاي ديگر نيز اتفاقات بدي در حال وقوع است بايد نسبت به آنها نيز حساس باشند. مقامات آمريکايي تا آخرين لحظه از حاکمان ديکتاتور مصر و تونس که مردم خواهان برکناري آنان بودند صراحتا حمايت مي‌کردند و به محض قطعي شدن سقوط آنان توسط مردمشان، سريعا تغيير موضع دادند. سوال جدي از آمريکايي‌ها وجود دارد که با چه مجوزي در ليبي دخالت نظامي کردند. آنها مدعي بودند که به دليل کمک به مردم وارد ليبي شدند. اما مردم بيگناه زيادي توسط بمب‌هاي ناتو کشته شدند.

مهمان پرست گفت: آمريکا در ميان افکار عمومي مردم منطقه ما به دليل رفتار گزينشي به شدت محکوم است. ما نسبت به سياست‌هاي برخي کشورها اعتراض داريم.

برخورد خشونت آميز با مردم را در هيچ کشوري تاييد نمي‌کنيم

مقامات سوريه تدبير و توانايي لازم براي حل مشکلات داخلي خود دارند

وي با بيان اين‌که توصيه ما اين است که مقامات در همه کشورها به مطالبات مردم گوش دهند، گفت: به هيچ وجه برخورد خشونت آميز با مردم را در هيچ کشوري تاييد نمي‌کنيم و معتقديم برخوردهاي خشونت آميز مشکلي را حل نمي‌کند. اما روش‌هاي برخورد با مطالبات مردمي در اين کشورها کاملا با يکديگر متفاوت بوده است. ما معتقديم مقامات سوريه تدبير و توانايي لازم براي حل مشکلات داخلي خود دارند. اما سوال جدي از کشورهاي غربي به ويژه آمريکايي‌ها داريم كه به چه دليل اين کشورها به خود اجازه مي‌دهند در امور داخلي ساير کشورها دخالت کنند. متهم اصلي وقايع اخير در منطقه آمريکايي‌ها و کشورهايي هستند که از حاکماني در طول سال‌ها حمايت کردند که در حق مردم ظلم کردند.

آمريکا پاسخ دهد بشرها با يکديگر متفاوتند يا حقوقشان؟

نسبت به نيت آمريکا و ناتو در عمليت نظامي عليه ليبي ترديد داريم

وي ضمن تصريح اين نکته که آمريکا بزرگ ترين ناقض حقوق بشر جهان است در خصوص بمباران مردم ليبي توسط آمريکا يادآور شد: ما کاملا نسبت به نيت آمريکا و ناتو در عمليت نظامي عليه ليبي ترديد داريم و به نظر مي‌رسد هدف آنها نجات مردم ليبي نيست بلکه هدف چاه‌هاي نفت اين کشور و حفظ قراردادهاي شرکت‌هاي نفتي آنها است. آيا معيارهاي حقوق بشر در دنيا با يکديگر تفاوت دارد. بشرها با يکديگر متفاوتند يا حقوقشان؟ چرا زماني که رژيم صهيونيستي 5 هزار زن و کودک را در غزه به شهادت رساند آمريکايي‌ها حاضر به محکوم کردن آن نشدند. چرا آمريکا و برخي کشورهاي غربي حامي گروه‌هاي تروريستي هستند و در کشورهاي خود به آنها پناه دادند.

مهمان پرست ادامه داد: متاسفانه مقامات آمريکا و برخي کشورهاي غربي از حقوق بشر به عنوان ابزار سياسي براي فشار آوردن به کشورها مستقل استفاده مي‌کنند. ما اين اقدام را زشت و غيراخلاقي مي‌دانيم. آمريکايي‌ها خود بزرگ ترين ناقض حقوق بشر هستند. هنوز نتوانسته‌اند به افکار عمومي مردم دنيا راجع به زندان گوانتانامو پاسخ دهند. هنوز شکنجه ها و اعمال شرم آورشان را در زندان گوانتانامو را کسي فراموش نکرده است.

آمريکايي‌ها صلاحيت اظهار نظر راجع به حقوق بشر را ندارند

سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به اقدام ناو وينسنس در هدف گيري هواپيماي مسافربري ايران در خليج فارس و ارائه مدال افتخار به فرمانده ناو از سوي مقامات نظامي اين کشورگفت: آمريکايي‌ها دروغ مي‌گويند که حامي حقوق بشر هستند. آنها فقط به دنبال منافع خود هستند. در يک کشور اگر منافعشان ايجاب کند از دولت حمايت مي‌کنند حتي اگر مردم را سرکوب کنند. در جايي اگر احساس کنند که يک دولتي مستقل است و نمي‌خواهد وابسته به آمريکا باشد بهانه‌هاي حقوق بشري مي‌آورند و دولت را تحت فشار مي‌گذارند. آمريکايي‌ها صلاحيت اظهار نظر راجع به حقوق بشر را ندارند.

ايران و ونزوئلا همکار و کامل کننده يکديگر هستند

وي در پاسخ به پرسش خبرنگار راديو ملي ونزوئلا درباره آينده رابطه اقتصادي تهران و کاراکاس گفت: خوشبختانه يکي از بهترين روابط سياسي و اقتصادي را در منطقه آمريکاي لاتين با ونزوئلا داريم. در مسائل سياسي و بين المللي نقاط مشترک زيادي ميان دو کشور وجود دارد وشرايط اقتصادي ونزوئلا به شکلي است که ما همکار و کامل کننده يکديگر هستيم. اين دقيقا شبيه شرايطي است که ميان ايران و کوبا وجود دارد. ما مي‌توانيم ضمن ارتقا روابط با يکديگر همکاري منطقه‌يي داشته باشيم تا نيازهاي منطقه را تکميل کنيم.

بزرگترين سرمايه ما، کوبا و ونزوئلا حمايت مردم از دولت‌هايشان است

مهمان پرست اضافه کرد: بزرگ ترين سرمايه ما و کوبا و ونزوئلا و برخي ديگر از دوستانمان وجود مردم با انگيزه و حمايت‌هاي آنها از دولت‌هاي خودشان است. همکاري هاي ايران، کوبا و ونزوئلا در چارچوب روابط گسترده جمهوري اسلامي ايران با مردم آمريکاي لاتين تداوم يافته و آينده بسيار درخشاني براي مناسبات ايران با اين منطقه پيش بيني مي‌کنيم.

سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالي در مورد نوع همکاري‌هاي رسانه‌هاي ايران و کوبا گفت: ايران و کوبا دو کشور مهم منطقه خود هستند، هر کدام نسبت به تحولات منطقه خود آگاهي دقيقي داريم که در صورت برقراري ارتباط مستقيم ميان رسانه‌هاي دو کشور، مردم کوبا و آمريکاي لاتين اخبار و واقعيت‌هاي خاورميانه را بدون واسطه دريافت و همينطور مردم خاورميانه هم رويدادهاي آمريکاي لاتين را مستقيما دريافت مي‌کنند. نبايد اخبار از طريق رسانه‌هايي دريافت شود که با واقعيت فاصله دارد.

خبرنگار روزنامه گلوبال پست پرسيد آيا ايران انتظار دارد وارد حوزه انرژي کوبا شده و به آن کمک کند؟ که سخنگوي وزارت امور خارجه با اشاره به نقش حياتي انرژي براي همه کشورها و ضرورت استفاده از انرژي‌هاي نو با توجه به کاهش ذخاير سوخت‌هاي فسيلي در دنيا، خاطرنشان کرد: مصرف انرژي امري حياتي براي رشد اقتصادي کشورها است. منابع انرژي فسيلي محدود است و فکر تامين انرژي و راه‌هاي جايگزين آن همواره مد نظر کشورها بوده است. کشورها بايد با توجه به ظرفيت‌هاي موجود در تامين انرژي مورد نياز خود رايزني کرده و بر آن اساس تصميم بگيرند. در برخي کشورها ساخت نيروگاه مي‌تواند تامين کننده انرژي مورد نياز باشد و گاه استفاده از انرژي‌هاي جديد در دستور کار قرار مي‌گيرد.

وي ادامه داد: ما روابط بسيار نزديکي با کوبا داريم و آنها را يکي از دوستان خود که سطح روابط بالايي داريم تلقي مي‌کنيم. ايران داراي دانش فني بالايي در ارتباط با اکتشاف و استخراج نفت است و ما آمادگي داريم همه تجارب و دانش فني که در اختيار داريم را در اختيار کوبا و دوستان خود قرار دهيم.

خبرنگار آسوشيتدپرس همچنين پرسيد پس از زلزله اخير در ژاپن برخي کشورها تصميم به تعطيلي نيروگاه‌هاي هسته‌يي خود گرفته‌اند. آيا ايران نيز اقدامي در اين باره انجام مي‌دهد که مهمان پرست پرسيد آيا مي‌توانيد نام تعدادي از کشورهايي که تا کنون اين اقدام را انجام داده‌اند بيان کنيد؟ آيا آمريکا جزء اين کشورها است؟

اگر آمريکا و اروپا نيروگاهاي هسته‌يي را تعطيل كنند ما هم اقدم مي‌كنيم

سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سکوت اين خبرنگار گفت: اگر آمريکا و اروپا نسبت به تعطيلي نيروگاهاي هسته‌يي خود اقدام کنند آنگاه ما نيز موضوع را مورد بررسي قرار خواهيم داد.

تاسيسات‌ هسته‌يي ما در سطح بالايي از ايمني بنا شده و به کار خود ادامه مي‌دهد

وي ادامه داد: احتمال زلزله براي تمام نقاط جهان وجود دارد. آيا مي‌توانيد تضمين دهيد مثلا در اروپا هيچگاه زلزله رخ ندهد؟ تاسيسات‌ هسته‌يي جمهوري اسلامي ايران در سطح بالايي از ايمني و استاندارد بنا شده و به کار خود ادامه مي‌دهند. صلح آميز است، به آن نياز داريم و ايمني آن بسيار بالاست. همه بايد به دنبال ايمني بالاي تاسيسات هسته‌يي باشيم و ما آن را به صورت جدي دنبال مي‌کنيم.

به گزارش ايسنا، وي در اين کنفرانس خبري پنجاهمين سالگرد پيروزي قيام ملت کوبا عليه آمريکا و همچنين برگزاري موفقيت آميز ششمين اجلاس کنگره حزب کمونيست اين کشور را از سوي دولت ايران به مردم و دولت کوبا تبريک گفت و ابراز اميدواري کرد مصوبات بسيار مهم اقتصادي و اجتماعي آن کنگره با موفقيت در اين کشور اجرايي شود.

مهمان‌پرست خاطرنشان كرد: ‌از آنجا که ما نيز طرح‌هاي اقتصادي در ايران اجرا کرده‌ايم رايزني ميان مقامات دو کشور مي‌تواند به اجراي هرچه بهتر طرح‌هاي اقتصادي کوبا کمک کند.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي کشورمان همچنين با بيان اين‌که روابط دو کشور بسيار خوب و استراتژيک است و رفت و آمد مقامات عالي دو کشور مويد اين روابط خوب است، گفت: پروژه‌هاي اقتصادي خوبي در روابط دو کشور تعريف شده است و با رايزني‌ها تلاش مي‌کنيم پروژه‌ها را به بهترين شکل اجرا کنيم.

مهمان‌پرست در جمع خبرنگاران به اهميت ديپلماسي عمومي اشاره کرد و افزود: با توجه به اينکه فناوري‌هاي بسيار پيشرفته‌يي در عرصه ارتباطات به وجود آمده گاه سعي مي‌کنند افکار عمومي را به سمتي که خود مايلند هدايت کنند و متاسفانه واقعيت‌ها توسط آنها مخدوش مي‌شود. ما بايد تلاش کنيم کشورهاي مستقل و رسانه‌هايي که در اين کشورها فعاليت خود را براساس واقعيت‌ها دنبال مي‌کنند با هم همکاري داشته باشند تا افکار عمومي مردم دنيا نسبت به واقعيت‌ها توجيه شود. به اين دليل بخشي از مذاکرات ما با مقامات کشور کوبا مربوط به همکاري‌ها در عرصه رسانه‌يي ميان دو کشور بود.

به گزارش ايسنا، اين کنفرانس خبري که در محل سفارت ايران در کوبا برگزار شد مورد استقبال خبرنگاران مستقر در اين کشور قرار گرفت.