صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ساعت ۰۶:۲۹
کد خبر: ۳۶۹۷۶
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۰۸ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۰
درياچه «وان» در تركيه كه كمتر از 200 كيلومتر با درياچه اروميه فاصله دارد و از اقليمي مشابه برخوردار است نه تنها با مشكلات مرگبار درياچه اروميه روبرو نيست بلكه هم اينك يكي از قطبهاي بزرگ و درآمدزا براي صنعت گردشگري پررونق تركيه به شمار مي رود!
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
درياچه اروميه به دليل بي توجهي مسؤولان و ندانم كاري هاي برخي از كارشناسان دچار بحراني شده است كه تا نابودي كامل و حتي حذف آن از نقشه جغرافياي كشورمان فاصله اي باقي نگذاشته است.

در نابودي درياچه اروميه هم، بي  گمان ضعف مديريت منابع آب توسط همه متوليان به ويژه جهاد كشاورزي، وزارت نيرو، وزارت راه و شهرسازي و سازمان محيط زيست، كاملاً مشهود و انكار ناشدني است. اما خبر جالب و قابل تأمل به نقل از سايت تابناك اينكه فروش لجن و نمك بسته بندي شده درياچه بحرالميت براي عربستان، اردن و رژيم صهيونيستي بسيار درآمدزا شده است. به دليل تبليغات فراوان و مديريت صحيح، هم اكنون يك شيشه 300 گرمي لجن بحر الميت به قيمت 80 دلار در مراكز گردشگري عربستان به فروش مي رسد!

شمارش معكوس براي حيات درياچه اروميه در حالي آغاز شده است كه از جزاير زيبا، حيات وحش، پرندگان مهاجر، چشمه هاي آب معدني شامل آب هاي گوگردي و گازدار و قليايي و نمكي و گل و لاي و لجن هاي پيرامون درياچه كه هر يك، ظرفيت بسيار مناسبي براي گسترش صنعت اكوتوريسم و بخش هاي بسيار درآمدزا براي اقتصاد محلي و ملي است هيچ بهره اي برده نشده است.

سدسازي براي زمين هاي كشاورزي، احداث جاده ميان گذر اروميه، شور شدگي بحراني درياچه، پايين آمدن سطح آب درياچه اروميه، و گرماي زمين و پيامد هاي خشك شدن درياچه، از جمله مشكلات اين زيست بوم منحصر به فرد در شمال غربي كشورمان است. انتقال پساب هاي صنعتي به درياچه اروميه، توقف سد سازي و نيز تزريق آبهاي سطحي از جمله محورهايي هستند كه به عنوان راهكار حل بحران شناخته شده اند.

تفاوت دریاچه نگون بخت ارومه با دریاچه ای در 200 کیلومتر آنطرفتر!

اين در حالي است كه درياچه «وان» در تركيه كه كمتر از 200 كيلومتر با درياچه اروميه فاصله دارد و از اقليمي مشابه برخوردار است نه تنها با مشكلات مرگبار درياچه اروميه روبرو نيست بلكه هم اينك يكي از قطبهاي بزرگ و درآمدزا براي صنعت گردشگري پررونق تركيه به شمار مي رود!

درياچه اروميه با همه زيبايي ها و استعدادهايش مقابل چشم مردم و مسؤولان در حال نابود شدن است در حالي كه هنوز براي نجات آن فرصت داريم!
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۴
چرا نیمی از تهران و همدان و قزوین و خراسان آذریند؟بگو نود درصد ایران آذریند!!!!!!!!!!!!!اینم مثل بقیه آمارها .کی به کیه!!!!
ناشناس
|
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۳
200 کیلو متر نیست 150 کیلومتر است.
ناشناس
|
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۳
دریاچه ارومیه - سی و سه پل - سواحل زیبای گیلان و مازندران - خرمشهر - تالاب انزلی - . . . - مردم ایران !!!!!
ناشناس
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۳
واقعا براي مسئولين متأسفم که فکري به حال اين درياچه و مردمش نمي کنن
محسن2
|
۲۳:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۲
یعنی چه یاشاسین آذربایجان! آقا یا خانم ناشناس ! آذریایجان ، کردستان ، خراسان ، یزد ، بلوچستان ، اصفهان و... همه بخشی از ایران بزرگ هستند . همانطوری که دریای مازندران ، دریای ارومیه ، رودخانه ارس ، اترک ، اروند رود و....بخشهایی از ایران عزیز هستند. بیش از نیمی از جمعیت تهران با لهجه ترکی صحبت می کنند، بیش از نیمی از شمال خراسان، استان همدان به عنوان ایران تاریخی ، قزوین ، ... همچنین آذری هستند. چرا با جوسازی و جداسازی آذربایجان باعث خوشحالی سوء استفاده کنندگان می شوید که می خواهند قوم های ایرانی از هم جدا باشند. زنده باد آذربایجان ، زنده باد ارومیه ، زنده باد اصفهان ، زنده باد خراسان ، زنده باد مازندران و زنده باد تمام ایران و اقوام ایران !!!!
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۳
بیش از نیمی از مردم تهران ترکی صحبت میکنن رو توهم زدی
ناشناس
| |
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۴
مگه تو خواب بيش از نيمي از تهران با لهجه تركي حرف بزنند اين دوروغ برا خودت خوبه
فرنود
| |
۰۳:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۵
جناب محسن 2 با اين چيزي كه نوشتي خواستي با زيركي مثلا ترك هارو زياد جا بزني ولي ما آگاهيم بيخودي زور نزن كجا نصف تهران تركي حرف ميزنن مشتي !!!!؟؟؟؟
ناشناس
|
۱۹:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۲
از آنجاییکه در منش و ذات ما غم و قصه ، گریه و زاری نهادینه شده و تنها در قالب شعار ادعای ملتی شاد را سر میدهیم بنابراین از بین رفتن دریاچه ارومیه باعث تسلی دل شده و به غمی به غم های ما اضافه میشود و همه ناءشه میشوند . و خوراکمان را تا چند ماهی تامین میکند
ناشناس
|
۱۸:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۲
ma chimon shabihe turkye ast ke in yeki bashe
ناشناس
|
۰۸:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۲
ياشاسين آذربايجان