پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سفیر ایران و وزیر اقتصاد کرواسی، روشهای توسعه همکاریهای اقتصادی کرواسی وایران را در شرایط کنونی بررسی کردند.
در ملاقات امروز محمدرضا صادق سفیر جمهوری اسلامی ایران در کرواسی با دارکو خروات وزیر جدید اقتصاد جمهوری کرواسی، روش های تقویت همکاری های دو کشور در زمینه های گوناگون اقتصادی - تجاری و بانکی در شرایط کنونی، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این دیدار، ضمن بررسی روند پیشرفت مناسبات دو کشور طی2 سال اخیر، روش های نوین همکاریهای اقتصادی دوکشور، متناسب باشرایط کنونی مورد بررسی واستقبال طرفین قرار گرفت .
وزیر اقتصاد کرواسی با استقبال از پیشنهادهای ارایه شده از سوی سفیر ج. ا.ایران علاقمندی و آمادگی خود را برای پیگیری موضوعات مطروحه در این دیدار وتحقق هر چه بیشتر توافقات پیشین اعلام کرد.
همکاری در زمینه خرید نفت خام ومحصولات پتروشیمی از ایران، همکاری در زمینه سرمایه گذاری و احداث صنایع نفت وگاز و همکاریهای نیروگاهی از محورهای عمده همکاری بین دو کشور است.
با توجه به مناسبات بسیار خوب دو کشور در زمینه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، طرفین علاقمندی خودرا برای گسترش هر چه بیشتر روابط بین دو کشور اعلام داشته و مقرر گردید این نوع دیدارها استمرار یافته و درنشست آتی زمینه های جدید همکاری بین بخش های اقتصادی خصوصی دو کشور بیش از پیش مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.
خاطرنشان می شود طی 2 سال اخیر، هیاتهای سیاسی، پارلمانی، اقتصادی و تجاری متعددی بین دو کشور مبادله شده و شرایط برای ارتقاء هر چه بیشتر همکاریها فراهم آمده است.
سفر دکتر ظریف به کرواسی و دیدار با مقامات عالیرتبه این کشور در اسفند ماه گذشته و همچنین سفر خانم مارتینا دالیچ معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد سابق کرواسی به ایران در اردیبهشت ماه گذشته و برپایی همایشهای اقتصادی که با حضور مقامات رسمی ، کارفرمایان و روسای اتاق های بازرگانی واصناف وشرکتهای خصوصی دو کشور برگزار شد، علاقمندی دو کشور برای توسعه هر چی بیشتر روابط را نشان می دهد.