صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۳ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۵۸۰۵۴
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۰۹ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۷
وزیر نفت با اشاره به افزایش ذخایر نفتی کشور از ۸۸ میلیارد بشکه در زمان پیروزی انقلاب اسلامی به ۱۶۰ میلیارد بشکه در ۴۰سال گذشته، گفت: صنعت گاز کشور نیز بعد از انقلاب اسلامی تازه متولد شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزیر نفت با اشاره به افزایش ذخایر نفتی کشور از ۸۸ میلیارد بشکه در زمان پیروزی انقلاب اسلامی به ۱۶۰ میلیارد بشکه در ۴۰سال گذشته، گفت: صنعت گاز کشور نیز بعد از انقلاب اسلامی تازه متولد شد.

به گزارش شبکه خبر، بیژن زنگنه در برنامه «تیتر امشب» با اشاره به دستاوردهای کشورمان در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی اظهار داشت: از سال ۱۲۸۹ که نفت در کشور کشف شد ایران یک بازیگر تعیین کننده در نفت جهان بوده است.

وی با بیان اینکه در دوران بعد از انقلاب ما در دو بخش گاز و پتروشیمی علاوه بر نفت درخشان بوده ایم، افزود: بعد از انقلاب به دلایلی تولید نفت در ایران محدود شد که این محدودیت را خود ایران اعمال کرد البته الان به دنبال محدودیت نیستیم.

زنگنه گفت: در حالی که ذخایر نفتی کشف شده ما در پیروزی انقلاب حدود ۸۸ میلیارد بشکه نفت بود اما امروز با توجه به برداشت ۵۰ میلیارد بشکه برداشت نفت، ذخایر ما بیش از ۱۶۰ میلیارد بشکه است.

او افزود: در زمینه گاز میزان ذخایر گازی قابل استحصال ما از ۹ هزار میلیارد مترمکعب در زمان انقلاب، به بیش از ۳۳ تریلیون متر مکعب افزایش یافته است. همچنین تولید میعانات از ۳۰ هزار بشکه به بیش از ۸۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است.

پوشش گازرسانی از کمتر از یک درصد به ۹۲ درصد رسیده است

ین عضو کابینه دولت دوازدهم با تاکید بر اینکه صنعت گاز بعد از انقلاب متولد شد گفت: با توجه به اینکه ظرفیت پالایشگاه‌های گازی کشور در اوایل انقلاب ۳۶ میلیون متر مکعب بود امروز با افزایش نزدیک به ۳۰ برابری، به هزار و ۶۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.

وزیر نفت همچنین درباره میزان پیشرفت ایران در طرح های توسعه پارس جنوبی گفت: تولید کشور در پارس جنوبی به بیش از ۶۱۰ میلیون متر مکعب در روز رسیده است همچنین میزان انشعابات از ۵۲ هزار انشعاب به ۱۱.۵ میلیون انشعاب رسیده است. پوشش گاز رسانی کشور نیز در اول انقلاب به یک درصد هم نمی رسید، امروز ۹۲ درصد جمعیت کشور از گاز بهره مند هستند که نزدیک ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۷۷ درصد جمعیت روستایی را شامل می شود، این یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب در زمینه گازرسانی است.

زنگنه در ادامه گفت: در زمان انقلاب پتروشیمی بندر امام یا ایران- ژاپن سابق را داشتیم که در زمان جنگ نابود شد و واحد کوچکی در آبادان بود که پی وی سی تولید می کرد؛ اکنون ظرفیت پتروشیمی نزدیک به ۳۰ میلیون تن است که ظرفیت بالایی در منطقه را به خود اختصاص می دهد.

۱۲ میلیون تن ظرفیت جدید پتروشیمی تا سال آینده وارد مدار می‌شود

وی با بیان اینکه توسعه صنعت پتروشیمی در سالهای آینده نیز در دست اقدام است اظهار داشت: فقط تا آخر سال ۹۸ حدود ۱۲ میلیون تن ظرفیت جدید پتروشیمی وارد مدار خواهد شد. در حوزه بنزین نیز تولد کشور از ۱۴ میلیون لیتر با ورود ستاره خلیج فارس به مدار به ۱۰۵ ملیون لیتر در روز رسیده است که نشان دهنده حرکت بزرگ و قدرت توانمندی ایران در ساخت و اجرای پروژه ها است.

زنگنه درباره پارس جنوبی به عنوان مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی گفت: تولید روزانه ما از قطر پیشی گرفته است و در روزهای آینده ۴ فاز متعارف افتتاح خواهد شد و با افتتاح فاز ۱۴ در سال آینده نیز افتتاح فازها در دریا به پایان خواهد رسید.

وی افزود: عسلویه به عنوان بی نظیرترین سرمایه گذاری صنعتی انقلاب اسلامی، دستاورد نیروهای جوان ما در صنعت نفت و عظمت انقلاب اسلامی است که در طول ۲۰ سال به نتیجه رسیده است.

زنگنه با بیان اینکه با ستاره خلیج فارس تولید بنزین ما از ۱۰۵ میلیون بشکه بنزین عبور خواهد شد و اسفند با حضور رئیس جمهور فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس افتتاح خواهد شد، گفت: پالایشگاه ها باید هم از کمیت تولید محصولات سبک بهسازی شوند و هم از نظر کیفیت به مرحله ای برسند که با محصولات جهانی برابری داشته باشیم.

او ادامه داد: سالهاست که طراحی در پالایشگاه ها و نیروگاه ها توسط ایرانی ها انجام می شود که البته دانشگاه ها در زمینه تولید دانش فنی با مراکز پژوهشی تعامل داشته باشند تا این مشارکت و همکاری با صنعت کمک کنند تا صاحب تکنولوژی شویم.

وی گفت: مرکز عملیات نفتی ما در اوایل انقلاب در لندن بود و ما فقط بهره بردار بودیم اما اکنون بعد از انقلاب دانشکده نفت در صنعت بالادستی ایجاد شده که روز به روز به اتکای نیروهای پرورش یافته در داخل صنعت نفت به پیشرفت های قابل توجهی رسیده است.

وزیر نفت در پایان گفت: در میادین مشترک و در میدان های غرب کارون کارهای بزرگی انجام شده و در پایان سال ۹۷ به تولید بیش از ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب گاز غنی در کشور خواهیم رسید که رکورد تاریخی و تعیین کننده خواهد بود.