پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : يک متخصص و جراح گوش، حلق و بيني با بيان اينکه ادامه سرماخوردگي بيش از 10 روز خطرناک است، گفت: کوفتگي عضلاني، سوزش گلو، ريزش اشک، سر درد، عطسه، سرفه و آبريزش بيني از شايعترين علائم سرماخوردگي و سرفههاي خشک، آبريزش از بيني، لرز، درد عضلاني، سردرد شديد، درد چشم و گلو درد نيز از علائم آنفلوانزا است.
به گزارش انتخاب، دکتر ابراهيم رزم پا در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکي تهران، با تاکيد بر اين که آنفلوانزا و سرماخوردگي اغلب اوقات علائم مشابهي دارند به تفاوتهاي اصلي اين دو ويروس پرداخت و اظهار داشت: سرماخوردگي معمولا خفيفتر است در حالي که آنفلوانزا علائم شديدتري دارد.
وي ادامه داد: هنگام سرماخوردگي علاوه بر احساس خستگي عطسه، سرفه و آبريزش بيني بروز مييابد و ممکن است تب پاييني نيز (با يک يا 2 درجه بالاتر از حد طبيعي) اتفاق بيفتد.
دکتر رزم پا کوفتگي عضلاني، سوزش گلو، ريزش اشک و سر درد را از ديگر علايم شايع سرماخوردگي برشمرد و گفت: آنفلوانزا بطور ناگهاني شروع شده و بسيار آزار دهنده است به طوري که فرد علاوه بر تب احساس ضعف و خستگي ميکند.
دکتر رزم پا با تاکيد بر اينکه برخلاف سرماخوردگي، بهبودي آنفلوانزا مدت زمان بيشتري به طول ميانجامد، تصريح کرد: سرفههاي خشک، آبريزش بيني، لرز، درد عضلاني، سردرد شديد، درد چشم و گلو درد از علائم شايع ويروس آنفلوانزا است.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران به علل اصلي بروز سرماخوردگي و آنفلوانزا اشاره کرد و گفت: بيش از 100 نوع ويروس مختلف ميتواند در بروز سرماخوردگي نقش داشته باشد امــــــا ويروسهايي که باعث آنفلوانزا ميشوند، زياد نيستند.
وي در ادامه با بيان اينکه ساخت واکسن به دليل تعداد زياد ويروسها در پيشگيري از بروز سرماخوردگي امکان پذير نيست، افزود: انواع کم ويروسهايي که باعث آنفلوانزا ميشوند باعث شده واکسنهايي تهيه شود که به پيشگيري از آنفلوانزا کمک ميکنند اما در مورد سرماخوردگي به دليل زياد بودن اين ويروسها ساخت واکسن امکان پذير نيست.
رزم پا در خصوص درمانهاي دارويي آنفلوانزا و سرماخوردگي تصريح کرد: داروهاي ضد التهاب و آرام بخشها معمولا درد را بهبود ميدهند و تب را پايين ميآورند که از جمله اين داروها شامل استامينوفن، آسپرين، ايبوبروفن، کتوبروفن و ناپروکسن هستند.
اين متخصص و جراح گوش و حلق و بيني با بيان اينکه قبل از دادن هر گونه دارويي به فرزندان خود حتما با پزشک مشورت کنيد، اظهار کرد: بهتر است بيماران در طول درمان سرماخوردگي و آنفلوانزا در خانه مانده و استراحت کنند، بخصوص هنگام بروز تب سيگار نکشند و از همراهي با افرادي که سيگار ميکشند اجتناب کنند.
وي ادامه داد: توصيه ميشود افراد در هنگام بيماري مايعات فراوان مثل آب، آب ميوه و سوپ رقيق شده بنوشند و از نوشيدن الکل پرهيز کنند و بهتر است با آب نمک ولرم چند بار در روز غرغره کنند زيرا اين کار باعث ميشود سوزش گلو بهبود يابد.
رزم پا در پايان با بيان اينکه نبايد سرماخوردگي بيش از10 روز ادامه يابد، تصريح کرد: لازم است بيماران با مشاهده علايم گوش درد يا خروج ترشح از بيني، درد شديد در صورت يا پيشاني، تب بالاي 38 درجه، تنفس کوتاه، خشونت صدا، سوزش گلو يا سرفه مداوم، خس خس سينه و همچنين مشاهده علائم آنفلوانزا به پزشک خود اطلاع دهند تا پزشک داروهاي ضد ويروس تجويز کند.