صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

جمعه - ۱۸ مهر ۱۴۰۴
کد خبر: ۴۸۷۳۶۰
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۹ - ۱۴ تير ۱۳۹۸
در کمیته های مشورتی نقدینگی و اعتباری بانک مرکزی طرحهای متعددی مورد بحث قرار گرفته است. یکی از این طرحها، طرح «تامین مالی مولد» است ، به نحوی که با کمترین نیاز به انبساط اعتباری و اثر تورمی، نیاز زنجیره تولید صنعت به سرمایه در گردش پاسخ داده شود واز انحراف منابع به سمت فعالیت های غیر مولد بخوبی ممانعت شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در یادداشتی اینستاگرامی نوشت: علیرغم رشد بالای کل های پولی و بویژه نقدینگی طی سالهای گذشته، تامین مالی فعالیتهای تولیدی همچنان با دشواری روبرو است.

افزایش هزینه های تولید درطول یکسال گذشته، نیاز به سرمایه درگردش تولید را به شدت افزایش داده و این تأمین مالی را دشوارتر نموده است .

 بانک مرکزی، بادرک این وضعیت ، به دنبال طرح هایی جهت حل این دشواری است. اصل اساسی در نگاه بانك مرکزي آن است که هرگونه طرحی، اولا : به تامین مالی فعالیتهای تولیدی منجر شده ونیاز افزایش یافته سرمایه درگردش آنها را برآورده نماید، ثانية: منجر به انحراف در منابع نظام بانکی ولذا تشدید فشارهاي تورمی و قیمتی نشود .

بر این اساس، در کمیته های مشورتی نقدینگی و اعتباری بانک مرکزی طرحهای متعددی مورد بحث قرار گرفته است. یکی از این طرحها، طرح «تامین مالی مولد» است ، به نحوی که با کمترین نیاز به انبساط اعتباری و اثر تورمی، نیاز زنجیره تولید صنعت به سرمایه در گردش پاسخ داده شود واز انحراف منابع به سمت فعالیت های غیر مولد بخوبی ممانعت شود.

این طرح پس ازنظرخواهی از متخصصین پولی و بانکی جمع بندی ودرکنار تلاشهای جاری بانکهای کشور برای تأمین مالی تولید ، در جهت جلوگیری از رکود و اعاده رونق تولید به کار گرفته میشود.