صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

جمعه - ۲۱ شهريور ۱۴۰۴
کد خبر: ۵۶۴۷۴
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۱۳ - ۱۰ فروردين ۱۳۹۱
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نتایج دوگانه یک پژوهش نشان داده است افرادی که بیشتر شکلات می‌خورند اکثرا از افرادی که از شکلات و شیرینی پرهیز می‌کنند لاغرترند. محققان آمریکایی بر این باورند که کاکائو بر سوخت و ساز بدن تاثیر می‌گذارد.

به گزارش انتخاب، گروهی از محققان دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو، در مجله‌ی علمی " Archives of Internal Medicine" نتایج تعجب‌آور پژوهشی جدید را درباره ارتباط بین مصرف شکلات و لاغری منتشر کرده‌اند. شکلات حاوی مقدار زیادی قند و چربی است اما نتایج این تحقیق نشان داده‌ است که در مجموع افرادی که مرتب شکلات می‌خورند از کسانی که شکلات نمی‌خورند لاغرترند.

این تیم پژوهشی از هزار نفر شرکت‌کننده، سوالاتی درباره عادات غذایی آن‌ها پرسید و شاخص توده بدن هر یک را نیز اندازه‌گیری کرد. شاخص توده بدن که همان نسبت وزن به جسه‌ی بدن ‌است، ابزاری مناسب برای سنجش سلامت جسمی انسان محسوب می‌شود.

بئاتریس گولومب، مدیر تیم پژوهش دانشگاه کالیفرنیا گفت: «به شکل خلاصه می‌توان گفت که مصرف مرتب شکلات با شاخص توده بدن پایین‌تر مرتبط است.» البته این ارتباط ابدا به این معنا نیست که مصرف شکلات باعث کاهش وزن می‌شود. تحقیقاتی از این دست نمی‌توانند چنین مواردی را اثبات کنند. این پژوهش ابدا به این موضوع که شرکت‌کنندگان چه نوع شکلاتی مصرف می‌کنند نپرداخته است.

تنها مقدار کالری خوراکی‌ها مهم نیست

محققان آمریکایی نتوانستند تفاوت دیگری در رفتار شرکت‌کنندگان بیابند. علاقمندان شکلات بیشتر از دیگران تحرک نداشتند و حتی به طور متوسط مقدار بیشتری کالری در روز مصرف می‌کردند. نتایج این مشاهدات و ارتباط موجود بین مصرف شکلات و لاغری کنجکاوی این دانشمندان را برانگیخته است. آن‌ها امیدوارند که پژوهش‌ها در این زمینه ادامه یابد.

بئاتریس گولومب و همکارانش حدس می‌زنند که برخی از مواد تشکیل‌دهنده شکلات بر سوخت و ساز بدن تاثیر می‌گذارند. از دید این دانشمندان نتایج این تحقیق تاییدی دوباره این واقعیت است که نه تنها میزان کالری مواد بلکه ترکیب آن‌ها نیز در تاثیرشان بر وزن فرد نقش مهمی ایفا می‌کند.

در این پژوهش تنها کسانی شرکت کردند که هیچ‌گونه مشکل قلبی، دیابت و یا چربی خون نداشتند. میانگین سن این افراد ۵۷ سال بود و میانگین شاخص توده بدن آن‌ها ۲۸ بود که حاکی از چاقی است. دو سوم شرکت‌کنندگان مرد بودند و همه آن‌ها حداقل دو بار در هفته شکلات مصرف می‌کردند. هزینه مالی انجام این پژوهش نیز از سوی سازمان بهداشت و سلامت آمریکا و نه تولیدکنندگان مواد خوراکی پرداخت شد.