صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

شنبه - ۰۸ شهريور ۱۴۰۴
کد خبر: ۶۳۷۱۸
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۱۱ - ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۱
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
باراک اوباما ضمن تكرار رويكرد ضد ايراني آمريكا در قبال ايران از طريق ادامه تحريم‌ها و فشار ، ابراز امیدواری کرد که مساله هسته‌‌يي ایران به شكلي كه حق حاکمیت ایران مورد احترام قرار گيرد حل و فصل شود.

به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، باراك اوباما، رييس‌جمهور آمريكا كه در كمپ ديويد میزبان رهبران هشت کشور ثروتمند جهان بود، در حالي كه چند روزي بيشتر به برگزاري مذاكرات ايران و 1+5 در بغداد باقي نمانده است، به خبرنگاران گفت: همه ما قاطعانه به تداوم رویکرد تحریم‌ها و فشار به همراه گفت‌وگوهای دیپلماتیک پایبندیم.

بر اساس گزارش خبرگزاري رويترز اوباما تاكيد كرد: امید ما این است که بتوانیم این مساله را به شیوه‌ای صلح آميز که حق حاکمیت و حقوق ایران در جامعه بين‌المللي را محترم شمارد اما درعین حال مسوولیت‌های آن را به رسميت بشناسد، حل‌وفصل کنیم.

بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، اوباما خوشبيني غير معمولي را در خصوص مذاكرات با ايران در بغداد نشان داد و گفت كه قدرتهاي جهاني "‌اميدوارند" و در خصوص چگونگي رفع اين مساله توافق دارند.

رييس جمهور آمريكا در ميان سران گروه هشت گفت: ما در رويكردمان در خصوص ايران متحد هستيم.

وي همچنين با اين ادعا كه ايران تاكنون نتوانسته جهان را در خصوص برنامه‌ هسته‌يي خود متقاعد سازد، گفت: فكر مي‌كنم همه ما موافقيم كه ايران حق استفاده از انرژي هسته‌يي با اهداف صلح‌آمیز را دارد، اما نقض مستمر قوانين و هنجارهاي بين‌المللي و اينكه نتوانسته تاكنون جامعه جهاني را متقاعد سازد كه به دنبال تسليحاتي كردن انرژي هسته‌يي نيست چيزي است كه باعث نگراني جدي همه ما است.

سران گروه هشت متشكل از آمريكا، آلمان، فرانسه، کانادا، ایتالیا، انگليس، روسیه و ژاپن روز يكشنبه به نشست دو روزه خود در كمپ ديويد با صدور بيانيه‌اي پايان دادند كه در آن از ايرا ن خواستند « از فرصتي كه در استانبول آغاز شد بهره‌گيرد و در بغداد با وارد شدن به مذاكرات مفصل در خصوص گام‌هاي كوتاه مدت ملموس در جهت (رسيدن به ) يك راه حل جامع از طريق مذاكرات كه اعتماد بين‌المللي را در خصوص منحصرا صلح آميز بودن برنامه هسته‌يي ايران احياء كند،‌ اين فرصت را حفظ كند.»