صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۵ فروردين ۱۴۰۳ - ساعت ۰۸:۴۱
کد خبر: ۷۲۶۲۲
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۱۹ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۱
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

روز دوازدهم المپیک در حالی پیگیری می شود که ایران تنها یک نماینده در روز یازدهم دارد و احسان روزبهانی بوکسور کشورمان در جدال با نایب قهرمانی جهان برای مدال برنز المپیک در واپسین ساعات این کار بسیار دشواری خواهد داشت و اگر موفق شود بوکس ایران پس از 70 سال صاحب نشان المپیک شده است. در دوازدهمین روز المپیک، عمده توجهات همچنان درباره موفقیت کاروان ایران و به خصوص کشتی گیران کشورمان است که در رشته فرنگی سه طلا و یک برنز به دست آوردند.

 

 

 

«محمد بنا خانه ندارد»، پرداخت های میلیاردی به فوتبالیست های بی خاصیت تا کی؟
فارس نوشت: وقتی حرف از مدال طلا در المپیک می‌زد، می‌گفتند دیوانه است؛ خودش می‌گوید. می‌دانستند که حریفش نیستند می‌خواستند خرابش کنند، اما هرگز حریف اعتماد به نفس بالایش و انگیزه مثال‌زدنی‌اش نشدند.

 

وقتی شب قبل از اعزام به المپیک از قهرمانی در بزرگترین رویداد ورزشی جهان سخن می‌گفت برق اراده در چشمانش می‌درخشید. مدام خدا خدا می‌کرد تا بتواند دل مردم را شاد کنند؛ ‌تنها هدفش همین بود. هیچ چیز برای خودش نخواست و نمی‌خواهد. 

 

بعد از اینکه علی‌آبادی خبر داد که جایزه 100 میلیونی برایش در نظر گرفته‌اند و از رئیس جمهور درخواست نشان لیاقت خواهند کرد، بهترین پاسخ را داد: "نشان لیاقتم را از مردم گرفته‌ام؛ ‌پاداشم را هم بدهید به عبدولی" 

 

پیش‌بینی‌اش را نوشته بود و لاک و مهر کرده در اتاقش در خانه کشتی گذاشته بود؛ گفت بعد از المپیک نشانتان می‌دهم. بعد از قهرمانی گفتم وقتی برگشتی پیش‌بینی را منتشر می‌کنی؟ گفت می‌سوزانمش تا فقط بین خودم و خدا بماند برای همیشه.

 

 

به راستی راز موفقیت محمد بنا چه بود؟ خیلی‌ها این را از خود می‌پرسند و شاید خیلی‌ها هم اصلاً به آن توجهی نکنند، اما بی‌انصافی است اگر بخواهیم این همه طلای ناب را اتفاقی بدانیم.

 

وقتی بعد از سال‌ها دوری با دعوت طالقانی، رئیس وقت فدراسیون کشتی، به ایران برگشت هدایت تیم بزرگسالان را نپذیرفت و گفت کار را از جوانان شروع می‌کند چون می‌خواست تیمش را خودش بسازد و وامدار کسی نباشد. نمی‌خواست اسم کسی روی شاگردانش باشد بلکه می‌خواست آنطور که می‌خواهد آنها را بسازد.

 

چه کسی‌فکر می‌کرد امید نوروزی که در مسابقات جهانی 2009 و 2010 اوت شده بود، در بازی‌های آسیایی طلا بگیرد و پس از آن در سال 2011 قهرمان جهان شود؟ قهرمانی المپیک که پیشکش. سوریان، رضایی و سایرین هم همینطور. هر وقت شاگردانش با ناداوری یا مشکلی مواجه می‌شدند، نفر جدیدی را رو می‌کرد، مثالش هم مسابقات جهانی بود که می گفتند بعد از 2 قرعه رژیم صهیونیستی تیمش از هم خواهد پاشید، اما آنجا بود که عبدولی و نوروزی را از آستینش بیرون آورد.

 

محمد بنا از کویر خشک کشتی فرنگی طلای ناب استخراج کرد و کارخانه ضرب طلا در لندن به راه انداخت و آنقدر طلا استخراج کرد که کسی را یارای مقابله‌اش نبود.  اما انسان‌ها خیلی زود فراموش می‌کنند که چه کسانی  افتخار آفرینی کرده‌اند. دلارهای بی‌زبان در جیب مربیان خارجی رشته‌های ورزشی رفت و آمد می‌کند، اما مربیان وطنی مانند محمد بنا باید در خانه اجاره‌ای زندگی کنند. مگر ولاسکو و کی‌روش چه گلی به سر والیبال و فوتبال ما زدند که بنا نزد. والیبال به المپیک رفت؟ یا اینکه در فوتبال ما تغییری ایجاد شد؟ نه، همچنان درجا می‌زنیم.

 

واقعاً زمان آن نرسیده‌ است که مسئولان ورزش چشمانشان را بشویند و طور دیگر بنگرند؟ مگر بنا چه می‌خواهد؟ خودش می‌گوید یک سالن تمرین در نزدیکی محل زندگی‌ام به من بدهند بروم دنبال کارم. نه اینکه کیسه دوخته باشد بلکه می‌خواهد نوجوانان این مرز و بوم را قهرمان المپیک کند، مانند حمید سوریان، امید نورزی و قاسم رضایی. فکر کردید نمی‌تواند؟ امتحانش مجانی است.

 

مسئولان بلند پایه ورزش که این روزها در لندن در جشن‌های قهرمانی شرکت می‌کنند و به‌به و چه‌چه می‌کنند بعد از بازگشت به ایران و یا در نهایت چند وقت بعد فراموش می‌کنند؛ بنا می‌ماند و خودش.

 

به خانه کشتی که می‌رویم یک سوی آن 5 حلقه المپیک وجود دارد که در آن تصویر طلایی‌های 14 دوره المپیک گذشته نصب شده است؛ دقیقاً 5 طلا در 5 حلقه المپیک در 64 سال، که آخرینش را علیرضا دبیر 12 سال پیش به نام خود زد، اما حالا بنّای کشتی فرنگی در المپیک لندن 3 حلقه از 5 حلقه را پر کرد تا به همین زودی‌ها شاهد به تصویر کشیده شدن طلایی‌های لندن روی دیوار خانه کشتی باشیم.

 

اما واقعاً جایگاه محمد بنا کجاست؟ لیاقت او بیشتر از این است، ولی اینجا مربیان موفق را فراری می دهند. راستی مهماندوست که تیم ملی تکواندوی ایران را برای اولین بار در جهان قهرمان کرد اکنون کجاست؟

 

 

 

 

آقای وزیر! هزینه طلایی‌های المپیک از یک فوتبالیست درجه چندم کمتر است
6 انجمن اسلامی دانشجویی دانشگاه‌های تهران با صدور نامه‌ای به وزیر ورزش و جوانان خواستار برقراری عدالت ورزشی میان تمام رشته‌های ورزشی شدند.

متن کامل این نامه به شرح ذیل است:

وزیر محترم ورزش و جوانان
برادر عزیز جناب آقای عباسی
سلام علیکم

همانطور که مستحضرید، مدال آفرینی قهرمانان کشور در عرصه بزرگ المپیک موجبات شادمانی مردم مسلمان ایران را فراهم کرده است. اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی در آن قلب اروپا و به نوا در آمدن سرود غرور آفرین ایران عزیز توسط این غیور مردان تحسین‌برانگیز است و شور وصف ناشدنی را در دل جوانان ایران زمین به‌وجود آورده است.

اما باید با همه این خرسندی‌ها، موجبات تاسف خود را از عدم حمایت‌های لازم از این ورزشکاران به محضرتان عرض کنیم. حمایت‌هایی که می‌توانست افتخار‌آفرینی چندبرابری برای ما به ارمغان آورد.

تاسف‌بار است که هزینه نهایی مدال‌آوری هر چهار ورزشکار ما در عرصه المپیک به تنهایی حق الزحمه یک فوتبالیست درجه چندم شود.

گمنامی ورزشکاران ساعی و تلاشگر ما در عرصه‌های ورزشی دیگر به خاطر بلند‌آوازه‌کردن طبل توخالی فوتبال، موجبات عدم عدالت در توزیع بودجه‌های ورزشی و نتیجتا ناامیدی اقشار جوان ورزشی ما را از رشته‌های غیر فوتبالی فراهم کرده است.

حضور دختران محجبه تیر انداز ما که الگویی برای دختران جهان شدند موجبات عزت ملی اسلامی ماست اما اگر ذره‌ای از بودجه‌های میلیاردی فوتبال برای دختران تیرانداز ما در نظر گرفته می‌شد و یک مربی به همراه آنها می‌بود شاید ما می‌توانستیم در آن رشته نیز با مدال به میهنمان برگردیم.

برادر عزیز جناب آقای عباسی

بی شک این نوع مدال‌آوری در تاریخ ورزشی و المپیکی ما بی‌سابقه بوده است، اما نباید فراموش کنیم که همه اینها پس از عنایات حضرت حق متعال، نتیجه تلاش و پشتکار ورزشکاران بی‌ادعای ما بوده است که با کمترین حقوق و مزایا و صرفا برای شاد کردن ملت مسلمان قدم در این مسیر گذاشتند.

به نظر حضرت عالی اگر بودجه‌های میلیاردی که از طریق معاونین شما در فوتبال هزینه می‌شود؛ ذره‌ای به سمت دیگر ورزش‌های ما گسیل شود افتخار آفرینی ما دو چندان نخواهد شد؟

وزیر محترم ورزش و جوانان

از شما خواستاریم تا با تجدید‌نظر و حرکت در مسیر باز تعریف گفتمان عدالت ورزشی موجبات قهرمان پروری و مدال آوری‌های بیشتر را فراهم کنید. قطع به یقین در ذهن و دست و بازوی جوان ایرانی قدرتی است که با برنامه‌ریزی‌های اصولی می‌توان آن را به فعلیت رساند و در صحنه‌های جهانی باشکوه‌تر از این ظاهر شد.
 
ایران اسلامی امروز در بالاترین سطح تاریخی خود در المپیک حضور دارد و ما نشان دادیم ایرانی می‌تواند حتی اگر در محاصره تحریم‌ها و ناداوری‌ها باشد باز به افتخار برسد چرا که ما فرزندان حیدر کراریم.

حسبنا الله و نعم الوکیل ،نعم المولی ونعم النصیر
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه شریف
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه خوارزمی (تربیت معلم تهران)
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شاهد
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس

 

 

 

کارنامه درخشان تکواندوکاران ایرانی و امیدواری به کسب 2 مدال خوش‌رنگ
مبارزات تکواندوی المپیک 2012 لندن از 17 مردادماه آغاز خواهد شد و محمد باقری معتمد روز 19 و یوسف کرمی و سوسن حاجی‌پور 20 مردادماه به روی شیاپ چانگ می‌روند. در ادامه نگاهی می‌اندازیم به سرشناس‌ترین تکواندوکارانی که در المپیک 2012 لندن در وزن دوم و سوم مردان مقابل تکواندوکارانی ایرانی قرار خواهند گرفت. البته همه آنها از مدعیان کسب مدال در وزن دوم و سوم  المپیک هستند.

 

 

وزن دوم المپیک و حضور محمد باقری معتمد
محمد باقری معتمد تکواندوکار وزن 68 - کیلوگرم تیم ملی ایران قرار است برای اولین بار در المپیک وارد شیاپ چانگ‌ شود. طلای قهرمانی جهان در سال 2009 دانمارک، نقره جام جهانی 2009 باکو،‌ نقره قهرمانی دانشجویان جهان 2006 اسپانیا،‌ طلای المپیک دانشجویان 2007،‌ طلای دانشجویان جهان 2008‌، نقره المپیک دانشجویان 2005،‌ برنز قهرمانی آسیا 2002‌، نقره قهرمانی آسیا 2004،‌ طلای قهرمانی آسیا 2008،‌ نقره نوجوانان آسیا 2003، طلای باشگاه‌های آسیا 2007، طلای قهرمانی آسیا 2007، طلای جام جهانی 2010، نقره قهرمانی جهان 2011 و طلای بازی‌های آسیایی "گوانگجو 2010 در کارنامه وی دیده می‌شود.

 

وی در وزن دوم المپیک در این مسابقات حضور خواهد داشت. خیلی از کارشناسان معتقدند مبارزات 68- کیلوگرم یکی از حساس‌ترین مبارزاتی است که در لندن دیدنی خواهد بود.

 

سروت تازگول تکواندوکار ترکیه‌ای سخت‌ترین قرعه معتمد
در این وزن "سروت تازگول" تکواندوکار تیم ملی ترکیه حضور دارد که در دو مقطع معتمد را شکست داده است. البته یک بار هم مغلوب وی شده است. معتمد و "تازگول" تا فینال با یکدیگر برخورد نخواهند داشت چرا که نفرات اول و دوم رنکینگ فدراسیون جهانی WTF به حساب می‌آیند.

 

معتمد علاوه بر حریف ترکیه‌ای خود چند رقیب سرسخت دیگر در جدول مسابقات پیش رو دارد. به گواه خیلی از کارشناسان "سروت"مهمترین حریف معتمد در المپیک لندن است. وی یکی از پرتحرک‌ترین تکواندوکاران حال حاضر در وزن 68 - کیلوگرم و خیلی زیرک و باهوش است. "سروت" در فینال مسابقات کسب سهمیه المپیک 2011 باکو و جهانی کره معتمد را شکست داده است. البته معتمد نیز در پای فینال مسابقات جهانی 2009 دانمارک وی را شکست داد.

 

دیگو سیلوا تکواندوکار سیه چهره برزیلی

"دیگو سیلوا" تکواندوکار تیم ملی برزیل که یک بار هم سابقه شکست هادی ساعی در مسابقات کسب سهمیه المپیک 2004 آتن را در کارنامه خود دارددر سال‌های 2009 و 2011 دو مدال طلای دانشجویان و ارتش‌های جهان را کسب کرده است.

عباس شیخی دیگر تکواندوکار ایرانی است که در فینال مسابقات جهانی 2011 ارتش‌ها مغلوب این تکواندوکار سیه چهره شد. البته "دیگو" در مسابقات کسب سهمیه المپیک در باکو در پای فینال بازی را با نتیجه یک بر 13 به "تازگول" ترکیه‌ای واگذار کرد. "دیگو" سرانجام با شکست "اسورتیودی" مکزیکی با نتیجه 5 بر 3 بلیط حضور در لندن را اوکی کرد.

 

روح‌الله نیک‌پا تکواندوکار افغانی

"نیک‌پا" تکواندوکار تیم ملی افغانستان در المپیک لندن از دیگر حریفان معتمد است. "نیک پا" در طول چند سال اخیر 4 بار با تکواندوکاران ایرانی روبه رو شده که هر 4 بار شکست خورده است.

وی در مصاحبه‌های اخیر خود با رسانه‌های خارجی اعلام کرده که کمیته ملی المپیک افغانستان در ماه 21 دلار برای ملی پوشان افغانی حقوق در نظر می‌گیرد، اما با این دستمزد‌های کم، روحیه‌‌اش را از دست نداد‌ه‌ و همچنان به دنبال مدال در المپیک لندن است.

 

محمدابوالبیده تکواندوکار تیم ملی اردن

"محمدابولبیده" تکواندوکار اردنی از دیگر حریفان معتمد در المپیک لندن است. وی یک بار در فینال مسابقات آسیایی 2008 مقابل معتمد شکست خورد. البته "ابولبیده" در مسابقات قهرمانی آسیا در غیاب مردان المپیکی ایران در ویتنام مبارزات خوبی را از خود نمایش گذاشت و عنوان سومی را کسب کرد.

 

 

وزن سوم المپیک و امیدواری به یوسف کرمی
یوسف کرمی تکواندوکار تیم ملی ایران در وزن 80 -کیلوگرم در المپیک لندن وارد شیاپ‌چانگ می‌شود. وی تجربه حضور در المپیک آتن را در کارنامه خود دارد. برنز آتن در کارنامه کاپیتان با تجربه تیم ملی ایران دیده می‌شود.

 

"نیکولاس گارسیا" تکواندوکار سرشناس اسپانیایی نخستین بازیکنی است که کرمی باید به مصاف وی برود. برنز المپیک 2004 آتن، طلای جام جهانی 2002 ژاپن، طلای قهرمانی جهان 2003 آلمان،‌ طلای قهرمانی نوجوانان جهان 2000 ایرلند، طلای المپیک دانشجویان جهان 2007 تایلند، طلای پلیس‌های جهان، برنز قهرمانی جهان 2005 اسپانیا، طلای بازی‌های آسیایی 2006 دوحه، طلای بازی‌های آسیایی 2010 "گوانگجو"، نقره جام جهانی 2009 آذربایجان، برنز قهرمانی جهان 2009 دانمارک‌،‌ نقره قهرمانی آسیا 2010،‌ طلای جام جهانی 2010 چین‌، طلای قهرمانی جهان 2011 کره جنوبی مدال‌هایی است که در کلکسیون افتخارات کاپیتان تیم ملی ایران دیده می‌شود.

 

کرمی در وزن سوم المپیک حضور دارد و در کل در این وزن  16 تکواندوکار برای رسیدن به سکوی قهرمانی تلاش خواهند کرد. با این حال کرمی شانس بالایی برای کسب مدال طلا دارد.

 

"استیون لوپز" تکواندوکار آمریکایی رقیب سر سخت کرمی در لندن

این آمریکایی برای چهارمین بار در سن 33سالگی قرار است در لندن وارد شیاپ چانگ شود. مدال طلای المپیک سیدنی و آتن و مدال برنز المپیک 2008 پکن را در کارنامه خود دارد. "لوپز" در دوران اوج خود هادی ساعی، بیژن مقانلو، وحید عبدالهی، یوسف کرمی را شکست داده است، اما سرانجام کاپیتان با تجربه تیم ملی با شکست "استیون" در باکو (کسب سهمیه المپیک) نشان داد که گرد پیری به روی وی نشسته است.

 

"مائور سارمینتو" تکواندوکار ایتالیایی رقیب هادی ساعی در پکن

"سارمینتو" ایتالیایی همان تکواندوکاری است که در المپیک پکن به هادی ساعی باخت. یوسف کرمی دیگر تکواندوکار ایرانی است که در مسابقات جهانی 2005 مادرید وی را شکست داد و از دور رقابت‌ها "مائورو" حذف شد. البته مهدی بی‌باک در مسابقات جام جهانی 2006 بانکوک یک بار وی را شکست داده است.

 

"لوتالو محمد" تکواندوکار انگلیسی جوان و کم تجربه

 

"لوتالو محمد" تکواندوکار انگلیسی به یک باره پس از به اختلاف خوردن "آرون کوک" با مسئولان فدراسیون انگلیس به سرعت جایگزین "کوک" شد. درخشان‌ترین افتخاری که "لوتالو محمد" در کارنامه خود دارد قهرمانی اروپا در سال 2012 است.

 

"سباستین‌کریسمانیچ" تکواندوکار آرژانتینی

"سباستین کریسمانیچ" نیز یکی از تکواندوکارانی است که در طی چند سال اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است. کوروش رجعلی، فرزاد عبدالهی تکواندوکاران ایرانی هستند که در تورنمنت "آیند هوون" مقابل وی شکست خوردند.