صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

جمعه - ۱۴ شهريور ۱۴۰۴
کد خبر: ۷۴۸۱۱
تاریخ انتشار: ۳۷ : ۱۱ - ۰۹ شهريور ۱۳۹۱
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
توفان آیساک با تندبادی به سرعت ۱۳۰ کیلومتر در ساعت و رگبار شدید ورود خود را به سواحل آمریکا در خلیج مکزیک اعلام کرد. این توفان بویژه در جنوب ایالت لوئیزیانا به جاری شدن سیل انجامید و ویرانی‌هایی به بارآورد.

این توفان همچنین در ایالت‌های اطراف لوئیزیانا مانند میسی‌سیپی، آلاباما و آرکانزاس باعث ویرانی‌هایی شد و به قطع جریان برق انجامید. به گفته‌ی مقامات محلی حدود نیم میلیون نفر بی‌برق مانده‌اند.

روز چهارشنبه توفان "آیساک" به آرامی به سوی نیوارولئان در حرکت بود. درست هفت سال پیش در چنین روزی توفان "کاترینا" این کلان‌شهر موسیقی جاز را درهم پیچید و مرگ و ویرانی به همراه آورد. در آن توفان حدود ۱۸۰۰ تن در این منطقه جان خود را از دست دادند.

"آیساک" شامگاه سه‌شنبه به لوئیزیانا رسید و به‌رغم همه‌ی هشدارهایی که از سوی مقامات آمریکایی داده شده بود، با رگبارهای تند و جاری ساختن سیل تا شعاع صد کیلومتری، انسان‌های پرشماری را بویژه در مناطق مسطح ساحلی غافلگیر کرد.

به گفته‌ی مقامات آمریکایی، در بخش "پلاکمین پریش" در نزدیکی ساحل سیل‌گیری به طول ۳۰ کیلومتر در دو نقطه شکاف برداشته و به جاری شدن سیل انجامیده است. شماری از افرادی که در این منطقه به هشدارها توجه نکرده و منازل خود را ترک نکرده بودند، به ناگزیر به پشت‌بام‌ها پناه برده‌اند. یک مقام محلی به نام بیلی نانگسر گفت که شدت توفان بیش از آن بود که انتظار می‌رفت.

اداره‌ی هواشناسی آمریکا حتی پس از رسیدن "آیساک" به سواحل این کشور، شدت این توفان را در طبقه‌بندی توفان‌ها کماکان در نازل‌ترین گروه جای داد. برای طبقه‌بندی توفان‌هایی از این دست ۵ گروه با شدت‌های متفاوت وجود دارد.

با توجه به این طبقه‌بندی اداره‌ی هواشناسی آمریکا، کارشناسان معتقدند که "آیساک" از قدرت تخریبی "کاترینا" برخوردار نخواهد شد. با این همه کارشناسان هشدار می‌دهند که از جاری شدن سیل و ویرانی‌های منتج از تندباد می‌تواند خطرات جانی زیادی ناشی شود.