صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

دوشنبه - ۱۳ بهمن ۱۴۰۴
کد خبر: ۹۰۸۰۴۵
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۱۵ - ۱۳ بهمن ۱۴۰۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تسنیم: سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس از تصویب طرح بکارگیری بازنشستگان در واحد‌های تولیدی و اقتصادی خبر داد.

محمد رستمی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، از بررسی طرح تقویت کارگاه‌های تولیدی صنعتی و خدماتی با نگهداشت و حفظ نیروی انسانی ماهر (بکارگیری بازنشستگان در واحد‌های تولیدی و اقتصادی) در کمیسیون متبوعش خبر داد.

وی درباره این طرح بیان کرد: طرح مذکور بر بکارگیری نیرو‌های بازنشسته ماهر متناسب با نیاز واحد‌های تولیدی صنعتی تاکید دارد.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار کرد: این طرح پس از بررسی و استماع نظرات موافقان و مخالفان با اکثریت آرا به تصویب رسید و گزارش کمیسیون صنایع در این باره برای بررسی نهایی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه مجلس می‌شود.

رستمی درباره این طرح گفت: یکی از چالش‌های واحد‌های تولیدی و اقتصادی ممنوعیت در به‌کارگیری بازنشستگان است که ضمن دارا بودن تجربه و تخصص کافی به‌دلیل بازنشستگی پیش از موعد و در سنین پایین توانمندی جسمی کافی برای فعالیت تولیدی و اقتصادی را دارند، از آنجا که پیدا کردن جایگزین مناسب برای این نوع نیروی انسانی متخصص و توانمند برای واحد‌های تولیدی مشکل و غیر بهینه است این طرح تدوین شده است.

متن طرح بکارگیری بازنشستگان در واحد‌های تولیدی و اقتصادی به شرح ذیل است:

ماده واحده؛ کلیه واحد‌های تولیدی و اقتصادی بخش دولتی و غیر دولتی می‌توانند در صورت نیاز کارکنان بازنشسته در مشاغل سخت و زیان آور را به مدت حداکثر ۱۰ سال (سقف مجموعا ۳۰ سال سنوات خدمت و حداکثر ٦ سال سن کارگر) مجددا به کارگیری کنند.

 حداقل دستمزد این افراد متناسب با ساعت کاری آنان بر مبنای مبلغ مشخص شده در قانون کار تعیین می‌شود.

تبصره ۱ کارکنان مشمول موضوع این قانون، ابتدا باید روند بازنشستگی را طی کرده و مستمری آنان نیز مطابق مصوبات بودجه سنواتی برقرار شود و سپس مجددا به کارگیری شوند.

تبصره ۲: کارفرما موظف است در دوره بکارگیری بازنشستگان مشاغل سخت و زیان آور ۱۵ درصد از حقوق پرداختی را بعنوان مالیات اجتماعی به حساب تامین اجتماعی خزانه دولت واریز کند.

تبصره ۳: در دوره بکارگیری مجدد، آزمایش‌های دوره‌ای طب کار هر ٦ ماه یکبار انجام می‌گردد و در صورت موفق نشدن در این آزمون‌ها با مستخدم قطع همکاری می‌شود.

تبصره ۴: وزارت کار موظف است سامانه‌ای را به منظور ثبت نام از افراد جویای کار در مشاغل سخت و زیان آور ایجاد کند واحد‌های تولیدی موظف هستند به ازای هر نیروی بازنشسته‌ای که به کار برگشته‌اند، یک نیرو از سامانه افراد جویای کار در مشاغل سخت وزارت کار جذب کنند تا روند انتقال دانش و تجربه در واحد‌های تولیدی انجام گیرد.