صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

جمعه - ۲۴ بهمن ۱۴۰۴
کد خبر: ۹۰۹۶۳۰
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۱۹ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۴
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

روزنامه لبنانی «الدیار» صبح امروز (جمعه) گزارش داد که مصر تلاش دیپلماتیک تازه‌ای را در آمریکا آغاز کرده است تا حمله احتمالی اسرائیل به خاک لبنان را مهار کند.
 
به گزارش سرویس بین‌الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: بر اساس این گزارش، رئیس‌جمهور مصر، عبدالفتاح السیسی، در تلاش است دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، را متقاعد کند از تشدید درگیری خودداری کرده و حتی اگر سازمان حزب‌الله هنوز سلاح‌های خود را زمین نگذاشته باشد، به بازسازی ارتش لبنان و تثبیت اوضاع داخلی این کشور اولویت دهد.
 
قاهره در پی بهره‌برداری از انعطافی است که واشینگتن در قبال حماس در نوار غزه نشان داده و پیشنهاد می‌کند الگوی مشابهی در لبنان اجرا شود؛ به‌گونه‌ای که حزب‌الله متعهد شود از استفاده از سلاح خودداری کند، اما مجبور به خلع سلاح فوری نشود. به گفته منابع لبنانی، این رویکرد از سوی رئیس‌جمهور لبنان، جوزف عون، حمایت می‌شود، اما در ایالات متحده و عربستان سعودی با تردید مواجه است؛ زیرا این دو کشور خواهان ادامه سیاست «فشار حداکثری» علیه این سازمان شیعه هستند.
 
همچنین گزارش شده است که سفیر مصر در لبنان، علاء موسى، در تلاش است میان رئیس‌جمهور لبنان و رهبری حزب‌الله میانجی‌گری کند و نیز روابط نخست‌وزیر نواف سلام را با «دوگانه شیعی» حزب‌الله و جنبش امل بهبود بخشد. قاهره معتقد است کاهش تنش‌های داخلی لبنان برای هرگونه پیشرفت در عرصه خارجی ضروری است.