صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

دوشنبه - ۰۳ فروردين ۱۴۰۵
کد خبر: ۹۱۴۷۴۹
تاریخ انتشار: ۲۶ : ۱۲ - ۰۳ فروردين ۱۴۰۵
رئیس سازمان هواشناسی گفت که از ابتدای سال آبی (اول مهر ۱۴۰۴) تا پایان سال ۱۴۰۴ همانگونه که پیش‌بینی شده بود، بارش های کل کشور به حد نرمال رسید؛ به گونه ای که تا پایان سال حدود ۴.۵ درصد کمتر از مقادیر بلندمدت بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایرنا: رئیس سازمان هواشناسی گفت که از ابتدای سال آبی (اول مهر ۱۴۰۴) تا پایان سال ۱۴۰۴ همانگونه که پیش‌بینی شده بود، بارش های کل کشور به حد نرمال رسید؛ به گونه ای که تا پایان سال حدود ۴.۵ درصد کمتر از مقادیر بلندمدت بود. 

سحر تاج‌تاج‌بخش مسلمان اظهار داشت: در همین زمان دمای کشور بین ۱ تا ۲ درجه به تفکیک استانها بالاتر از نرمال رخ داد. نکته حائز اهمیت، کمبود بارش در استان‌های واقع در جنوب رشته کوه البرز از جمله استان تهران است که همچنان در برخی استان‌های دیگر از جمله قزوین، مرکزی و همدان بیش از ۵۰ درصد کاهش مشاهده شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: ضروری است همچنان مدیریت سختگیرانه در استان تهران برای حوزه مدیریت منابع آب لحاظ شود.

وی یادآور شد: در سال ۱۴۰۴ بارش های سنگینی نیز به وقوع پیوست که بارش در استان‌های جنوبی کشور از جمله هرمزگان، بوشهر، فارس و کرمان در اواخر آذرماه سال ۱۴۰۴ از مهمترین آنها بود.

تاج‌بخش بیان‌ داشت: بارش های استان هرمزگان در برخی ایستگاه‌ها رکورد زد، به گونه ای که طی ۳ روز بیش از بارش یک‌ساله بارید. این در حالی بود که در دی‌ماه امسال نیز گرمترین دماهای کمینه در برخی مراکز استان‌ها از جمله تهران رکورد زد.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: افزایش رخداد بارش های حدی از جمله بارش های سیلابی و امواج گرمایی، یکی از مهمترین پیامدهای تغییر اقلیم است که سال ۱۴۰۴ به وفور در کشور اتفاق افتاد.

وی در ادامه با اشاره به برخی از اقدامات برجسته انجام شده در سال ۱۴۰۴ در حوزه هواشناسی، گفت: در حوزه تامین تجهیزات مقرر بود دو دستگاه رادار هواشناسی تحویل گرفته شود که به علت رخداد جنگ‌های تحمیلی ۱۲ روزه و رمضان، هنوز تحویل نشده است.

وی اظهار داشت: در همین راستا برای تامین تجهیزات متعددی از جمله خرید ایستگاه‌های گردوخاک برای ۱۰ استان، خرید تجهیزات هوای حاضر برای خودکارسازی کامل ایستگاه‌های سنتی هواشناسی، تامین تجهیزات ایستگاه‌های خودکار و جو بالا و همچنین خرید دو دستگاه تجهیزات هواشناسی فرودگاهی اقدام شده است که در دستور اجرا قرار دارند.

تاج‌بخش اضافه‌کرد: در سالی که گذشت بیش از ۲۰۰ ایستگاه اقلیم شناسی، باران سنجی و همدیدی نیز در سطح کشور به بهره برداری رسید.

وی گفت: در حوزه کاربری های بخش پیش بینی نیز راه اندازی سامانه های هشدار گردوخاک و فاز دوم هشدار سیل برای بیش از سه‌هزار نقطه در حال انجام است و سامانه هشدار گردوخاک به بهره‌برداری رسیده است.

رئیس سازمان هواشناسی گفت: در حوزه بین الملل نیز اقدامت بسیار موثری با وجود شرایط نامساعد سیاسی برای عضویت همکاران سازمان هواشناسی کشور در کارگروه‌های بین المللی سازمان جهانی هواشناسی و هیات بین دولتی تغییر اقلیم انجام شده است. در این راستا ۶ نفر از همکاران این سازمان و همچنین متخصصان دانشگاه‌های کشور معرفی و پذیرفته شدند.

وی اظهار داشت: متاسفانه در جریان حمله شب گذشته دشمن به بوشهر، یکی از همکاران این سازمان به شهادت رسید. ضمن این که طی بیش از سه هفته گذشته از این جنگ آسیب‌های جدی به ابنیه و برخی تجهیزات این سازمان در سراسر کشور وارد شد.

وی توضیح داد: ساختمان ستاد سازمان هواشناسی، مرکز علوم جوی و اقیانوسی در تهران و همچنین برخی از ادارات کل و ایستگاه‌های هواشناسی این سازمان در سطح کشور به ویژه در استان‌های اصفهان، هرمزگان، بوشهر، آذربایجان شرقی، کردستان و ... آسیب دیدند.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: در جریان این جنگ تحمیلی، حسب ضرورت ایستگاه‌های فرودگاهی و سایر ایستگاه‌های در معرض خطر به صورت خودکار فعالیت می کنند و عملیات خدمت رسانی در حوزه های دیدبانی، پایش و پیش بینی توسط همکاران پرتلاش این سازمان بدون وقفه در حال انجام است.