صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

شنبه - ۲۲ فروردين ۱۴۰۵
کد خبر: ۹۱۷۱۳۳
تاریخ انتشار: ۵۸ : ۰۱ - ۲۲ فروردين ۱۴۰۵
نورالدین الدغیر خبرنگار الجزیره نوشت: «مذاکرات ایران و آمریکا احتمالاً حدود ساعت ۸ صبح به وقت پاکستان آغاز می‌شود.»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نورالدین الدغیر خبرنگار الجزیره نوشت: «مذاکرات ایران و آمریکا احتمالاً حدود ساعت ۸ صبح به وقت پاکستان آغاز می‌شود.»

به گزارش «انتخاب»، شامگاه جمعه ۲۱ فروردین ۱۴۰۵ هیئت مذاکره کننده ایرانی با نام «میناب ۱۶۸» به سرپرستی محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس برای مذاکره با طرف آمریکایی وارد اسلام آباد پایتخت پاکستان شد.

تیم ایرانی با حضور عباس عراقچی رئیس کمیته سیاسی، عبدالناصر همتی در کمیته اقتصادی، دریابان احمدیان کمیته نظامی و اسماعیل بقایی به عنوان کمیته حقوقی در این مذاکرات حضور یافته است.

هیات بلندپایه ایران در بدو ورود به فرودگاه نورخان از سوی سناتور محمد اسحاق دار معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه، فیلد مارشال سید عاصم منیر فرمانده ارتش، سردار ایاز صادق رئیس مجلس ملی و سید محسن نقوی وزیر کشور پاکستان مورد استقبال قرار گرفتند.

پیش از این، فارس نوشته بود: هیات ایرانی پیش‌از ظهر فردا با نخست وزیر‌ پاکستان دیدار خواهد کرد. در صورت پذیرش پیش‌شرط‌های هیات ایرانی توسط آمریکایی‌ها، بعد از ظهر فردا مذاکرات در هتل سرینا اسلام آباد آغاز خواهد شد. 

تسنیم می‌گوید تعداد اعضای هیئت ایرانی حاضر در اسلام آباد پاکستان حدود ۷۰ نفر است؛ علاوه بر مذاکره‌کنندگان اصلی، ۲۶ نفر عضو کمیته‌های فنی و تخصصی در حوزه های اقتصادی، امنیتی و سیاسی نیز در این هیات حضور دارند تا به دلیل حساسیت بالای مذاکرات، مشورت‌های لازم را ارائه کنند. 

همچنین ۲۳ عضو رسانه‌ای در این هیئت از رسانه‌های مختلف حضور دارند.

بخش دیگر اعضای این هیئت، تیمهای تشریفات و هماهنگ کننده، مترجمین و تیم حفاظت هستند.

جی دی ونس معاون رییس جمهور امریکا، استیو ویتکاف، نماینده ویژه دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا و جرد کوشنر، داماد ترامپ اعضای هیات مذاکره کننده آمریکا هستند.

سی‌ان‌ان از قول ترامپ نوشته است که ۹۹ درصد قضیه این است که ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند. همچنین او مدعی شده است: تنگه هرمز به‌طور خودکار باز می‌شود.

محمدباقر قالیباف در بدو ورود به اسلام آباد گفته است: در مذاکرات پیش رو، اگر طرف آمریکایی آماده توافق واقعی و دادن حقوق ملت ایران باشند، از ما هم آمادگی برای توافق خواهند دید؛ اما در جنگ فعلی به آنها نشان داده‌ایم که اگر بخواهند از مذاکره برای اجرای یک نمایش بی حاصل و عملیات فریب استفاده کنند، ما آماده‌ایم تا حقوق خود را با ایمان به خدا و تکیه بر توان ملتمان محقق کنیم.