صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

سه‌شنبه - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۵
کد خبر: ۹۱۹۲۲۷
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۱۱ - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۵
یک استاد دانشگاه و تحلیلگر آمریکایی با انتقاد از جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران تأکید کرد که اهداف اعلامی این جنگ دست‌یافتنی نیست و ادامه آن می‌تواند پیامدهای ویرانگری برای اقتصاد آمریکا، اقتصاد جهانی و ثبات منطقه به‌همراه داشته باشد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: یک استاد دانشگاه و تحلیلگر آمریکایی با انتقاد از جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران تأکید کرد که اهداف اعلامی این جنگ دست‌یافتنی نیست و ادامه آن می‌تواند پیامدهای ویرانگری برای اقتصاد آمریکا، اقتصاد جهانی و ثبات منطقه به‌همراه داشته باشد.

«جفری ساکس» استاد دانشگاه در گفت‌وگویی درباره جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، با اشاره به اهداف اولیه این درگیری گفت که ایالات متحده و رژیم صهیونیستی قادر به تحقق اهدافی که در آغاز جنگ دنبال می‌کردند، نیستند.

وی با بیان اینکه این اهداف شامل تغییر حاکمیت در ایران و کنترل این کشور توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده است، تأکید کرد: «آن‌ها نمی‌توانند به این اهداف دست پیدا کنند و اساساً چنین اهدافی از ابتدا غیرواقع‌بینانه بوده است.»

ساکس در پاسخ به این پرسش که آیا «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در این جنگ گرفتار شده است یا نه، گفت: «او گیر نیفتاده نیست، راهی برای خروج دارد، اما باید از تلاش برای تحقق اهدافی که غیرقابل دستیابی هستند دست بکشد.» وی افزود ادامه این مسیر می‌تواند به تخریب اقتصاد آمریکا، اقتصاد جهانی و زیرساخت‌های حیاتی در خاورمیانه منجر شود.

وی در ادامه با انتقاد از نقش «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، اظهار کرد که هدف اصلی او کشاندن آمریکا به جنگ‌های مداوم در منطقه است. او گفت: «نتانیاهو تلاش دارد ایالات متحده را وارد جنگ‌های بی‌پایان به نفع اسرائیل کند و در این مسیر، رؤسای‌جمهور آمریکا را فریب داده است.»

او افزود که ترامپ نیز در این روند فریب خورده و وارد جنگی شده که دیگر رؤسای‌جمهور آمریکا از آن اجتناب کرده بودند. ساکس همچنین به شیوه تصمیم‌گیری در دولت آمریکا انتقاد کرد و گفت: «تصمیم‌گیری‌ها بر اساس تحلیل‌های کارشناسی نیست، بلکه بر مبنای حدس و گمان و بدون توجه به فرآیندهای حکمرانی انجام می‌شود.»

به اذعان این تحلیلگر آمریکایی، رژیم صهیونیستی یک دولت فاشیستی است که فقط زبان جنگ و نابودی و تخریب را می‌فهمد. او با لحنی تند از توسعه‌طلبی رژیم صهیونیستی انتقاد کرد و گفت: «به اسرائیل توصیه می‌کنم خفه شود و به مرزهای خودش بازگردد، دست از جنگ‌افروزی بردارد و با صلح آشنا شود.»

با این حال، او گفت بعید است که صهیونیست‌ها چنین توصیه‌ای را جدی بگیرند، بنابراین این وظیفه دولت آمریکاست که با توقف حمایت‌هایش از این رژیم کودک‌کش، به همدستی با این رژیم جنایتکار پایان دهد.

او با بیان اینکه ادامه جنگ می‌تواند به تخریب گسترده زیرساخت‌های انرژی، بنادر و تأسیسات حیاتی در خاورمیانه منجر شود، گفت: «چنین تخریبی می‌تواند در مدت کوتاهی اقتصاد جهانی را با بحران جدی مواجه کند و بازسازی آن ممکن است دهه‌ها زمان ببرد.»

ساکس همچنین به پیامدهای اقتصادی این جنگ اشاره کرد و افزود که افزایش قیمت انرژی و اختلال در بازارهای جهانی می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای بر اقتصاد جهانی داشته باشد. او هشدار داد که در صورت تشدید درگیری‌ها، جهان ممکن است با یک بحران اقتصادی بزرگ مواجه شود.

وی در ادامه به تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به این جنگ اشاره کرد و گفت که ایران پیشنهاد یک چارچوب سه‌مرحله‌ای برای حل‌وفصل بحران ارائه داده است. به گفته ساکس، این چارچوب شامل پایان دادن به درگیری‌ها، تعیین سازوکار مدیریت تنگه هرمز و بازگشت به مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران است.

او تأکید کرد که چنین رویکردی می‌تواند زمینه‌ساز یک توافق جامع باشد، اما تحقق آن نیازمند تغییر رویکرد از سیاست‌های نظامی به دیپلماسی است. ساکس افزود: «راه‌حل واقعی، مذاکره و دستیابی به توافق است، نه ادامه تهدید و حمله.»

ساکس در پایان هشدار داد که ادامه این روند می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری برای صلح و ثبات جهانی داشته باشد و افزود: «تنها راه جلوگیری از یک بحران بزرگ‌تر، توقف فوری درگیری‌ها و حرکت به سمت راه‌حل‌های دیپلماتیک است.»