صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

سه‌شنبه - ۱۲ خرداد ۱۴۰۵
کد خبر: ۹۲۴۰۷۳
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۱۶ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۵
پولیتیکو:
یک سال و نیم پس از ورود به دومین دوره ریاست‌جمهوری‌اش، دستورکار قانونی ترامپ در کنگره‌ای متوقف شده که خود او تضعیفش کرده است. او نه تنها نتوانسته به جنگی که خود در ایران آغاز کرد پایان دهد، بلکه به جنگی که ماه‌ها تلاش کرده بین روسیه و اوکراین خاتمه دهد نیز خاتمه نداده است. یک رشته احکام دادگاه، دولت را در همه زمینه‌ها متوقف کرده است؛ از «صندوق ضدتسلیح‌سازی» که می‌توانست برای جبران هزینه‌های متحدان سیاسی رئیس‌جمهور استفاده شود، تا تغییر نام مرکز هنرهای نمایشی کندی.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پولیتیکو نوشت: دور دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ با «روزهای رعدآسا» آغاز شد. اکنون او با طوفانی از نوع دیگر دست و پنجه نرم می‌کند.
 
به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: یک سال و نیم پس از ورود به دومین دوره ریاست‌جمهوری‌اش، دستورکار قانونی ترامپ در کنگره‌ای متوقف شده که خود او تضعیفش کرده است. او نه تنها نتوانسته به جنگی که خود در ایران آغاز کرد پایان دهد، بلکه به جنگی که ماه‌ها تلاش کرده بین روسیه و اوکراین خاتمه دهد نیز خاتمه نداده است. یک رشته احکام دادگاه، دولت را در همه زمینه‌ها متوقف کرده است؛ از «صندوق ضدتسلیح‌سازی» که می‌توانست برای جبران هزینه‌های متحدان سیاسی رئیس‌جمهور استفاده شود، تا تغییر نام مرکز هنرهای نمایشی کندی.
 
حتی فرهنگ عمومی که ترامپ سال‌ها تلاش کرده آن را به کام خود خم کند، نشانه‌هایی از مقاومت بروز می‌دهد، چرا که هنرمندان از جشنواره «آزادی ۲۵۰» کناره‌گیری می‌کنند؛ جشنی پیروزمندانه که او آن را به عنوان یکی از افتخارات دوره دوم حضورش تصور کرده بود.
 
متحدان ترامپ از احساس فرسودگی در درون کاخ سفید خبر می‌دهند که ناشی از تمرکز تقریباً همه‌جانبه بر پایان دادن به جنگ با ایران است؛ جنگی که در حال حاضر دو برابر بیشتر از مدتی که رئیس‌جمهور پیش‌بینی کرده بود طول کشیده است. این افراد در خلوت می‌گویند که آیا یک تغییر و تحول در کادر می‌تواند دولت را از این رخوت و بی‌حالی نجات دهد یا نه.
 
یکی از افراد نزدیک به کاخ سفید که به دلیل محرمانه بودن گفتگوها، اجازه ذکر نامش داده نشده، گفت: «دولت کاملاً بلعیده این درگیری شده. عملاً در نوعی رخوت یا خستگی مفرط فرو رفته‌اند – هیچ اتفاقی نمی‌افتد. حتی اگر پیروزی‌هایی هم باشد، کسی آنها را اعلام نمی‌کند. به جز این که در باتلاق متحرک ایران گیر افتاده‌ایم، هیچ راه دیگری وجود ندارد.»
 
کاخ سفید چند هفته اخیر را صرف مذاکره برای تمدید آتش‌بس با ایران کرده است تا تنگه هرمز را به روی تردد کشتی‌ها باز کند و فشار بر قیمت جهانی نفت را کاهش دهد. اما ترامپ علیرغم وعده‌هایش مبنی بر کوتاه بودن این درگیری، و علاوه بر تهدیدات در شبکه‌های اجتماعی و حتی حملات هوایی تازه، تاکنون نتوانسته به توافقی دست یابد. او جلسه دو ساعته روز جمعه در اطاق وضعیت (سیتم روم) را بدون هیچ اعلامیه‌ای ترک کرد.
 
ترامپ در ملأ عام همچنان اینطور وانمود می‌کند که همه چیز طبق برنامه پیش می‌رود. روز دوشنبه او به ان‌بی‌سی نیوز گفت که از تصمیم ایران برای به تعلیق درآوردن مذاکرات با آمریکا مشکلی ندارد.
 
او گفت: «من هم به طور خاص تمایلی به مذاکره ندارم. زیادی حرف می‌زنیم.»
 
در این میان، آمریکایی‌ها همچنان از قیمت بالای بنزین تحت فشار هستند. به گفته انجمن خودرویی آمریکا (AAA)، میانگین قیمت هر گالن بنزین روز دوشنبه به ۴.۳۲ دلار کاهش یافت که نسبت به ۴.۵۰ دلار یک هفته پیش پایین‌تر است، اما نسبت به مدت مشابه سال قبل هنوز حدود ۳۷ درصد افزایش دارد.
 
مذاکرات ترامپ با کنگره در مورد بسیاری از اولویت‌های اصلی قانونی‌اش نیز وضعیت به مراتب بهتری ندارد. علیرغم تثبیت تسلط خود بر حزب جمهوری‌خواه با کمک به برکناری سناتورهای فعلی، جان کورنین (تگزاس) و بیل کسیدی (لوئیزیانا)، اکثریت سنا هیچ نزدیکی به تصویب قانون «آمریکا را نجات بده» که بر انتخابات متمرکز است و ترامپ آن را مهمترین اولویت خود خوانده، پیدا نکرده است. کنگره هنوز به فراخوان او برای تصویب قانون مسکن دوحزبی یا تأمین بودجه پروژه سالن رقص او، از جمله یک سنگر زیرزمینی که می‌گوید برای امنیت ضروری است، توجه نکرده است.
 
و روز دوشنبه، دولت در میان واکنش‌های منفی جمهوری‌خواهان و به دنبال حکم نامساعد دادگاه در هفته گذشته، از «صندوق ضدتسلیح‌سازی» به ارزش ۱.۸ میلیارد دلار عقب‌نشینی کرد.
 
مدافعان ترامپ اصرار دارند که دولت او با تمام توان کار می‌کند و مشکلات به دلیل یک رهبر ضعیف اکثریت سنا است که نمی‌خواهد روش فیلیباستر را لغو کند یا مشاور پارلمانی سنا را اخراج کند؛ قضات لیبرالی که اراده مردم را خنثی می‌کنند؛ و رهبران خارجی ناسپاسی که از کمک به آمریکا برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای خودداری می‌کنند.
 
اما با نیمه‌های دوره دوم ریاست‌جمهوری او، شکست‌ها در حال انباشته شدن است.
 
استیو بانون، استراتژیست ارشد سابق ترامپ در کاخ سفید، گفت: «آیا پایان مگا (بازگرداندن عظمت به آمریکا) اینگونه است – با ناله و زاری، نه با صدای انفجار؟» و افزود: «تگزاس نشان می‌دهد که رئیس‌جمهور هنوز هم تمام قدرت را دارد – فقط باید اعمال شود، شروعش با برکناری تون است.»
 
دستیاران کاخ سفید این انتقادات را سر و صدایی رسانه‌ای و بی‌ربط رد کردند و به چند پیروزی سیاسی اخیر ترامپ اشاره کردند، از جمله افزودن داروهای ژنریک به سایت ترامپ‌آر‌اکس (مخصوص فروش مستقیم به مصرف‌کننده)، راه‌اندازی قریب‌الوقوع «حساب‌های ترامپ» برای میلیون‌ها کودک، لغو قوانین آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) در مورد تجهیزات تبرید و تهویه مطبوع، و یک ابتکار ایمنی عمومی تابستانی به مناسبت دویست و پنجاه‌مین سالگرد کشور.
 
آنها خاطرنشان کردند که بخش زیادی از دستورکار قانونی رئیس‌جمهور در حال پیشرفت است و به مذاکرات کنفرانسی در مورد قانون مسکن، پیشرفت لایحه بزرگراه‌ها و یک جلسه بررسی دوجانبه اخیر در مورد قانون ارزهای دیجیتال اشاره کردند. و پیروزی‌های اخیر سیاسی – از بازتقسیم حوزه‌های انتخاباتی گرفته تا چندین چالش موفق اولیه، از جمله برکناری کورنین – نشان می‌دهد ترامپ هنوز تسلط قاطعی بر حزب جمهوری‌خواه دارد.
 
به گفته آنها، این موضوع باید به هر گونه تصوری که ایران توانایی دولت را برای تمرکز بر سایر مسائل محدود کرده، پایان دهد.
 
آنا کلی، سخنگوی کاخ سفید گفت: «رئیس‌جمهور ترامپ می‌تواند همزمان راه برود و آدامس هم بجود. حیف است که رسانه‌ها ترجیح می‌دهند روایت‌های غلط "تیره و تار" را پیش ببرند تا اینکه همه اقدامات دولت برای خانواده‌ها در سراسر کشور را برجسته کنند، اما رئیس‌جمهور ترامپ هم بر انجام تمام وعده‌هایش به آمریکایی‌ها متمرکز است و هم بر تضمین این که ایران هرگز نتواند صاحب سلاح هسته‌ای شود.»
 
با این حال، این وضعیت به هیچ وجه شبیه شروع دوره ریاست‌جمهوری ترامپ نیست – که بانون آن را «روزهای رعدآسا» نامید. پروژه «دیوجی‌ای» (کارایی دولت) ترامپ، بلای جان بوروکراسی فدرال شد، همان‌طور که او به دنبال مطیع کردن نهادهای دیگری مانند شرکت‌های حقوقی شرکتی و دانشگاه‌های آیوی لیگ بود. ارتش تابستان گذشته حملات موفقی را به تأسیسات هسته‌ای ایران انجام داد. و در ژانویه، او نیکولاس مادورو، دیکتاتور ونزوئلا را در یک عملیات مخفی که منجر به تغییر رهبری در آن کشور شد، برکنار کرد.
 
فرد دومی نزدیک به کاخ سفید که اجازه افشای گفتگوهای خصوصی به او داده شده، گفت که یران تا حدی دولت را از ساختن روایت پیروزی‌های سال اولش منحرف کرده است.
 
آن شخص گفت: «شما یک لایحه بزرگ و زیبا را تصویب کردید. جرم و جنایت پایین آمده. مرز امن است. اما آنها آنجا نیستند تا دستاوردهایشان را بفروشند.»
 
در عوض، متحدان نگرانند که دولت زمان بیشتری را در پشت درهای بسته و تلاش برای پایان دادن به یک جنگ می‌گذراند تا تصویب و فروش دستورکار رئیس‌جمهور.
 
نفر اول نزدیک به کاخ سفید گفت: «این اولین بار است که من حتی تردید می‌کنم، شاید او سرمایه سیاسی به اندازه‌ای که من فکر می‌کردم ندارد، یا شاید دارند درست از آن استفاده نمی‌کنند.»
 
این بن‌بست در زمان حساسی برای ترامپ رخ می‌دهد که ماه‌ها است برنامه‌ریزی یک جشن باشکوه را به مناسبت دویست و پنجاه‌مین سالگرد کشور در ۴ ژوئیه در دستور کار داشته است. در حالی که مبارزه برنامه‌ریزی شده یو‌اف‌سی او در چمن جنوبی کاخ سفید طبق برنامه برای اواخر این ماه پیش می‌رود، بیش از نیم دوجین هنرمند از اجرا در «نمایشگاه بزرگ ایالتی آمریکا» در جشنواره «آزادی ۲۵۰» که در مال ملی واشنگتن برگزار می‌شود، کنار کشیده‌اند. ترامپ در پاسخ گفت که خودش در مرکز صحنه حاضر خواهد شد، اقدامی که حتی برخی از محافظه‌کاران آن را زیر سوال بردند.
 
مت والش، مفسر محافظه‌کار، آخر هفته در پستی در ایکس نوشت: «واقعاً از اینکه چقدر "آمریکا ۲۵۰" را به هم ریخته‌اند عصبانی هستم. اول سعی کردند میلی وانیلی و یک مشت ستاره‌های یک‌آهنگ مضحک و فرسوده و پیر را دعوت کنند. بعد وقتی آن کار نکرد، تصمیم گرفتند این رویداد را به یک گردهمایی انتخاباتی ترامپ تبدیل کنند که ترامپ ۹۰ دقیقه در آن درباره خودش صحبت خواهد کرد. این باید یک جشن بزرگ و پرشور برای کشور و ۲۵۰ سال تاریخ آن می‌بود. حالا به یک گردهمایی سیاسی تبدیل می‌شود که درست شبیه ده میلیون گردهمایی دیگر است که قبلاً دیده‌ایم.»
 
فرد دوم نزدیک به کاخ سفید گفت، جشن صد و پنجاهمین سالگرد آمریکا می‌تواند جزو آخرین روزهای خوب برای دولت باشد، و به موج احضاریه‌های پیش رو در صورت به دست گرفتن کنترل مجلس توسط دموکرات‌ها اشاره کرد.
 
آن شخص گفت: «اعضای کنگره که هرگز در اقلیت نبوده‌اند، نمی‌دانند چقدر اوضاع می‌تواند بد باشد – و کارکنان هم این را پشت سر نگذاشته‌اند... نه از آن جور بازجویی‌های دقیق و خسته‌کننده. شما فقط تا مدت معینی می‌توانید از احضاریه سرپیچی کنید. فکر می‌کنم اگر این اتفاق بیفتد، یک بیدارشدن خشن رخ خواهد داد.»