صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۸ مرداد ۱۴۰۵
کد خبر: ۹۳۵۶۰۹
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۰۹ - ۲۸ مرداد ۱۴۰۵
بر اساس سازوکار جدید، برای متوفیانی که تاریخ ثبت فوت آنها بعد از سوم مرداد ۱۴۰۴ باشد، نیازی به اقدام از سوی ذی‌نفعان برای صدور گواهی انحصار وراثت نیست و گواهی به‌صورت خودکار و حداکثر ظرف ۲۰ روز صادر می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فارس: بر اساس سازوکار جدید، برای متوفیانی که تاریخ ثبت فوت آنها بعد از سوم مرداد ۱۴۰۴ باشد، نیازی به اقدام از سوی ذی‌نفعان برای صدور گواهی انحصار وراثت نیست و گواهی به‌صورت خودکار و حداکثر ظرف ۲۰ روز صادر می‌شود.

پس از صدور گواهی نیز موضوع از طریق پیامک به ذی‌نفعان اطلاع داده خواهد شد و آنها می‌توانند با مراجعه به سامانه ابلاغ گواهی انحصار وراثت و وارد کردن مشخصات متوفی، گواهی صادرشده را مشاهده و دریافت کنند.

اما تکلیف متوفیانی که پیش از این تاریخ فوت کرده‌اند چیست؟

برای افرادی که تاریخ ثبت فوت آنها قبل از سوم مرداد ۱۴۰۴ بوده، ذی‌نفعان باید از طریق سامانه «سهیم» درخواست صدور گواهی انحصار وراثت را ثبت کنند. در این مرحله، با انتخاب گزینه «درخواست گواهی انحصار وراثت» و وارد کردن اطلاعات متوفی، درخواست ثبت و یک کد رهگیری دریافت می‌شود.

پس از ثبت درخواست نیز حداکثر ۲۰ روز کاری برای صدور گواهی در نظر گرفته شده است و پس از ارسال پیامک، متقاضی می‌تواند با مراجعه به سامانه مربوط و انجام فرآیند پرداخت، گواهی انحصار وراثت را دریافت کند.

حتی اگر وراث نسبت به گواهی صادرشده اعتراضی داشته باشند، دیگر لازم نیست برای آغاز فرآیند اعتراض، در صف مراجعه حضوری بایستند؛ امکان ثبت اعتراض نیز از طریق سامانه سهیم فراهم شده است و ذی‌نفع می‌تواند مدارک مربوط به اعتراض خود را در سامانه بارگذاری کند.