صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ شهريور ۱۴۰۵
کد خبر: ۹۳۶۲۶۵
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۰۹ - ۰۲ شهريور ۱۴۰۵
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران با اشاره به جریان یافتن سیلاب‌های ناشی از ذوب برف در محدوده قله دماوند و روستای گزنه آمل، از افزایش سطح پایش رودخانه‌ها خبر داد و تأکید کرد که این جریان‌ها با سرعتی غیرقابل پیش‌بینی در مسیرهای پایین‌دست حرکت می‌کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایرنا: مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران با اشاره به جریان یافتن سیلاب‌های ناشی از ذوب برف در محدوده قله دماوند و روستای گزنه آمل، از افزایش سطح پایش رودخانه‌ها خبر داد و تأکید کرد که این جریان‌ها با سرعتی غیرقابل پیش‌بینی در مسیرهای پایین‌دست حرکت می‌کنند.

سیلاب‌های ناشی از ذوب برف و یخچال‌های طبیعی برخلاف تصور برخی گردشگران قابل پیش‌بینی دقیق نیستند و ممکن است در مدت کوتاهی حجم آب رودخانه‌ها و آبراهه‌ها را افزایش دهند. تماشای جریان آب از فاصله نزدیک توقف در حریم رودخانه یا تلاش برای عبور از مسیر سیلابی می‌تواند در چند لحظه به حادثه‌ای جبران‌ناپذیر تبدیل شود.

روستای گزانه که در مسیر کوهستانی و دامنه دماوند قرار دارد، به دلیل نزدیکی به رودخانه تلو و مسیرهای انتقال آب از ارتفاعات بیش از سایر مناطق در معرض جریان‌های ناگهانی قرار گرفته است؛ موضوعی که ضرورت رعایت هشدارهای ایمنی از سوی ساکنان و گردشگران را دوچندان می‌کند.

حسینعلی محمدی مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران در همین خصوص با اشاره به ذوب برف‌ها در ارتفاعات دماوند اظهار کرد: با توجه به وقوع نخستین سیلاب در رودخانه تلو مدیریت بحران استان درباره خطرات احتمالی برای گردشگران و ساکنان مناطق پایین‌دست هشدار داده است.

وی افزود: با جریان یافتن سیلاب در محدوده قله دماوند و نزدیکی روستای گزانه شهرستان آمل سطح پایش رودخانه‌ها و مسیرهای پایین‌دست در این منطقه افزایش یافته است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران با بیان اینکه این جریان سیلابی ناشی از ذوب برف و یخچال‌های طبیعی ارتفاعات است، گفت: سیلاب‌های حاصل از ذوب برف با سرعت بالا در مسیرهای پایین‌دست حرکت می‌کنند و ممکن است بدون هشدار قبلی شرایط رودخانه‌ها و آبراهه‌ها را تغییر دهند.

محمدی با تأکید بر خطر تردد در حریم رودخانه‌ها و آبراهه‌ها تصریح کرد: شهروندان و گردشگران از هرگونه تجمع، توقف یا تلاش برای عبور از مسیر رودخانه خودداری کنند و در صورت مشاهده افزایش حجم آب بلافاصله خود را به نقاط امن منتقل کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران گفت: شهروندان و گردشگران از اسکان و توقف در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، فعالیت‌های کوهنوردی و گردشگری در مناطق کوهستانی خودداری کرده و هنگام تردد در محورهای کوهستانی احتیاط لازم را داشته باشند.