صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۶ شهريور ۱۴۰۵
کد خبر: ۹۳۹۷۴۱
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۰۸ - ۲۶ شهريور ۱۴۰۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

اکسیوس نوشت: سه منبع مطلع گفتند که انتظار می‌رود ترامپ سه‌شنبه آینده در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، دیداری با رهبران کشورهای خلیج فارس برگزار کند تا درباره گام‌های بعدی در جنگ با ایران گفتگو کنند.

به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده: چرا این موضوع مهم است: انتظار می‌رود این نشست بر ایده‌های آمریکا برای راهبرد دوران پس از جنگ متمرکز باشد؛ چرا که ترامپ و تیم ارشد او در حال کار بر روی طرحی برای «روز پس از جنگ» هستند که انتظار می‌رود پس از انتخابات میان‌دوره‌ای نهایی شود.

آنچه زیر نظر داریم: یک منبع اسرائیلی گفت که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل نیز مایل است با ترامپ در نیویورک دیدار کند، اما هنوز هیچ دیداری برنامه‌ریزی نشده است.

بازگشت به گذشته: سال گذشته، ترامپ در جریان مجمع عمومی سازمان ملل با رهبران هشت کشور عربی و مسلمان دیدار کرد و پیش‌نویس طرح صلح غزه خود را به آن‌ها ارائه داد. او یک هفته بعد آن را به صورت عمومی اعلام کرد. مدت کوتاهی پس از آن، توافقی برای پایان دادن به جنگ حاصل شد.

زمینه: کشورهای خلیج فارس که میزبان پایگاه‌های نظامی آمریکا هستند، در طول جنگ علاوه بر متحمل شدن خسارات اقتصادی قابل‌توجه ناشی از اختلال در صادرات نفت و گاز طبیعی، از حملات بزرگ ایران نیز آسیب دیدند.

پیشران خبر: ترامپ روز چهارشنبه گفت: «امیدواریم که به پایان جنگ نزدیک شده باشیم.» ترامپ بار دیگر ادعا کرد که ایران خواهان دستیابی به یک توافق است و گفت که ایالات متحده این موضوع را مستقیماً از ایران شنیده است.

وضعیت کنونی: منابع مذکور گفتند که ترامپ با رهبران یا وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس — شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، بحرین، کویت و عمان — دیدار خواهد کرد.

کاخ سفید از اظهار نظر در این باره خودداری کرد.

گام بعدی: وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه دعوت‌نامه‌های اولیه را ارسال کرد. یکی از منابع گفت که این نشست ممکن است گسترش یابد و شامل سایر رهبران عرب و مسلمان نیز بشود.