صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۶ شهريور ۱۴۰۵
کد خبر: ۹۳۹۸۲۷
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۱۸ - ۲۶ شهريور ۱۴۰۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

آسوشیتدپرس نوشت: عربستان سعودی از متحدان منطقه‌ای و غربی خود درخواست کمک برای دفاع هوایی کرده است؛ زیرا به گفته دو مقام منطقه‌ای، ذخایر موشک‌های رهگیر این کشور در بحبوحه رویارویی مداوم با انصار الله در یمن رو به اتمام است.

به گزارش انتخاب، به گفته این مقامات، عربستان سعودی از فرانسه، بریتانیا، پاکستان و مصر خواسته است تا سامانه‌های دفاع هوایی خود را برای کمک به حفاظت در برابر موشک‌ها و پهپادهای پرتاب شده توسط انصار الله و سایر گروه‌های طرفدار ایران، در این منطقه مستقر کنند.

یکی از این مقامات گفت که این درخواست همچنین ناشی از آن است که ایالات متحده، متحد اصلی و تأمین‌کننده تسلیحات عربستان، خود پس از شش ماه جنگ با ایران با کاهش ذخایر موشک‌های رهگیر مواجه شده است. هر دو مقام به شرط ناشناس ماندن با آسوشیتدپرس صحبت کردند، زیرا مجاز به گفتگو با رسانه‌ها نبودند. عربستان سعودی بلافاصله به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد.

درگیری‌های جاری میان عربستان سعودی و انصارالله، جدیدترین جبهه‌ای است که در نتیجه جنگ با ایران گشوده شده است. روز چهارشنبه، عربستان سعودی حوثی‌ها را به تلاش برای حمله به مکه با یک پهپاد متهم کرد و گفت که این هواپیما را رهگیری کرده است. نیروهای انصارالله هدف قرار دادن این شهر را که در فاصله حدود ۱۱۰۰ کیلومتری (۶۸۰ مایلی) از مرز یمن قرار دارد، تکذیب کردند. عربستان سعودی مکه، مقدس‌ترین شهر اسلام را «خط قرمز» اعلام کرده است.

عربستان سعودی با وضعیت دشواری روبروست: این کشور نه تنها باید از پایگاه‌های نظامی و تأسیسات حیاتی دولتی، بلکه از تأسیسات نفتی در سراسر پادشاهی محافظت کند. در همین حال، یک خط لوله اصلی نفت در این کشور تعطیل شده است و نیروهای همچنان به هدف قرار دادن زیرساخت‌های عربستان و کشتیرانی در دریای سرخ ادامه می‌دهند.

یکی از مقامات گفت که عربستان سعودی در تلاش است تا متحدانش را برای یک واکنش جمعی علیه نیروهای انصارالله بسیج کند، اما در حال حاضر تلاش‌های دیپلماتیک در اولویت قرار دارند. به گفته این مقام، عمان و مصر پیشروترین کشورها در تلاش برای کاهش تنش‌ها در یمن هستند.

مقامات بریتانیایی تأیید کردند که بریتانیا یک «مشارکت دفاعی نزدیک» با عربستان سعودی دارد، اما نگفتند که آیا ریاض درخواست کمک نظامی کرده یا خیر و یا اینکه آیا نیروهای بریتانیایی در حال حاضر در خاک این پادشاهی حضور دارند یا نه. مقامات ترکیه و پاکستان گفتند که کشورهایشان در پاسخ به تشدید تنش‌ها با حوثی‌ها، هیچ درخواستی برای حمایت از سوی عربستان دریافت نکرده‌اند.

ایالات متحده نیز تمایل چندانی به مداخله مستقیم در این درگیری نشان نداده است. یک مقام آمریکایی گفت که ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده یک گروه ضربت برای تقویت اشتراک‌گذاری اطلاعات و حمایت برنامه‌ریزی با نیروهای سعودی در منطقه دارد.

در همین حال، نیروهای انصارالله روز چهارشنبه تأیید کردند که یک جت جنگنده F-15 متعلق به ائتلاف تحت رهبری عربستان را بر فراز استان مأرب در مرکز یمن سرنگون کرده‌اند.

همزمان، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران به چین، بزرگترین خریدار نفت ایران، سفر کرد. وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، ضمن ابراز نگرانی از گسترش درگیری‌ها به یمن و دریای سرخ، از ایالات متحده و ایران خواست که خویشتنداری نشان دهند و تنگه هرمز را هرچه سریع‌تر بازگشایی کنند.

بر اساس برآوردهای ذکر شده، جریان نفت از طریق تنگه هرمز تا حدودی بهبود یافته است، زیرا نفتکش‌ها با راهنمایی نیروهای آمریکایی شروع به عبور از مسیری در نزدیکی عمان کرده‌اند که با ریسک همراه است. برآوردهای فعلی از جریان نفت بین ۵ تا ۷ میلیون بشکه در روز است که کمتر از نیمی از حجمی است که پیش از آغاز جنگ به دنبال حملات آمریکا و اسرائیل در عملیات «غرش شیر» از تنگه عبور می‌کرد.