صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۹ شهريور ۱۴۰۵
کد خبر: ۹۴۰۲۶۰
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۲۲ - ۲۹ شهريور ۱۴۰۵
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بلومبرگ نوشت: سعد شریده الکعبی، وزیر انرژی قطر، گفت اظهارنظر اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، مبنی بر اینکه تنگه راهبردی هرمز ظرف دو سال آینده بی‌اهمیت خواهد شد، «اشتباه» است.

به گزارش انتخاب، الکعبی روز یکشنبه در نشست «مجمع اقتصادی قطر» در نیویورک گفت: «منظورم این است که شاید این دیدگاه او باشد، اما به نظر من کاملاً اشتباه است.»

بسنت اوایل ماه جاری میلادی گفته بود این آبراه حیاتی ــ که یکی از گلوگاه‌های اصلی تجارت جهانی نفت محسوب می‌شود و در پی جنگ ایران تا حد زیادی مسدود شده است ــ با تلاش کشورها برای احداث خطوط لوله و ایجاد مسیرهای جایگزین، اهمیت خود را از دست خواهد داد.

بسنت اول سپتامبر در حاشیه نشست گروه ۲۰ گفته بود: «دو سال دیگر، تنگه هرمز مثل یک پهنه آبی بی‌ارزش خواهد بود.»

الکعبی که مدیرعامل شرکت قطر انرژی نیز هست، گفت هرمز فقط برای انتقال نفت و گاز اهمیت ندارد و مسیر مهمی برای انواع تجارت محسوب می‌شود.

او گفت: «اگر به حجم تجارتی که از طریق تنگه هرمز انجام می‌شود نگاه کنید، این تنگه نمی‌تواند منسوخ شود.»

وی افزود: «اگر دوباره این موضوع مطرح شود، می‌توانم این حرف را به هر کسی تکرار کنم که فکر نمی‌کنم این تنگه هیچ‌گاه اهمیت خود را از دست بدهد.»

الکعبی همچنین گفت قطر در حال حاضر برنامه‌ای برای احداث خطوط لوله جدید به‌منظور دور زدن تنگه هرمز ندارد.

او گفت: «ما تصمیم گرفته‌ایم خط لوله احداث نکنیم و فکر می‌کنم تصمیم قطر بر مبنای ملاحظات تجاری و فنی اتخاذ شده است؛ بنابراین ما فقط از تنگه‌ها [برای انتقال و تجارت] استفاده خواهیم کرد.»

این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده که کشورهای منطقه در حال توسعه زیرساخت‌های جایگزین هستند؛ عربستان سعودی سرمایه‌گذاری در بنادر دریای سرخ را سرعت بخشیده و امارات متحده عربی نیز راهبرد چندمیلیارددلاری موسوم به «صفر هرمز» را برای توسعه مسیرهایی که این آبراه حیاتی را دور می‌زنند، دنبال می‌کند.

دولت قطر حامی مالی «مجمع اقتصادی قطر» است؛ رویدادی که با همکاری بلومبرگ برگزار می‌شود.