صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ مهر ۱۴۰۵
کد خبر: ۹۴۱۰۲۱
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۱۴ - ۰۴ مهر ۱۴۰۵
مایک هاکابی، سفیر ایالات متحده در اسرائیل، می‌گوید تیرگی اخیر افکار عمومی در ایالات متحده نسبت به اسرائیل، ناشی از فقدان «سواد کتاب مقدسی» است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
الجزیره نوشت: مایک هاکابی، سفیر ایالات متحده در اسرائیل، می‌گوید تیرگی اخیر افکار عمومی در ایالات متحده نسبت به اسرائیل، ناشی از فقدان «سواد کتاب مقدسی» است.
 
به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: این سفیر در مصاحبه‌ای با شبکه «نیوزنیشن» در روز پنجشنبه، سه عامل را به عنوان دلایل کاهش حمایت از اسرائیل مطرح کرد. او به اطلاعات نادرست و تبلیغات خارجی، نفرت از کسانی که معتقدند «خدایی وجود دارد و او قوانین زندگی را وضع کرده است»، و همچنین عدم آشنایی با کتاب مقدس به عنوان این عوامل اشاره کرد.
 
او گفت: «اگر همه این‌ها را کنار هم بگذارید، حدس می‌زنم فقط می‌خواهید از اسرائیل عصبانی باشید و آن‌ها را برای همه چیز مقصر بدانید.»
 
هاکابی مدعی شد که اتهامات نسل‌کشی در غزه و اینکه اسرائیل یک دولت آپارتاید است، دروغ است و اگر آمریکایی‌ها «به حقیقت نگاه کنند»، دیدگاه مساعدتری نسبت به اسرائیل خواهند داشت.
 
نظرسنجی «پیو» (Pew Research) در ماه آوریل نشان داد که اگرچه دیدگاه مثبت نسبت به اسرائیل در میان انجیلی‌های سفیدپوست — مانند هاکابی — با ۶۵ درصد همچنان نسبتاً قوی باقی مانده است، اما ۶۰ درصد از جمعیت بزرگسال آمریکا دیدگاه نامطلوبی نسبت به اسرائیل دارند.
 
نظرسنجی «اِی‌پی-نورک» (AP-NORC) در ماه ژوئیه نشان داد که تعداد آمریکایی‌هایی که معتقدند اسرائیل در غزه مرتکب نسل‌کشی شده، بیشتر از کسانی است که چنین اعتقادی ندارند؛ هرچند تقریباً نیمی از شرکت‌کنندگان اظهار داشتند که اطلاعات کافی برای پاسخ دادن ندارند.
 
برای اسرائیل، این کاهش حمایت نگران‌کننده شده است، به‌ویژه آنکه منتقدان برجسته اسرائیل در چندین انتخابات پیروز شده‌اند، از جمله «زوهان ممدانی» که شهردار نیویورک شد.
 
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، بخشی از سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل را به حمله لفظی به ممدانی اختصاص داد و مدعی شد که یهودیان نیویورک به او گفته‌اند که دیگر در این شهر احساس امنیت نمی‌کنند.
 
ممدانی پیش‌تر گفته بود که با نفرت و تعصب، از جمله یهودستیزی مخالف است، اما وعده داده بود که در صورت سفر بعدی نتانیاهو به نیویورک، حکم بازداشت او از سوی دیوان کیفری بین‌المللی بابت جنایات جنگی را اجرا کند؛ هرچند در نهایت به این نتیجه رسید که شهرداری نیویورک اختیار قانونی برای انجام چنین کاری را ندارد.