صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۴ مهر ۱۴۰۵
کد خبر: ۹۴۲۴۳۵
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۲۱ - ۱۴ مهر ۱۴۰۵
بر اساس داده‌های شرکت کپلر، صادرات نفت از خلیج فارس طی هفته گذشته به کمتر از ۱۵ میلیون بشکه در روز کاهش یافته است؛ این در حالی است که صادرات در اواخر سپتامبر افزایش چشمگیری پیدا کرده بود. ایران از ۲۸ سپتامبر تاکنون دست‌کم ۱۱ نفتکش را هدف قرار داده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دراپ‌سایت نوشت: بر اساس داده‌های شرکت کپلر، صادرات نفت از خلیج فارس طی هفته گذشته به کمتر از ۱۵ میلیون بشکه در روز کاهش یافته است؛ این در حالی است که صادرات در اواخر سپتامبر افزایش چشمگیری پیدا کرده بود. ایران از ۲۸ سپتامبر تاکنون دست‌کم ۱۱ نفتکش را هدف قرار داده است.

به گزارش انتخاب، میانگین هفت‌روزه مجموع صادرات نفت از خلیج فارس و دریای عمان ــ شامل محموله‌هایی که از تنگه هرمز عبور می‌کنند و همچنین بارگیری در فجیره و عمان ــ در اوایل اکتبر به کمتر از ۱۵ میلیون بشکه در روز کاهش یافته است. این رقم در مقایسه با اوج بیش از ۲۱ میلیون بشکه در روز در حوالی ۲۳ سپتامبر کاهش قابل‌توجهی نشان می‌دهد. این آمار شامل صادرات از مسیر دریای سرخ نمی‌شود.

افزایش صادرات در اواخر سپتامبر پس از آن رخ داد که جریان صادرات طی ماه اوت و اوایل سپتامبر به‌طور میانگین حدود ۱۰ تا ۱۳ میلیون بشکه در روز بود. این افزایش برای مدتی صادرات را به سطوح نزدیک به میزان پیش از جنگ، یعنی حدود ۲۰ میلیون بشکه در روز، رساند.

کپلر تأکید می‌کند که ارقام مربوط به دو هفته اخیر موقتی و اولیه هستند و احتمالاً در بازبینی‌های بعدی افزایش خواهند یافت. بخش عمده این جریان صادراتی از عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز تشکیل می‌شود و فجیره ــ که از طریق خط لوله امکان دور زدن تنگه هرمز را فراهم می‌کند ــ و همچنین صادرات از دریای عمان، بخش باقی‌مانده را تأمین می‌کنند.