arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۸۳۷۳۰
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۲ - ۲۶ آذر ۱۳۹۶
یک کارشناس حوزه گردشگری پاسخ داد:

اهداف قانون‌گذار در افزایش عوارض خروج از کشور محقق می‌شود؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

یک عضو هیات علمی گروه مدیریت جهانگردی دانشگاه بینالود معتقد است که هدف قانون‌گذار در افزایش عوارض، در وهله اول به دنبال رشد سفر داخلی محقق می‌شود اما در ادامه در صورت عدم کسب رضایت گردشگران، تاثیر مثبت این قانون از بین می‌رود.

فرید جواهر زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: با توجه به واکنش هایی که لایحه افزایش عوارض خروج از کشور در بین اصحاب رسانه و فعالان گردشگری داشته است احتمال این امر وجود دارد که این لایحه، تصویب نشود.

وی خاطرنشان کرد: اما به عنوان یک کارشناس حوزه گردشگری باید عرض کنم که این لایحه در صورت تصویب سبب می‌شود عده‌ای زیادی در جامعه توان سفر خارجی را از دست بدهند و به دنبال آن با افزایش سفر داخلی مواجه می‌شویم که البته این موضوع برای قانون‌گذار در وهله اول اتفاق خوشایندی است.

مدیرگروه مدیریت جهانگردی دانشگاه بینالود گفت: در این صورت هجوم متقاضیان و گردشگران به مقاصد توریستی داخل کشور صورت می‌گیرد و به دنبال آن ما با بالا رفتن هزینه و پایین آمدن کیفیت سفر داخلی مواجه خواهیم شد و ممکن است در بیشتر مقاصد گردشگری با توجه به نبود زیرساخت‌های لازم در این زمینه، عدم رضایت گردشگران را شاهد باشیم.

وی افزود: همچنین به همین صورت با کاهش رضایت گردشگران خارجی نیز مواجه خواهیم بود، چرا که به دنبال شلوغی بیش از حد مقاصد گردشگری کشورمان و نارضایتی از خدمات این مقاصد با یک موج منفی ناشی از عدم رضایت گردشگران به‌ویژه خارجی روبه‌رو می‌شویم که البته این موضوع تاثیر مثبتی که قانون‌گذار در این لایحه به دنبال آن است را از بین می‌برد.

جواهرزاده یادآور شد: پرداخت عوارض در کل دنیا مرسوم است اما به شکل غیر مستقیم، می‌توان گفت این شیوه‌ اخذ عوارض، یک شیوه من‌درآوردی است و در سایر کشورها به عناوین مختلفی ازجمله پرداخت مالیات عوارض خروج اخذ می‌شود مثلا از طریق فرودگاه و یا بلیت.

وی گفت: از سال 64 اخذ عوارض خروج از کشور با مصوبه مجلس شورای اسلامی مرسوم شد و قبلا از انقلاب نیز چنین عوارضی وجود نداشت، من تصور می‌کنم که اگر مبنای دولت تقویت گردشگری داخلی بود، می‌بایست قبل از پیشنهاد چنین لایحه‌ای با اساتید دانشگاهی و کارشناسان فن مشورت می‌کرد.

نظرات بینندگان