arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۴۲۲۶
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۲۰ - ۲۷ آبان ۱۳۹۱

کواکبیان: این نشود، آن هم نشود خودم می آیم!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
هفته نامه آسمان نوشت:

مصطفی کواکبیان نماینده اصلاح‌طلب دوره‌های مختلف مجلس و دبیرکل حزب کم‌سروصدای مردم سالاری است که می‌خواهد با دور ماندن از کرسی بهارستان نقش بزرگ‌تری برای خود در ساخت سیاسی ایران دست و پا کند. اینگونه است که طرح مناسک را آماده می‌کند  وی پیشنهاد می‌کند اگر خاتمی نیامد با عقل جمعی، اصلاح‌طلبان تنها یک نفر را به عنوان کاندیدا معرفی کنند اگر مورد اقبال قرار نگرفت خودش راهی وزارت کشور می‌شود و به عنوان کاندیدا ثبت‌نام می‌کند.

وضعیت در جریان اصلاحات به چه شکل است؟

در این جریان عده‌ای معتقدند، در قالب طرح وحدت ملی کار کنیم. آنها می‌گویند حالا که فضا برای عمل کردن به صورت مستقل وجود ندارد با اصولگرایان ائتلاف کنیم. دامنه این جریان حتی به حمایت از ولایتی، قالیباف و ناطق نوری هم می‌رسد. جریان دیگری هم به شدت از وضعیت کنونی و آنچه گذشته دلگیر است و با یأس و نامیدی اصلاً قصد ورود به صحنه را ندارد. در مجلس نهم هم این طیف معتقد بود. نباید شرکت کرد.

بین این دو طیف جریان اصلاحات گرایش‌های دیگری هم وجود دارد. شما کجای این دامنه وسیع‌ قرار دارید؟
بنده معتقدم هیچ‌کدام از این دو طیف برداشت درستی از وضعیت سیاسی کشور ندارند. ما باید از درون جریان اصلاحات یک کاندیدای مناسب انتخاب کنیم به این معنا که این دو نحله فکر اشکالاتی دارند. عده‌ای دلسوزانه به دنبال طرح وحدت ملی هستند. اگر آقای هاشمی به عنوان بازیگردان این طرح موفق شود دو جریان اصلاحات و اصولگرا را به هم برساند کاری کرده است کارستان. اما در واقعیت این اتفاق نخواهد افتاد. فرض کنیم اجماع اصلاح‌طلبان برای دولت وحدت ملی آقای ناطق نوری باشد. بنده با ایشان ملاقات داشته‌ام. به او گفتم ما سال 76 به شدت علیه شما کار کردیم اما الان دیگر این کار را نمی کنیم. متأسفانه امروز حتی اصولگرایان سنتی هم ایشان را در لیست کاندیداهای احتمالی خود قرار نمی‌دهند و او را قبول ندارند.

اگر آقای هاشمی کاندیدا شود نظر شما چیست؟

شخص ایشان که بسیار بعید است کاندیدا شود. بارها هم من با ایشان در جلسات خصوصی و عمومی صحبت کردم. آقای هاشمی تمایلی به حضور در انتخابات به عنوان بازیکن ندارد.

اگر بخواهد نقش بازیگردان داشته باشد چطور؟

مسئله این است که بالاخره باید دو جریان را راضی کند و شخص مرضی‌الطرفین پیدا کند. آنچه من از اصولگرایان متوجه می‌شوم قطعاً به طرح وحدت ملی آقای هاشمی رضایت نمی‌دهند. بنابراین رضایت اصلاح‌طلبان تنها 50 درصد ماجرا است. ضمن اینکه فراموش نکنیم ما هم نباید هویت اصلاح‌طلبی خود را خدشه‌دار کنیم. انسان که نمی‌تواند بچه را با رحم اجاره‌ای متولد کند. بنابراین باید از درون اصلاحات کاندیدا معرفی کنیم و با چنین طرح‌هایی وقت و انرژی جریان اصلاحات را نگریم.

این طرح وحدت ملی می‌تواند منجر به دولت ائتلافی شود که طرفدارانی در جریان اصولگرا هم دارد؟

دولت اتئلافی مربوط به بعد از انتخابات است. در زمان تشکیل دولت هر جریانی که پیروز شد می‌تواند در کابینه از افراد متخصص و کاردان طیف مقابل استفاده کند. این کار در دولت مهندسموسوی هم به توصیه بنیانگذار انقلاب انجام شد و افرادی نظیر مرتضی نبوی، احمد توکلی و عسگری اولادی هم در کابینه ایشان حضور داشتند که به آنها انجمن اسلامی کابینه می‌گفتند.

برگردیم به بحث جریان اصلاحات. به طیف دومی که راضی به حضور در انتخابات نیست چه ایرادتی وارد می‌کنید؟

بنده خودم در مجلس گفتم قطعاً باید تلاش کنیم که احزاب از توقیف در بیایند، مطبوعات آزاد باشند، حصرها و حبس‌ها از بین برود. اما واقعیت این است که نمی‌توانیم شرط حضور مطرح کنیم. کسی برای ما فرش قرمز پهن نمی‌کند. در حالی که ما حق خود می‌دانیم در انتخابات حضور داشته باشیم اگر شرط بگذاریم به راحتی با برآورده نکرده شروطمان جلوی حضور را می‌گیرند.

نظر حزب مردم سالاری در صورت به نتیجه نرسیدن طرح مناسک چیست؟

مصوبه چند ماه قبل حزب ورود خود من به عنوان کاندیدا بود. اما من اعلام کردم اولویت اجرای مناسک است. خود بنده هم در آن طرح به عنوان کاندیدا نظراتم را به رأی می‌گذارم. اما اگر آقای خاتمی کاندیدا نشودو طرح مناسک هم به فعلیت نرسد حتماً بنده کاندیدا می‌شوم. در تشکیلات مصوب کردیم اول آقای خاتمی بعد طرح مناسک و بعد هم کاندیداتوری بنده به عنوان استراتژی انتخاب می‌شود.

شما از معدود کسانی در جریان اصلاحات هستید که مورد نقد جدی خود اصلاح‌طلبان هم قرار می‌گیرید. نمونه‌اش کاندیداتوری شما در انتخابات مجلس بود که با نقد جدی مواجه بود. هم شرکت کردید و هم رأی نیاورید.

موضوع رأی نیاوردن من این‌طور که شما می‌گویید نبود ما را بیرون کردند. بنده مستندات خود را درباره دخالت برخی نهادهای خاص در سمنان ارائه کرده‌ام. ما رفتیم خدمت آقای خاتمی و ایشان گفت مصلحت نمی‌بینم به عنوان جبهه اصلاحات لیست انتخاباتی بدهیم اما افراد و احزاب مختارند تصمیم بگیرند. ما هم بر همین اساس با تابلو حزب مردم‌سالاری آمدیم و لیست دادیم. آن زمان خیلی‌ها فکر می‌کردند ما با خاتمی مقابله کردیم اما بعد از اینکه ایشان در انتخابات مجلس رأی داد آن عزیزان هم متوجه شدند اتفاقاً ما همسویی داشتیم با آقای خاتمی
نظرات بینندگان