صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۹ مرداد ۱۴۰۵
News ID: ۹۳۲۹۵۴
Publish Date: ۲۳ : ۰۷ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۵
دونالد ترامپ در گفت‌وگویی تلفنی با روزنامه فایننشال تایمز در روز پنج‌شنبه گفت که هنوز تصمیم نگرفته آیا به اوکراین مجوز تولید موشک‌های رهگیر سامانه پدافند هوایی پاتریوت را خواهد داد یا خیر؛ موضوعی که یکی از مهم‌ترین خواسته‌های کی‌یف به شمار می‌رود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دونالد ترامپ در گفت‌وگویی تلفنی با روزنامه فایننشال تایمز در روز پنج‌شنبه گفت که هنوز تصمیم نگرفته آیا به اوکراین مجوز تولید موشک‌های رهگیر سامانه پدافند هوایی پاتریوت را خواهد داد یا خیر؛ موضوعی که یکی از مهم‌ترین خواسته‌های کی‌یف به شمار می‌رود.

به گزارش «انتخاب»؛ ترامپ گفت: «مطمئن نیستم. در حال بررسی آن هستیم.»

او افزود: «این یک سلاح فوق‌العاده است و باید کمی درباره اینکه به چه کسانی مجوز تولید می‌دهیم، احتیاط کنیم. ما معمولاً برای تجهیزات نظامی مجوز تولید صادر نمی‌کنیم.»

این اظهارات تنها دو روز پس از دیدار ترامپ با ولودیمیر زلنسکی در کاخ سفید مطرح شد. زلنسکی این دیدار را «خوب» توصیف کرده و گفته بود دو طرف درباره «تولید موشک‌های رهگیر پاتریوت و چند ایده دیگر» گفت‌وگو کرده‌اند.

ترامپ در اوایل ژوئیه و در نشست ناتو در ترکیه اعلام کرده بود که واشنگتن به کی‌یف مجوز تولید موشک‌های پاتریوت را اعطا خواهد کرد.

سامانه پدافند هوایی پاتریوت برای توانایی اوکراین در رهگیری موشک‌های بالستیک روسیه که کی‌یف و دیگر شهرهای این کشور را هدف قرار می‌دهند، نقشی حیاتی دارد. اینکه ترامپ حاضر شده بود امکان تولید این موشک‌ها در اوکراین را بررسی کند، از دید زلنسکی یک دستاورد مهم محسوب می‌شود.

رئیس‌جمهور اوکراین پس از دیدار روز سه‌شنبه در کاخ سفید گفت: «ترامپ پذیرفت که مجوزهای لازم را در اختیار ما قرار دهد.»

زلنسکی همچنین افزود: «اخیراً با نمایندگان شرکت‌های تولیدکننده این سامانه دیدار داشتم. امیدوارم بتوانیم تولید مشترک را آغاز کنیم. این موضوع بسیار مهم است.»

شرکت‌های Lockheed Martin و RTX تولیدکنندگان موشک‌های رهگیر سامانه پاتریوت هستند.

ترامپ در ادامه گفت تمرکز اصلی او پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین است و افزود که دو فرستاده ویژه‌اش، جرد کوشنر و استیو ویتکاف، برای نخستین بار طی روزهای آینده به اوکراین سفر خواهند کرد.

او گفت: «به‌سادگی می‌خواهیم جنگ میان روسیه و اوکراین پایان یابد. من دنبال موشک نیستم؛ ما به دنبال صلح هستیم.»

ترامپ همچنین تأکید کرد که با وجود تمایل ایران به گسترش جنگ در خاورمیانه از طریق حمله به اهداف مختلف در منطقه طی روزهای اخیر، به اعتقاد او تنها مسئله زمان است که تهران تسلیم شود.

او اظهار داشت: «داریم حسابی آن‌ها را در هم می‌کوبیم.»

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین نسبت به نهایی شدن توافق تاریخی همکاری هسته‌ای غیرنظامی میان آمریکا و عربستان سعودی که هفته گذشته اعلام شد، ابراز خوش‌بینی کرد. او پیش‌تر گفته بود اجرای این توافق مشروط به عادی‌سازی روابط دیپلماتیک ریاض با اسرائیل خواهد بود.

ترامپ به فایننشال تایمز گفت که با محمد بن سلمان و بنیامین نتانیاهو درباره عادی‌سازی روابط گفت‌وگو کرده و افزود: «این چیزی است که هر دو کشور بسیار به آن علاقه دارند. ممکن است اتفاق بیفتد.»

ترامپ همچنین روز سه‌شنبه با نتانیاهو در کاخ سفید دیدار کرد.

با این حال، ولیعهد عربستان پیش‌تر تأکید کرده بود که عادی‌سازی روابط تنها در صورتی امکان‌پذیر است که اسرائیل گام‌های غیرقابل بازگشتی برای فراهم کردن زمینه تشکیل کشور مستقل فلسطین بردارد؛ شرطی که اسرائیل تاکنون از پذیرش آن خودداری کرده است.

ترامپ در بخش دیگری از این گفت‌وگو از اندی برنهام به دلیل اعلام رویکردی «عمل‌گرایانه» درباره اکتشاف نفت در دریای شمال تمجید کرد؛ هرچند برنهام گفته است قصد ندارد وعده انتخاباتی حزب کارگر برای پایان دادن به صدور مجوزهای جدید حفاری در این منطقه را لغو کند.

ترامپ گفت: «تنها چیزی که کاملاً روشن به نظر می‌رسد این است که او می‌خواهد کشورش را ثروتمند کند و می‌داند که این کار را می‌تواند با گشودن مسیر بهره‌برداری از نفت دریای شمال انجام دهد.»

او افزود: «فکر می‌کنم این کار را انجام خواهد داد. اگر استارمر این کار را کرده بود، الان در خانه نمی‌نشست و تلویزیون تماشا نمی‌کرد.»

این گزارش با همکاری استف چاوز از واشنگتن نیز تهیه شده است.