صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۵ آبان ۱۴۰۵
کد خبر: ۹۴۵۳۲۵
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۱۶ - ۰۵ آبان ۱۴۰۵
مکل‌مور، رپر آمریکایی، تور «فری فلسطین» خود را در دوبلین آغاز کرده است؛ این تور پس از آن شروع شد که اد شیرن ماه گذشته با تصمیمی جنجالی او را از تور «لوپ» کنار گذاشت و تصمیم جنجالی برای کنار گذاشتن او خبرساز شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یورو نیوز: مکل‌مور، رپر آمریکایی، تور «فری فلسطین» خود را در دوبلین آغاز کرده است؛ این تور پس از آن شروع شد که اد شیرن ماه گذشته با تصمیمی جنجالی او را از تور «لوپ» کنار گذاشت و تصمیم جنجالی برای کنار گذاشتن او خبرساز شد.

این هنرمند برنده جایزه گرمی که نام اصلی او بنجامین هاگرتی است شب گذشته تور را در سالن 3Arena دوبلین آغاز کرد. خبر برگزاری این تور کاملا پرفروش چند روز بعد از آن اعلام شد که او به دلیل کنار گذاشته شدن به خاطر گفتن «فری فلسطین» روی صحنه و توصیف اقدام نظامی اسرائیل در غزه به عنوان نسل‌کشی، از تور شیرن حذف شد.

او پیشتر وعده داده بود «میهمانان شگفت‌انگیز و غافلگیرکننده زیادی» روی صحنه حضور خواهند داشت و این وعده را عملی کرد؛ هوزیر و گروه رپ کنی‌کپ روی صحنه رفتند و گروه فولک بیوگا که پیشتر در تور شیرن نیز اجرا کرده بود هم حضور داشت.

خواننده فلسطینی لینا مخول و دی‌جی فلسطینی‌تبار آمریکایی هبی‌بیتز نیز اجرا داشتند و مارک رافالو هم در پیامی ویدیویی به شکل غافلگیرکننده ظاهر شد و گفت: «تا برابری برقرار نشود صلحی در کار نخواهد بود».

مکل‌مور در برابر ۱۳ هزار نفر اعلام کرد که همچنان علیه جنگ اسرائیل در غزه سخن خواهد گفت.

مکل‌مور روی صحنه گفت: «من به این که اینجا روی صحنه و در همبستگی با مردم فلسطین ایستاده‌ام افتخار می‌کنم. ما تا واپسین نفس برای آزادی جمعی مبارزه خواهیم کرد.» او بخش زیادی از اجرای خود را در حالی پشت سر گذاشت که پرچم فلسطین را در دست داشت.

او گفت: «شش هفته پیش فقط دو کلمه کافی بود.» اشاره او به شعار «فری فلسطین» در ورزشگاه مت‌لایف نیوجرسی بود که پس از آن با این شعار از تور شیرن کنار گذاشته شد؛ اقدامی که در رسانه‌ها و میان فعالان به طور گسترده «ترسویانه» و توهین به آزادی بیان دانسته شد.

او افزود: «این دو کلمه برای بعضی آن قدر تهدیدکننده است که ترجیح می‌دهند آنها را خاموش کنند تا این که با معنای واقعی‌شان روبه‌رو شوند... به نوعی این کلمات از رنجی که باعث ضرورتشان شده بحث‌برانگیزتر شده‌اند.»

تمام درآمد تور «فری فلسطین» مکل‌مور به سازمانهایی اختصاص می‌یابد که از مردم و جنبش فلسطین حمایت می‌کنند. این نهادها شامل آنرا، گلیا، سوپ‌کیچن غزه، تعاون، هیل فلسطین، جنبش جوانان فلسطین، اتحاد کودکان خاورمیانه، صدای یهودی برای صلح، امداد پزشکی برای فلسطینیان، موسسه درک خاورمیانه، صندوق امداد کودکان فلسطین و آنروا آمریکا هستند.

اجرای دوبلین نخستین تاریخ از سه کنسرت اروپایی این تور است و قرار است برنامه‌های بعدی روز پنجشنبه ۲۹ اکتبر در اکور ارنا پاریس و جمعه ۳۰ اکتبر در اووو ارنا ومبلی لندن برگزار شود.

ارتش اسرائیل در واکنش به حمله تحت رهبری حماس به جنوب این کشور در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، که طی آن ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۱ نفر گروگان گرفته شدند، کارزار نظامی خود را در غزه آغاز کرد.

وزارت بهداشت غزه، که آمارهای آن از نظر سازمان ملل معتبر تلقی می‌شود، گزارش داده است در سه سال گذشته بمباران‌های اسرائیل بیش از ۷۳ هزار کشته برجای گذاشته است. سازمانهایی از جمله عفو بین‌الملل، دیدبان حقوق بشر و سازمان ملل این اقدامات اسرائیل را «نسل‌کشی» توصیف کرده‌اند.

گزارش منتشرشده در ژوئن از سوی یک کمیسیون مستقل سازمان ملل (منبع به زبان انگلیسی) نتیجه گرفته است که «مقامات و نیروهای امنیتی اسرائیل عمدا کودکان فلسطینی را هدف قرار داده‌اند و این امر به نسل‌کشی و جنایت‌های فجیع در نوار غزه و جنایت‌های جنگی در کرانه باختری انجامیده است».

گزارش قبلی این کمیسیون در سپتامبر گذشته نیز نتیجه گرفته بود که اسرائیل مرتکب نسل‌کشی شده و اعلام کرده بود این اعمال با تحریک مقامات ارشد اسرائیلی از جمله نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو صورت گرفته است.