براساس گزارش گاردین، دانشمندان برای پیشبینی زمینلرزه، فوران آتشفشانها و سایر پدیدههای طبیعی به رویکرد عجیبی روی آوردهاند. آنها میخواهند در پروژه «ایکاروس» (ICARUS) حرکات هزاران سگ، بز و سایر حیوانات اهلی و وحشی را از فضا بررسی کنند. حرکات دقیق این جانوران از طریق چند ماهواره اختصاصی که در سالهای آینده پرتاب خواهند شد، رصد میشود.
کمتر از پنج دقیقه فعالیت سنگین در زندگی روزمره تأثیری بزرگ روی سلامت قلب دارد و ریسک بیماریهای شدید قلبی-عروقی را کاهش میدهد. متخصصان دیگر میگویند که این یافتهها بهروشنی نشان میدهند که حرکتدادن و افزایش ضربان قلب حتی برای چند دقیقه در روز در داشتن قلبی سالمتر بسیار مؤثر است. مدتهاست که دانشمندان میدانند فعالیتهای سنگین و طولانی با ریسک پایین بیماریهای قلبی-عروقی در ارتباط هستند. اما تا به امروز مشخص نبود دورههای کوتاهتر این نوع فعالیت، که اغلب بخشی از روال زندگی روزمره هستند، در سلامت قلب نقش دارند یا نه.
شرکت OpenAI بهتازگی اقدام به انتشار عمومی نسخه o1 چتبات خود کرده است که در مقایسه با نسخه GPT-4o از تواناییهای پردازشی پیشرفتهتر برخوردار است و طبق ادعای سازنده، میتواند درباره سؤالات مطرح شده از سوی کاربر فکر کند. البته طبق گزارشی که پس از بررسی نسخه مذکور منتشر شدهاست، قدرت بیشتر باعث شده تا هوش مصنوعی بتواند عملکرد بهتری در فریب دادن کاربران از خود نشان دهد؛ موضوعی که میتواند نگرانیهای جدی پیرامون ایمنی استفاده از چنین سرویسهایی را بهدنبال داشتهباشد.
اقیانوس منجمد شمالی ممکن است نخستین روز بدون یخ خود را قبل از رسیدن به سال ۲۰۳۰ میلادی تجربه کند، یعنی خیلی زودتر از آنچه دانشمندان پیشبینی کرده بودند. پیشبینیهای قبلی تخمین میزدند که قطب شمال یخ دریای خود را در حدود سال ۲۰۳۰ از دست خواهد داد، اما یافتههای جدید نشان میدهد که این اتفاق ممکن است تا اواخر تابستان ۲۰۲۷ رخ دهد.
هر بار که سرما میخوریم و بینیمان کیپ میشود، آرزو میکنیم که دوباره بتوانم به راحتی نفس بکشیم. بسیاری از افراد اولین کاری که میکنند برداشتن یک دستمال و فین کردن است، کاری که معمولاً منطقی به نظر میرسد. فین کردن باعث احساس باز شدن مجاری تنفسی میشود. اما این کار به لحاظ علمی تا چه حد صحیح است؟
گوگل بهتازگی اقدام به معرفی مدل هوش مصنوعی GenCast کرده که برای پیشبینی وضعیت جوی با رزولوشن بالا طراحی شدهاست. مقاله منتشر شده در ارتباط با این مدل در ژورنال معتبر نیچر، نشانمیدهد که قابلیتهای آن در مقایسه نمونههای دیگر، پیشرفتهتر است؛ بهطوری که میتواند وضعیت آبوهوا تا ۲۵ روز آینده را پیشبینی نماید. مدت زمان گفتهشده، طولانیترین زمان در بین ابزارهای پیشبینی شرایط جوی محسوبمیشود و باعث شده «مرکز اروپایی پیشبینی میانمدت وضع هوا» به رتبه دوم سقوط کند.
تصور کنید که مانند یک آفتابپرست بودید یا آن شنل جادویی «هری پاتر» را داشتید و میتوانستید کاملاً با محیط خود ترکیب شوید و هیچ ردی نیز از خود باقی نگذارید؛ ممکن است مانند یک داستان علمی تخیلی به نظر برسد، اما به لطف نوآوری پیشگامانه محققان چینی، این آرزوی قدیمی خیلی از ماها در کودکی، اکنون به واقعیت نزدیکتر شده است. دانشمندان چینی ماده پیشرفتهای ابداع کردهاند که قادر به تغییر رنگ در سطح مولکولی در پاسخ به نور اطراف است.
کاوشهای باستانشناسی در منطقه صحرایی «الصبیه» در شمال کویت منجر به کشف مجسمهای سفالی با ظاهری منحصر به فرد شده است. باستانشناسان میگویند این مجسمه نشاندهنده فرهنگ مردمانی پیشاتاریخی است که بین سالهای ۵۵۰۰ تا ۴۹۰۰ پیش از میلاد در این منطقه زندگی میکردهاند. سر مجسمه که جمجمهای کشیده، بینی پهن، دهانی محو و چشمانی باریک و تنگ دارد، به نمونههای معروف به مجسمههای انسانهای مارنما شباهت دارد که معمولاً توسط فرهنگ «عُبِید» ساخته میشدند.
در شهر میلان ایتالیا آثاری از هنرمندان برجستهای همچون «اندی وارهول» و «سالوادور دالی» در نمایشگاهی در معرض دید عموم گذاشته شدند که بیش از ۸۰ اثر آن توسط مقامات ایتالیایی از گروههای جنایتکار مصادره شده است. این هفته نمایشگاه تحت عنوان «آثار هنری را نجات دهید: از مصادره تا مجموعههای عمومی» در کاخ سلطنتی میلان افتتاح شد که بیش از ۸۰ اثر هنری مکشوفه در جریان سرکوب جرایم سازمانیافته را به نمایش میگذارد.
محققان چینی رباتی به طول ۱۵ میلیمتر ساختهاند که میتواند با حرکت سریع به جلو و عقب، برای پیمایش در مسیرهای بسیار کوچک و تنگ ایدهآل باشد. این ربات را تیم دانشگاه بیهنگ ساخته و BHMbot-B نام دارد. تیم سازنده ادعا میکند برای ساخت این ریزربات فقط از یک باتری، یک مدار کنترل برای عملکرد بیسیم و ۲ محرک الکترومغناطیسی برای ظرفیت بار بالا استفاده کرده است. این ربات میتواند با استفاده از ارتعاش فرکانس کنترلشده به جلو و عقب حرکت کند.