arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۶۸۳۱۷
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۰ - ۰۴ فروردين ۱۴۰۱
بیست و نهمین روز حمله روسیه به اوکراین؛

بایدن: در صورت حمله شیمیایی در اوکراین به آن پاسخ خواهیم داد / مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه اوکراین را تصویب کرد؛ ایران رای ممتنع داد / زلنسکی خواهان حمایت نامحدود نظامی شد / یونیسف: بیش از نیمی از کودکان اوکراینی آواره شده‌اند / فاکس نیوز: ۱۲ روز است خبری از وزیر دفاع روسیه نیست

در حالی که نزدیک به یک ماه از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین می‌گذرد، گزارش‌ها حاکی از توقف یا پیشرفت کند نیرو‌های روسی در جبهه‌های جنگ است. دیروز آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا بطور رسمی روسیه را به ارتکاب جنایت جنگی در اوکراین متهم کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در حالی که نزدیک به یک ماه از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین می‌گذرد، گزارش‌ها حاکی از توقف یا پیشرفت کند نیروهای روسی در جبهه‌های جنگ است.


به گزارش «انتخاب»؛ دیروز آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا بطور رسمی روسیه را به ارتکاب جنایت جنگی در اوکراین متهم کرد.

در تحولی دیگر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد این کشور دیگر برای صادرات گاز به اتحادیه اروپا دلار و یورو قبول نمی‌کند. رئیس جمهوری روسیه یک هفته به مقام‌های روس برای جایگزینی نظام جدید دریافت پول گاز با روبل روسیه فرصت داده است.

همچنین یک افسر نظامی ارشد ناتو گفت که تخمین زده می‌شود که در ماه اول جنگ نیروهای روسی بین ۷ تا ۱۵ هزار نظامی روس کشته شده‌اند و وزیر امور خارجه روسیه هشدار داد، اگر ناتو نیروهای حافظ صلح به اوکراین اعزام کند، درگیری مستقیمی میان نیروهای روسیه و ائتلاف ناتو در خواهد گرفت.

بایدن: روسیه باید از جمع کشورهای گروه ۲۰ حذف شود / در صورت حمله شیمیایی در اوکراین به آن پاسخ خواهیم داد
۱۴۰۱/۰۱/۰۴ - ۲۳:۳۴

بایدن  درپاسخ به یک خبرنگار گفت که «ناتو به حمله شیمیایی احتمالی روسیه در اوکراین پاسخ خواهد داد.»

رئیس جمهوری ایالات متحده در کنفرانس خبری نشست ناتو تاکید کرد که «روسیه باید از جمع کشورهای گروه ۲۰ حذف شود.»

مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه اوکراین را تصویب کرد؛ تنها ۵ کشور مخالفت کردند، ایران رای ممتنع داد
۱۴۰۱/۰۱/۰۴ - ۲۱:۰۷

مجمع عمومی سازمان ملل متحد (UNGA) متشکل از 193 عضو، قطعنامه‌ای را تصویب کرد که خواستار دسترسی به کمک‌ها و حمایت از غیرنظامیان در اوکراین است. این قطعنامه همچنین از روسیه به دلیل ایجاد یک وضعیت انسانی «وخیم» در اوکراین انتقاد می‌کند.

این قطعنامه که توسط اوکراین و متحدانش تهیه شده بود، مورد حمایت 140 کشور قرار گرفت.

تنها ۵ کشور روسیه، سوریه، کره شمالی، اریتره و بلاروس به آن رای منفی دادند.  ایران به همراه ۳۷ کشور دیگر به این قطعنامه رای ممتنع دادند. 

اوکراین: روسیه مانع از خروج غیرنظامیان از ماریوپل می‌شود
۱۴۰۱/۰۱/۰۴ - ۲۰:۳۱

 ایرینا ورشچوک معاون نخست وزیر اوکراین می‌گوید نیروهای روسی به غیرنظامیان در ماریوپل اجازه خروج از این شهر بندری را نمی‌دهند.

این در حالیست که به گفته مقام‌های اوکراینی ۴۰ دستگاه اتوبوس توسط دولت کی‌یف برای خروج غیرنظامیان از این شهر به ماریوپل اعزام شده‌اند.

ورشچوک که این اظهارات را در یک کنفرانس تلویزیونی به زبان می‌آورد جزئيات بیشتری در این خصوص ارائه نداد.

نشست سران ناتو برای حمایت از اوکراین؛ زلنسکی خواهان حمایت نامحدود نظامی شد
۱۴۰۱/۰۱/۰۴ - ۱۸:۱۷

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، با سفر به بروکسل به دیگر رهبران پیمان نظامی ناتو پیوسته است که یک ماه پس از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در نشستی می‌خواهند جزئیات کمک‌های بیشتر به اوکراین و اعزام نیرو به اروپای شرقی را به بحث بگذارند.

علاوه بر نشست رهبران ناتو، رهبران گروه ۷ و همچنین اتحادیه اروپا نشست‌های دیگری در بروکسل دارند که آقای بایدن در آنها نیز حضور خواهد داشت.

این نخستین باری است که یک رئیس‌جمهور آمریکا در نشست رهبران اتحادیه اروپا حاضر می‌شود.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین هم در هر سه نشست به طور ویدئویی حضور می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه آقای زلنسکی در تماس ویدئویی با نشست سران ناتو خواهان "حمایت نامحدود نظامی" ناتو شد و روسیه را به استفاده از بمب فسفری متهم کرد.

رویترز به نقل از یک مقام دولت آمریکا نوشته آقای زلسنکی درخواست منطقه پرواز ممنوع یا عضویت در ناتو را در سخنان امروزش مطرح نکرد.

منبع آمریکایی: کشور‌های غربی تحویل موشک ضدکشتی به اوکراین را مدنظر دارند / گفتگو در این باره را با متحدانمان آغاز کردیم
۱۴۰۱/۰۱/۰۴ - ۱۷:۰۴

یک مقام عالی‌رتبه آمریکایی می‌گوید کشورهای غربی تحویل موشک‌های ضدکشتی به اوکراین را مدنظر دارند. وی که نخواست نامش فاش شود افزود که ایالات متحده گفتگو در این باره را با متحدانش آغاز کرده است.

وی افزود که بسیاری از کشورهای عضو ناتو در نشست روز پنجشنبه خواستار «مسئولیت‌پذیری» چین در بحران کنونی و ایفای نقش پررنگ‌تر پکن شده‌اند. این مقام آمریکایی تاکید کرد که به درخواست از چین «برای عدم حمایت از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین» باید ادامه داد.

صندوق کودکان ملل متحد: از هر ۲ کودک اوکراینی یک نفر آواره شده است
۱۴۰۱/۰۱/۰۴ - ۱۴:۰۸

صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) می‌گوید بیش از نیمی از کودکان اوکراینی به دنبال آغاز جنگ در این کشور مجبور به ترک محل سکونت خود شده‌اند. 

در بیانیه یونیسف آمده است که «یک ماه جنگ در اوکراین منجر به آواره شدن چهار میلیون و ۳۰۰ هزار نفر شده است». به گفته صندوق کودکان ملل متحد پیش از آغاز جنگ هفت میلیون و ۵۰۰ هزار کودک در اوکراین زندگی می‌کردند. 

بورل: روسیه علاقه‌ای به مذاکره آتش‌بس در اوکراین ندارد / چیزی که می‌خواهد اشغال خاک است
۱۴۰۱/۰۱/۰۴ - ۱۴:۰۶

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه گفت که دولت روسیه در حال حاضر علاقه ای به مذاکرات آتش بس در اوکراین ندارد؛ این در حالی است که ارتش مسکو به اهداف نظامی اش نرسیده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بورل افزود: در حال حاضر، روسیه نمی خواهد بنشیند و درمورد چیزی مذاکره کند. چیزی که می خواهد اشغال خاک است.

وی ادامه داد: روسیه می خواهد ساحل (اوکراین) را تا مرز مولداوی محاصره و اوکراین را از دریا منزوی کند. تنها زمانی می خواهد به طور جدی مذاکره کند که از موضع قدرتمندی برخوردار باشد.

بورل در عین حال گفت که اتحادیه اروپا و متحدانش به ارائه کمک های نظامی به ارتش اوکراین ادامه می دهند.

وی افزود: این مساله حائز اهمیت است زیرا همه چیز در ۱۵ روز آینده مشخص خواهد شد. آنچه تاریخ را می سازد، ظرفیت اوکراینی ها برای مقاومت است.

مقام آمریکایی: اوکراین نیرو‌های روسیه را در شرق کی‌یف تا ۳۵ کیلومتر عقب راند
۱۴۰۱/۰۱/۰۴ - ۱۴:۰۶

یک مقام ارشد آمریکایی به خبرنگاران گفت که نیروهای اوکراینی توانسته‌اند نیروهای روسیه در شرق کی‌یف را به عقب برانند.

به گزارش "سی ان ان"، این مقام آمریکایی چهارشنبه شب ادامه داد: هم اکنون نیروهای روسیه در ۵۵ کیلومتری شرق مرکز کی‌یف قرار دارند که در مقایسه با روز گذشته، فاصله آن‌ها ۲۵ تا ۳۵ کیلومتر از مرکز کی‌یف بیشتر شده است.

وی ادامه داد: از طرف شمال غرب، نیروهای روسیه درحال ایجاد مواضع دفاعی هستند. آن‌ها نتوانسته‌اند به مرکز شهر کی‌یف نزدیک‌تر شوند و همچنان در ۱۵ تا ۲۰ کیلومتری پایتخت قرار دارند.

به گفته این مقام آمریکایی، نیروهای روسیه در منطقه دونباس از جمله لوهانسک و دونتسک دارای انرژی بسیار بیشتری می‌باشند.

فاکس نیوز: ۱۲ روز است خبری از وزیر دفاع روسیه نیست / شایعه شده است که شویگو از وزارتخانه اخراج شده؛ در حبس خانگی به سر می‌برد
۱۴۰۱/۰۱/۰۴ - ۱۱:۵۰

فاکس نیوز اعلام کرد، برخی گزارش‌ها حاکی از این هستند که وزیر دفاع روسیه از ۱۲ روز پیش تاکنون دیده نشده است.

شبکه فاکس نیوز در صفحه رسمی خود اعلام کرد: برخی گزارش‌ها حاکی از این هستند که سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه مفقود شده و از ۱۲ روز پیش دیده نشده است.

این شبکه در ادامه نوشت، شایعه‌هایی وجود دارند که شویگو در وضعیت جسمانی بدی است و از برخی مشکلات قلبی رنج می‌برد، از سوی دیگر پیام‌های دیگری که در اینترنت پخش شده، حاکی از این هستند که شویگو از وزارتخانه اخراج شده و در حبس خانگی به سر می‌برد.

آخرین اظهارات شویگو در رسانه‌ها مربوط به یازدهم ماه جاری میلادی و در نشست اعضای دائم شورای امنیت بود که گفته بود: ما درخواست‌های بسیار زیادی از سوی داوطلبان کشورهای مختلف دریافت کردیم که تمایل دارند برای شرکت در آنچه جنبش آزادسازی خوانده می‌شود، به دو جمهوری دونتسک و لوهانسک بروند، بیشتر آنها نیز از کشورهای خاورمیانه هستند و تعداد این درخواست‌ها از ۱۶ هزار فراتر رفته است.

وزیر دفاع روسیه گفته بود: پاسخ مثبت به این درخواست‌ها را درست می‌دانیم به ویژه که این درخواست‌ها به برای مسایل مالی نیستند بلکه بر اساس تمایل واقعی این افراد مطرح شده‌اند و ما بسیاری از آنها را می‌شناسیم و آنها پیش از این نیز در ده سال گذشته به ما در جنگ علیه داعش در سخت‌ترین شرایط کمک کرده بودند.

بایدن وارد اروپا شد؛ تحریمهای جدید علیه روسیه در دستور کار
۱۴۰۱/۰۱/۰۴ - ۱۰:۱۱

«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا روز پنج شنبه برای دیدار با مقامات ناتو، گروه هفت، و همچنین دیدار با مقامات شورای اروپا درباره بحران اوکراین وارد اروپا شد.

روزنامه واشنگتن پست با اعلام این خبر نوشت، انتظار می‌رود بایدن و رهبران اروپایی طرحهای جدیدی را علیه روسیه با هدف کاهش وابستگی به منابع انرژی روسیه اعلام کنند و همچنین بسته تحریمی جدیدی را علیه مسکو اعمال کنند.

این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشته است که علیرغم اتحاد آمریکا و اروپا در این زمینه، اختلافاتی نیز در میان اعضای ناتو و آمریکا در زمینه چگونگی بازدارندگی علیه روسیه وجود دارد.

پیش‌نویس قطعنامه روسیه درباره اوکراین در شورای امنیت رد شد
۱۴۰۱/۰۱/۰۴ - ۱۰:۱۰

پیش‌نویس قطعنامه‌ای برای دسترسی به کمک‌های انسان‌دوستانه و حفاظت از شهروندان غیرنظامی در اوکراین که در آن اشاره‌ای به نقش مسکو در این بحران نشده بود، نتوانست رای کافی را در شورای امنیت سازمان ملل متحد به دست آورد.

این پیش‌نویس را روسیه تهیه کرده بود و در نشست روز چهارشنبه نیز به جز خود روسیه تنها چین به آن رای مثبت داد در حالی که ۱۳ کشور دیگر عضو شورا به آن رای ممتنع دادند.

باربارا وودوارد، سفیر بریتانیا در سازمان ملل متحد، پس از رای‌گیری گفت: «اگر روسیه به شرایط انسانی اهمیتی می‌داد، بمباران کودکان را متوقف می‌کرد و به محاصره شهرها پایان می‌داد. اما آنها اهمیتی به این موضوع نمی‌دهند.»

هر قطعنامه‌ای در شورای امنیت دست‌کم به ۹ رای موافق برای تصویب نیاز دارد در عین حال که هیچ کدام از پنج کشور ایالات متحده، روسیه، فرانسه، بریتانیا و چین نیز نباید آن را وتو کنند.

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد، کشورهایی را که به این قطعنامه رای ممتنع دادند متهم کرد که «به دلایل سیاسی» دست به این اقدام زده‌اند.

ژانگ جون، سفیر چین در سازمان ملل متحد، در توضیح رای مثبت کشور خود به این قطعنامه گفت که پکن انتظار دارد آتش‌بس به فوریت برقرار شود، اما در عین حال که برای توقف این جنگ تلاش می‌کند، شورای امنیت نیز باید «به این بحران انسانی واکنشی عمل‌گرایانه و سازنده نشان بدهد».

چین ماه گذشته به پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت که در آن نسبت به تهاجم نظامی مسکو به اوکراین ابراز تاسف شده بود، رای ممتنع داد، اقدامی که کشورهای غربی آن را نشانه انزوای روسیه تلقی کردند. روسیه آن قطعنامه را وتو کرد.

روسیه پیش‌نویس قطعنامه خود را پس از آن به شورای امنیت ارائه داد که فرانسه و مکزیک از ارائه قطعنامه‌ای درباره شرایط انسانی اوکراین به این شورا صرف نظر کردند، چرا که مسکو آن را وتو می‌کرد.

پیش‌نویس قطعنامه فرانسه و مکزیک، حاوی انتقاداتی صریح از روسیه به خاطر ایجاد بحران انسانی در اوکراین است. این قطعنامه انتظار می‌رود که طی هفته جاری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با حضور ۱۹۳ عضو آن به رای گذاشته شود.

روسیه در اقدامی متقابل دیپلمات‌های آمریکایی را اخراج می‌کند
۱۴۰۱/۰۱/۰۴ - ۱۰:۱۰

وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای که چهارشنبه شب منتشر شد اعلام کرد که دیپلمات‌های آمریکایی در این کشور را اخراج خواهد کرد.

به گزارش  "سی ان ان"، در این بیانیه اعلام شده است که کرملین یک لیست از دیپلمات‌های آمریکایی که به عنوان عناصر نامطلوب شناسایی شده‌اند را به یک مقام ارشد سفارت آمریکا در مسکو تحویل داده است.

در ادامه این بیانیه آمده است: به طرف آمریکایی قاطعانه گفته شد که هرگونه اقدام خصمانه واشنگتن علیه روسیه با پاسخ قاطع و مناسب مواجه خواهد شد.

این اقدام روسیه در پاسخ به اقدام مشابه آمریکا انجام می‌شود.

مقام آمریکایی: اوکراین نیرو‌های روسیه را در شرق کی‌یف را تا ۳۵ کیلومتر عقب راند
۱۴۰۱/۰۱/۰۴ - ۱۰:۰۹

 یک مقام ارشد آمریکایی به خبرنگاران گفت که نیروهای اوکراینی توانسته‌اند نیروهای روسیه در شرق کی‌یف را به عقب برانند.

به گزارش "سی ان ان"، این مقام آمریکایی چهارشنبه شب ادامه داد: هم اکنون نیروهای روسیه در ۵۵ کیلومتری شرق مرکز کی‌یف قرار دارند که در مقایسه با روز گذشته، فاصله آن‌ها ۲۵ تا ۳۵ کیلومتر از مرکز کی‌یف بیشتر شده است.

وی ادامه داد: از طرف شمال غرب، نیروهای روسیه درحال ایجاد مواضع دفاعی هستند. آن‌ها نتوانسته‌اند به مرکز شهر کی‌یف نزدیک‌تر شوند و همچنان در ۱۵ تا ۲۰ کیلومتری پایتخت قرار دارند.

به گفته این مقام آمریکایی، نیروهای روسیه در منطقه دونباس از جمله لوهانسک و دونتسک دارای انرژی بسیار بیشتری می‌باشند.

نظرات بینندگان