آذریجهرمی، وزیر سابق ارتباطات در واکنش به خبری درباره قطعی اینترنت بدلیل طوفان خورشیدی نوشت که طوفانهای خورشیدی هنوز اینقدر هوشمند نشدهاند که «صرفا» به زیرساختهای الکترونیکی اینترنت در دنیا ضربه بزنند و با تجهیزات الکترونیکی نظامی، بهداشتی و … رفتار دوستانهای داشته باشند.
خبر قطعِ اینترنتِ فردا در دنیا، به دلیل طوفانهای خورشیدی، به نظر مبنای دقیقی ندارد.
جیمی ویلز، بنیانگذار «ویکیپدیا» میگوید هوش مصنوعی هنوز دستکم ۵۰ سال با تبدیل شدن به یک «ابرانسان» فاصله دارد. او درباره کاربرد «چت جیپیتی» میگوید: «واقعا خیلی نکات را از دست میدهد و اشتباه مرتکب میشود. اشتباهتش به ظاهر موجه میرسند، اما برای خودش منبع میتراشد و آشفته بازار است.» بنیانگذار «ویکیپدیا» احتمال همکاری این وبسایت با یکی از شرکتهای فعال در عرصه هوش مصنوعی را رد نمیکند، اما تاکید میکند که این تصمیم باید پس از تامل و بررسی زیاد گرفته شود.
سخنگوی شورای رقابت از مصوبه جدید این شورا مبنی بر اینکه اپراتورهای تلفن همراه موظف هستند بستههای اینترنتی متنوع را به مشترکان خود ارائه دهند خبر داد. طی سالهای اخیر، اپراتورهای تلفن همراه، بستههای اینترنتی را محدود کرده و اقدام به ارائه بستههای با حجم بالا، با مدت زمان مصرف کوتاه کردند. این اقدام در حقیقت به جهت اینکه بهنوعی بتوانند قیمت بستهها را افزایش دهند، اقدام به ارائه بستههای با حجم بالا با زمانبندی کوتاه کردند.
طبق اعلام رسمی، گوگل در حال آمادهشدن برای حذف حسابهای غیرفعال جیمیل از ۱ دسامبر ۲۰۲۳ (۱۰ آذر) است. این اقدام حسابهایی را هدف قرار میدهد که در دو سال گذشته استفاده نشدهاند. تصمیم برای حذف حسابهای غیرفعال، ناشی از افزایش آسیبپذیری حسابهای قدیمیتر دربرابر حملات سایبری است.
رویترز در گزارشی به نقل از دو منبع آگاه اعلام کرد که گروهی از پژوهشگران شرکت «اُپنای آی» در نامهای به هیئت مدیره از کشفی قدرتمند در حیطه هوش مصنوعی خبر دادهاند که به گفته آنان میتواند بشریت را تهدید کند.
اگر انسانهای روی زمین تنها موجودات تمدنساز در جهان هستی نیستند، پس چرا تا کنون رد و نشانی از تمدنهای دیگر پیدا نشده است؟ این سوالی است که گروهی از دانشمندان با انتشار یک مقاله علمی، پاسخی جسورانه به آن دادهاند. وِنجی سونگ و هی گائو در مقالهای که در نشریه علمی آستروفیزیکال (The Astrophysical Journal) منتشر کردند، با استفاده از دو پارامتر، تعداد تمدنهای هوشمند فرازمینی را که قابلیت برقراری ارتباط با آنها وجود دارد، تخمین زدند: نخست، احتمال وجود حیات در سیارههای شبیه زمین و دیگری، میزان تکامل ستارهای که سیاره میزبان تمدن احتمالی به دور آن میچرخد. این دو محقق ۹ سناریوی مختلف را در مورد وجود تمدنهای هوشمند فرازمینی طرح کردند که طیفِ نادر تا رایج بودن وجود آنها را پوشش میداد.
اپل iOS 17 را برای همهی مدلهای گوشی آیفون که با این آپدیت سازگاری دارند، منتشر کرد. بهروزرسانی مذکور ابتدا با مشکلاتی مواجه بود که ازجمله میتوان به عدم اتصال پایدار به شبکههای بیسیم و داغشدن بیشازحد مدلهای پرو آیفون ۱۵ اشاره کرد. غول فناوری اهل کوپرتینو آپدیتهای مختلفی برای حل مشکلات ارائه داد و اکنون باگ جدیدی در iOS 17، صفحه نمایش را بهطور کامل قفل میکند. اگر با این مشکل مواجه شدهاید جای نگرانی نیست زیرا راهحل سادهای دارد.
هواوی یکی از معدود شرکتهای جهان است که هماکنون سرویس اینترنت ماهوارهای مدار پایین زمین (LEO) مشابه استارلینک اسپیسایکس را آزمایش میکند. حالا جزئیات بیشتری از آزمایشهای این شرکت فاش شده و ظاهراً غول فناوری چین در تست سرویس خود به سرعت دانلود ۶۶۰ مگابیت بر ثانیه دست پیدا کرده است. «وانگ جون»، دانشمند ارشد آزمایشگاه فناوری بیسیم ۶G هواوی این خبر را در رویداد بینالمللی اکوسیستم صنعت اطلاعات هوافضای چین اعلام کرده است. هواوی از علاقهمندان ایده اتصال ماهوارهای برای گوشیهای هوشمند خود بوده است و میت ۶۰ پرو که تابستان امسال معرفی شد، قابلیت تماس به ماهوارههای GEO را فراهم میکند.
محققان دانشگاه لانژو در چین یک شارژر بیسیم ساختهاند که میتواند بهطور ایمن در بدن انسان کاشته شود. این شارژر حاوی مقادیر کم روی و منیزیم است تا بهراحتی در بدن تجزیه شود. بهاینترتیب پس از اتمام عملکرد، نیازی به حذف یا تعویض این دستگاه نخواهد بود. از این شارژر برای تأمین انرژی ایمپلنتهایی مانند ضربانسازهای قلب استفاده خواهد شد. این دستگاه میتواند درزمینه انتقال دارو هم کاربرد داشته باشد. محققان برای آزمایش عملکرد این سیستم، آن را در موشهای آلوده به تب ناشی از مخمر کاشتند. سپس این دستگاه یک داروی ضدالتهابی برای کنترل تب آزاد کرد و محققان مشاهده کردند که دمای بدن موشهای دارای ایمپلنت، به پایینتر از دمای موشهای بدون ایمپلنت رسید.
ناسا، آژانس فضایی آمریکا از مردم خواسته است نام خود را برای آنها بفرستند تا در مأموریت فضایی آینده به کهکشان فرستاده شود. کمپین «پیامی در بطری» سازمان فضایی آمریکا این امکان را برای افراد فراهم کرده است تا نامشان در ریزتراشهای (میکروچیپ) ثبت شود و همراه با فضاپیمای اروپا کلیپر از مریخ عبور کند و به سوی سیاره مشتری (برجیس، ژوپیتر) و قمر آن به نام اروپا برود. تاکنون ۷۰۰ هزار نفر نامنویسی کردهاند و آخرین مهلت برای ثبتنام شب سال نو میلادی یا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۳ است. دانشمندان و کارشناسان در آزمایشگاه ریزدستگاههای ناسا در کالیفرنیا قصد دارند تمام نامهای ارسالی را جمعآوری کنند.
یک زن ۲۵ ساله شاداب با موهای صورتی اهل بارسلونا که ظاهری جذاب و بی عیب و نقص دارد. به گفته سازنده این مدل مجازی، آیتانا میتواند تا ۱۰ هزار یورو در ماه درآمد داشته باشد، اما میانگین درآمد او چیزی حدود ۳ هزار یورو است. اما آیتانا یک مدل واقعی نیست و به دنیای مجازی تعلق دارد. این دختر بازیگوش اولین مدل اسپانیایی است که با استفاده از هوش مصنوعی ساخته شده است. تابستان گذشته، روبن کروز، طراح آیتانا و بنیانگذار آژانس The Clueless شروع به ساخت این مدل کرد. آیتانا تنها در چند ماه توانست بیش از ۱۲۱ هزار دنبال کننده در اینستاگرام را به خود جذب کند. عکسهای او هزاران بار در شبکههای اجتماعی دیده شدهاند.
محققان چینی یک ربات مبتنی بر هوش مصنوعی ساختهاند که میتواند واکنشهای شیمیایی لازم را برای تولید اکسیژن از آب در مریخ انجام دهد. دستگاه رباتیک جدید میتواند راه را هموار کند تا اکسیژن مورد نیاز مسافران فضایی به سیاره سرخ در همان محل تولید شود. از این اکسیژن همچنین میتوان برای ساخت سوخت موشکها استفاده کرد، مادهای که انتقال آن به فضا دشوار محسوب میشود. دانشمندان پیشتر در مطالعات متعدد ثابت کرده بودند که مریخ حاوی مقادیر زیادی آب است که عمده آن به صورت یخ وجود دارد. حالا توسعهدهندگان ربات جدید در چین میگویند که میتوان از این آب و یخ برای آزادسازی اکسیژن استفاده کرد.