arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۰۰۶۴۶
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۱۵ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۱

وزیر صنعت: ارزش کنونی ارز را بپذیریم، دلار هزار تومانی دیگر بازنخواهد گشت

غضنفری افزود: اما اقتصاد ارز 2500 تومانی به معنای تلاش برای استقلال از ارز نفتی است و دیگر هیچ تحریمی بر روی اقتصاد ما اثرگذار نخواهد بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر ارزش ارز دلاری حاصل از صادرات نفتی 3000 یا 4000 تومان است باید این موضوع را بپذیریم.

به گزارش ایسنا، مهدی غضنفری در مراسم رونمایی از سه خودروی جدید سایپا اظهار کرد: آن اقتصادی که ارزش ارز آن 4000 تومان است وابسته به نفت نبوده و یک اقتصاد پویا، مستقل و رو به رشد است.

وی ادامه داد: اقتصادی که ارزش ارز آن هزار تومان بود، دوباره بازنخواهد گشت زیرا این اقتصاد معنایش این است که ارز نفتی را در حوزه مصرف هزینه کنیم.

غضنفری افزود: اما اقتصاد ارز 2500 تومانی به معنای تلاش برای استقلال از ارز نفتی است و دیگر هیچ تحریمی بر روی اقتصاد ما اثرگذار نخواهد بود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که زمانی که خواستیم قیمت حامل‌های انرژی را در طرح هدفمندی‌ یارانه‌ها اصلاح کنیم می‌دانستیم که آثار قیمتی و تورمی به دنبال دارد تصریح کرد: سال 91 اتفاق بزرگ دیگری در اقتصاد ما افتاد که از نظر ابعاد از فاز اول هدفمندی‌ یارانه‌ها نیز مهمتر بود و آن از بین رفتن 50 درصد وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی است.

وی ادامه داد: سال 90 بیش از 100 میلیارد تومان ناشی از فروش نفت و فرآورده‌های نفتی وارد اقتصاد کشور شد اما در سال 91 این میزان به کمتر از 50 میلیارد دلار کاهش یافته است.

وی افزود: کافی است یک قدم دیگر برداریم تا آرزوی بی‌نیازی برای ارز نفتی عملیاتی شود باید عهد ببندیم که سال 92 هیچ صنعتگری محتاج به ارز نفتی نباشد.

غضنفری خاطرنشان کرد: مجموعه‌هایی چون ایران خودرو و سایپا باید عهد کنند که سال آینده تراز ارزی آن‌ها مثبت بوده و بخشی از ارز حاصل از صادرات محصولات خود را وارد اقتصاد کشور کنند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر به مصوبه‌ای که معاون اول رییس جمهوری در تیر ماه برای تامین سرمایه در گردش صنعت خودرو ابلاغ کردند، عمل می‌شد در حال حاضر وضعیت بهتری در قیمت این محصول داشتیم.

وی ادامه داد: آیا فقط قیمت خودرو افزایش پیدا کرده است؟ ما در وزارت صنعت، معدن و تجارت از سویی باید مدافع تولیدکننده و حافظ آن و از سوی دیگر مدافع مصرف کننده باشیم تا به آن اجحاف نشود.
نظرات بینندگان