پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارس: در دیدار وزرای امور خارجه ایران و بنین در خصوص سفر محمود احمدینژاد به بنین در اواخر فروردین ماه و در چارچوب سفر دورهای به آفریقا گفتوگو و تبادلنظر شد.
راههای گسترش بیش از پیش مناسبات جمهوری اسلامی ایران و بنین، همکاری دو کشور در کمک به حل و فصل مسائل منطقهای و رایزنی پیرامون تحولات بینالمللی و همکاری بین جنبش عدم تعهد و اتحادیه آفریقا در دیدار وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و بنین مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار گرفت.
علیاکبر صالحی در این دیدار انجام دیدارها و مذاکرات متقابل مقامات دو کشور در مراحل مختلف را، گامی به پیش در جهت تقویت همکاریهای فیمابین دانست.
وی با تاکید بر اینکه اراده مسئولان عالیه دو کشور بر توسعه و تعمیق روابط فیمابین است، اظهار داشت: امیدواریم در نتیجه این سفر شاهد رشد روزافزون مناسبات فیمابین در کلیه زمینهها و پیشبرد و اجرایی شدن توافقات منعقده بین دو کشور باشیم.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه با اشاره به اینکه منطقه در شرایط حساسی قرار دارد، ابراز امیدواری کرد که همکاری و رایزنی جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس دورهای جنبش عدم تعهد و بنین به عنوان عضو تروئیکای اتحادیه آفریقا بتواند همانند پلی ارتباطی بین این دو مجموعه در کمک به حل و فصل مسائل منطقهای از جمله بحران مالی موثر و سازنده واقع شود.
صالحی با تشریح آخرین تحولات مربوط به برنامه هستهای و مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و 1+5، ابراز امیدواری کرد در آینده نه چندان دور شاهد حل و فصل این مسئله باشیم.
نصیرو آریفاری باکو نیز در این دیدار با سازنده خواندن سفر اخیر صالحی به بنین، گفت: اقدامات در جهت تقویت همکاریها آغاز شده و سفر متقابل مقامات عالیه دو کشور نشانه دوستی عمیق بین دو کشور است و امیدواریم در نتیجه این دیدار ها روابط برادرانه فیمابین هر چه بیشتر مستحکم شود.
وی با تشریح آخرین تحولات در منطقه آفریقا از جمله مالی، همکاری با جمهوری اسلامی ایران در عرصه منطقهای و چندجانبه را ارزشمند توصیف کرد.
وزیر امور خارجه بنین با اشاره به مسئله هستهای ایران اظهار داشت: ما نسبت به از سرگیری گفتوگوهای جمهوری اسلامی ایران و 1+5 خرسندیم و اذعان به رسمیت شناختن حق مشروع جمهوری اسلامی ایران در
برخورداری از انرژی هستهای صلحآمیز یک گام به جلو و موفقیت است.
در این دیدار همچنین همکاریهای دو کشور در حوزههای علمی، آموزشی و فرهنگی از جمله روند پیشرفت ساخت یک دانشکده با مشارکت جمهوری اسلامی ایران در بنین، استفاده از خدمات فنی و مهندسی شرکتها و بخش خصوصی کشورمان، امور کشاورزی، برق، انرژی، امور تجاری، موضوع گشایش سفارت بنین در تهران و سفر آتی رئیس جمهور اسلامی ایران به بنین مورد بررسی قرار گرفت و طرفین در زمینه تسهیل انجام این همکاریها تبادلنظر کردند.