arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۰۷۷۵۲
تاریخ انتشار: ۳۹ : ۱۰ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۲

یونسی: تاکید آیت‌الله هاشمی بر ائتلاف روحانی، جهانگیری و خاتمی است

طبق اطلاعاتی که من دارم، قطعا آقایان هاشمی و خاتمی نمی‌آیند، اجماع اصلاح‌طلبان به چند عامل بستگی دارد؛ یکی اینکه آقای قالیباف بماند یا نماند. اگر آقای قالیباف در عرصه بماند، خودش یک طرف میدان قرار می‌گیرد. مساله دیگر این است که آیا برخی نیروهای حاکمیتی تا آخر بی‌طرف خواهند ماند یا خیر؟ که البته قرائن نشان می‌دهد این نیروها بی‌طرف می‌مانند. مهم‌تر از همه اینها این است که دولت در این مسیر چه می‌کند. اگر دولت غایب این انتخابات باشد و نیروهای حاکمیتی هم بی‌طرف بمانند و آقای قالیباف هم در صحنه نماند، در آن صورت شکست اصولگرایان از اصلاح‌طلبان قطعی است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر اطلاعات دولت اصلاحات می​گوید قطعا خاتمی و هاشمی کاندیدا نمی​شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی یونسی در نشستی که از سوی سازمان جوانان حزب اسلامی کار و شاخه دانشجویی و با همکاری جوانان مجمع نیروهای خط امام (ره) با عنوان «حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی» برگزار شد، اظهار کرد: باید بین کسانی که «بر نظام» و «در نظام» هستند فرق قائل شد. کسانی که اساس نظام را قبول ندارند ممکن است که راهی قهرآمیز را انتخاب کنند اما کسانی که درون نظام هستند راهی جز اصلاح را قبول نخواهند کرد.

وی با بیان اینکه "به کار گرفتن روش‌های قانونی، عقلانی و کارشناسی برای اصلاح مدیریت و حکومت به تحلیل آقای روحانی نزدیک است"، گفت: درک چنین تحلیلی برای تصمیم‌گیری‌های سیاسی مهم است. آقای روحانی نزدیک‌ترین گفتمان به دوره اصلاحات محسوب می‌شود؛ اگرچه ویژگی‌هایی که ایشان دارند، برای اصولگرایان و برای اشخاصی همچون برخی روحانیون تنگ نظر قابل تحمل نیست و وجود چنین ویژگی‌هایی برای ما این تکلیف را ایجاد می‌کند که از ایشان دفاع کنیم.

اهم اظهارات وزیر اطلاعات دولت اصلاحات را به نقل از ایسنا بخوانید؛

*من مطمئنم شانس آقای روحانی در بین خواص و نخبگان که در این دوره بیش از هر زمان دیگری تحقیر شده‌اند، بیشتر از هر شخص دیگری است. من نسبت به یک ماه پیش امیدم بیشتر است که آقای روحانی یکی از دو قطب کاندیداها شوند و ما شاهد یک انتخابات با شکوه و حماسی باشیم.

* اصلاح‌طلبان طیف وسیعی هستند که به هیچ وجه قصد براندازی ندارند و نظام اسلامی را نباید جدای از اصلاح‌طلبان تعریف کرد. در حال حاضر هم می‌بینیم که بسیاری از اصولگرایان، اصلاح‌طلبند؛ همچون آقای ناطق نوری که زمانی رهبر یک جریان اصولگرا بود و امروز یک اصلاح‌طلب محسوب می‌شود و آقای عسگراولادی و علی مطهری و افروغ نیز به اصلاح‌طلبان نزدیک شده‌اند.

*آنچه که در سال 88 رخ داد چیزی بود که همه از بابت آن ضرر کردند.

*طبق اطلاعاتی که من دارم، قطعا آقایان هاشمی و خاتمی نمی‌آیند، اجماع اصلاح‌طلبان به چند عامل بستگی دارد؛ یکی اینکه آقای قالیباف بماند یا نماند. اگر آقای قالیباف در عرصه بماند، خودش یک طرف میدان قرار می‌گیرد. مساله دیگر این است که آیا برخی نیروهای حاکمیتی تا آخر بی‌طرف خواهند ماند یا خیر؟ که البته قرائن نشان می‌دهد این نیروها بی‌طرف می‌مانند. مهم‌تر از همه اینها این است که دولت در این مسیر چه می‌کند. اگر دولت غایب این انتخابات باشد و نیروهای حاکمیتی هم بی‌طرف بمانند و آقای قالیباف هم در صحنه نماند، در آن صورت شکست اصولگرایان از اصلاح‌طلبان قطعی است.

*من نگفتم آقای روحانی اصلاح‌طلب است. ایشان روش‌های اصلاح‌طلبانه دارد و نگاه سازندگی‌شان شبیه دولت آقای هاشمی و نگاه توسعه‌گرایانه‌شان نه فقط در بحث سیاسی بلکه در بحث‌های اقتصادی و فرهنگی هم هست. ممکن است برخی اصلاح‌طلبان بگویند که آقای روحانی از ما نیست، در حالی که این حرف بدی است چون حزب نباید تعصب حزبی داشته باشد و باید نتیجه کار حزبی را دید. بیان چنین حرف‌هایی بچه‌گانه است و باید دانست آقای روحانی تنها کاندیدایی است که می‌داند چه می‌کند و چه مسئولیتی را می‌پذیرد و برنامه‌اش را آماده کرده است.

*امکان ندارد بتوان آقای روحانی را مرعوب کرد یا اینکه کلاه سر ایشان گذاشت. ایشان کسی است که در مقابل تعدی قوا می‌ایستد و قدرت حرف زدن و بیان منطق را دارد و البته با توجه به محافظه‌کار بودنشان حرف‌هایی نمی‌زنند که بعدا ایجاد دردسر کنند.

*{در پاسخ به سوالی مبنی بر پیشنهاد هاشمی برای ائتلاف جهانگیری، روحانی و خاتمی} ما امیدواریم چنین اتفاقی بیفتد و هنوز برای این اتفاق دیر نشده است و آقای هاشمی هم تاکید دارند که چنین اتفاقی رخ دهد.
نظرات بینندگان