پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا: نتایج یک مطالعه جدید در بلژیک و آلمان نشان میدهد بدخوترین کارمندان میتوانند خلاقترین باشند.
دانشمندان دریافتند که افکار و احساسات منفی میتواند تا حد قابل توجهی در برانگیختن خلاقیت کارمندان نقش داشته باشد.
این محققان مدعیاند که امکان بروز خلاقیت پس از پایان افکار منفی، در اوج خود قرار دارد.
رونالد بلدو از دانشگاه بلژیک و همکارانش از دانشگاه لوفانا ی آلمان، بر این باورند که افکار منفی توجه را به سوی مشکلات جلب میکند و نشاندهنده این موضوع است که برای حل این مشکلات تلاش لازم است.
افکار منفی نه تنها به شکوفایی درک عینی و دقیقتر از شرایط کمک میکند، بلکه همچنین اساس ایدههای موفق (زمانی که افکار منفی از هم میپاشند) را پیریزی میکند.
رونالد بلدو و همکارانش این فرایند را به ققنوس تشبیه میکنند که در آن موجود اسطورهای ابتدا به خاکستر تبدیل میشود و سپس از میان این خاکستر برمیخیزد تا به پرندهای زیبا تبدیل شود.
به همین صورت، ایدههای نو نتیجه فرایند پویایی است که در آن فرد مرحلهای از افکار و احساسات منفی را تجربه میکند و پس از آن حالتی از افکار و احساسات بسیار مثبت پدیدار میشود.
در این مطالعه از 100 کارمند حرفهای در رشتههای گوناگون شامل تجارت، روانشناسی، مهندسی و آموزش خواسته شد که تعدادی پرسشنامه آنلاین روزانه را درست پس از رسیدن به محل کارشان در صبح و همچنین پیش از ترک محل کار در اواخر روز تکمیل کنند.
آنها دریافتند که سطح خلاقیت در افرادی که صبحها افکار منفی را تجربه میکردند، تا حد زیادی قویتر بود.
محققان معتقدند که این مطالعه دارای مفاهیم مهم برای مدیرانی است که در تلاش برای ترغیب بیشترین خلاقیت در کارمندانشان هستند.
گفته میشود در بسیاری از مواقع بهتر است مدیران توجه کارمندان را به سوی جوانب مشکلزای یک موقعیت جلب کنند.
جزئیات این پژوهش در Academy of Management Journal انتشار یافت.