وزیر پیشین مسکن با بیان اینکه "یک جریان سیاسی نمیتواند ابراز وجود کند، اما در صحنههای سیاسی حضور نداشته باشد"، گفت: تحلیل من این است که هاشمی و خاتمی وارد انتخابات نمیشوند و انتخابات با حضور اصلاحطلبان، اصولگرایان، مستقلها و نامزد دولت برگزار خواهد شد.
محمد سعیدیکیا در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اعلام آمادگی خود برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری، درباره پایگاه اجتماعی خود تاکید کرد: من هنوز نظرسنجی انجام ندادهام و به نظرم برای نظر سنجی هنوز زود است.
وی با بیان اینکه "اگر به پیروزی در انتخابات امیدوار نبودم هرگز به صحنه نمیآمدم"، افزود: من معتقدم چون هنوز شورای نگهبان صلاحیت نامزدها را تایید نکرده، هنوز برای ائتلاف زود است.
سعیدیکیا همچنین در بخش دیگری از این گفتوگو تاکید کرد: من مستقل هستم و تا آخر هم مستقل میمانم.
وی با بیان اینکه "در کشور، هم امکانات و هم نیروهای انسانی خوبی وجود دارد"، اظهار کرد: بوسیله امکانات و نیروهای انسانی موجود میشود کشور را بهتر اداره کرد. من در سه وزارتخانه و چهار دولت کار کردم و در طول مسئولیتهای خود در نقاط مختلف کشور حضور داشتم و توانمندیهای مختلف کشور را دیدهام.
این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به اینکه "برداشت من این است که نیروهای فرهیخته حاضر به همکاری هستند"، گفت: متاسفانه روسای جمهور قبلی تنها از همفکران خود استفاده میکردند و با خطکشیهایی که انجام دادهاند، مانع شدند تا دیگران فعالیت کنند.
وی خاطرنشان کرد: من از همه کسانی که وفادار به انقلاب اسلامی، قانون اساسی، ولایت فقیه و ارزشهای اسلامی هستند متناسب با تخصصشان استفاده میکنم؛ البته از همه آنها در کابینه استفاده نمیکنم بلکه در بخشهای مختلف دولتی از آنها همکاری خواهم گرفت.
سعیدیکیا در ادامه با بیان اینکه "طبق قانون اساسی، وزرا مسئول پاسخگویی در مسائل کاری مربوطه هستند"، اظهار کرد: میتوان به مسئولان استانها و مناطق، اختیاراتی را تفویض کرد زیرا مسئولان استانی اشراف بیشتری در مسائل منطقهای دارند. قانون، اجازه برنامهریزی استانی را نمیدهد اما در دولت من مسئولان در مرکز با مشورت مسئولان استانی تصمیمگیری میکنند.
این فعال سیاسی در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره معرفی اعضای کابینه احتمالی خود، با بیان اینکه "در حال حاضر معرفی کابینه را عملی مدبرانه نمیدانم"، تصریح کرد: رییسجمهور منتخب تا مردادماه فرصت انتخابات کابینه را دارد. در حال حاضر افراد زیادی به من مراجعه میکنند که من در حال شناسایی آنها هستم. من معاون اول، وزیر اقتصاد، رئیس بانک مرکزی و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی را قبل از انتخابات تعیین و معرفی میکنم.
وی با اشاره به سابقه اجرایی و پایگاه اجتماعی خود گفت: من در چهار وزارتخانه مسئولیت داشتهام و درحال حاضر اعضای ستاد انتخاباتی من همان مدیران استانها هستند که با آنها کار کردهام. من شناخت نسبی از کشور دارم و در جامعه نیز شناخت نسبی از من وجود دارد. مخاطب من همه مردم هستند؛ البته من باید به خوبی به جوانها معرفی شوم.
به گفته وزیر پیشین مسکن، مردم صداقت و تلاش در حد توانِ مسئولان را انتظار دارند.
سعیدیکیا اضافه کرد: من در دانشگاههای مختلفی سخنرانی داشتهام و شاهد استقبال خوب دانشجویان بودم. به نظر من دانشجویان موتور محرک خوبی برای انتخابات هستند. من معتقدم اگر معرفی من به خوبی صورت بگیرد، شاهد تحرک دانشجویان خواهیم بود.
وزیر مسکن و شهرسازی دولت نهم با اشاره به اینکه "من در همه دولتهایی که مسئولیت داشتهام، مستقل عمل کردهام"، تصریح کرد: شاید به همین دلیل در دولتهای دوم روسای جمهور پیشین حضور نداشتم. من معتقد به تحزب هستم ولی به دلیل اینکه حزب قوی در کشور وجود ندارد، عضو هیچ حزب و گروهی نیستم.
این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم افزود: من با بسیاری از بزرگان، هم در استانها و هم در تهران دیدار داشتم و موضوع حضور در انتخابات را به اطلاع آنها رساندم. بسیاری از مسئولان از حضور مستقل من حمایت کردند و به من گفتند که مستقل بودن من ارزش دارد و از سویی بعضی مسئولان به من توصیه کردند به ائتلافها بپیوندم. البته تاکنون با روسای جمهوری قبلی دیداری نداشتهام.
سعیدیکیا در ادامه با بیان اینکه "مشکلات اقتصادی و خدشهدار شدن اعتماد مردم به دولتمردان به علت قولهای عمل نشده، از دغدغههای اصلی مردم است"، خاطرنشان کرد: مسائل اجتماعی و فرهنگی را جزو مشکلات کشور میدانم.
وی بر ضرورت توجه به نقد و نقدپذیری در کشور تاکید کرد و گفت: جامعه بینقد میمیرد اما باید نقد در یک بستر مناسب جاری شود. سیاستمداران باید خطوط قرمز نظام را رعایت کنند و حاکمان نیز فضای باز مناسبی برای منتقدان و فعالان سیاسی فراهم سازند.
وزیر پیشین مسکن در ادامه با بیان اینکه "من در دانشگاهها کرسیهای آزاداندیشی را نمیبینم"، تصریح کرد: مدیران کرسی آزاداندیشی را در دانشگاه برگزار نمیکنند. من معتقدم جامعه باید تحمل نقد و مخالفت را داشته باشد. رییسجمهور منتخب باید اجازه انتقاد را به همه افراد بدهد و تحمل شنیدن حرف مخالف را داشته باشد. همه افرادی که من را میشناسند اعتقاد دارند که من در هر جا حضور داشتم فضای بازی را ایجاد کردهام ما اگر اجازه نقد به کسی ندهیم خودمان را از نقد محروم کردهایم.
سعیدیکیا در ادامه با اشاره به قانون هدفمندی یارانهها تاکید کرد: قانون یارانهها باید اجرا شود اما پرداخت نقدی یارانه موجب تورم میشود. باید برای اجرای طرح هدفمندی یارانهها و مقابله با تورم به دو دهک اول جامعه که از کار افتادگان و سرپرست خانوادههایی هستند که نمیتوانند کار کنند، یارانه را به صورت نقدی پرداخت کرد و همزمان برای همه دهکهای جامعه، تامین اجتماعی و بیمه قوی ایجاد کرد زیرا دغدغه مهم مردم سلامت است. با این کار هم دغدغه امروز که سلامت خانوار است حل میشود و هم آینده خانوادهها تامین میشود.
وی همچنین با اشاره به اینکه گرانی و تورم و گرانفروشی در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: دولتمردان باید نظارت را بیشتر کنند تا از این طریق با گرانفروشی مقابله شود. اکنون در کشور 430 هزار میلیارد تومان نقدینگی وجود دارد اما ما همزمان شاهد افت سرمایهگذاری، افت تولید، افت اشتغال و تورم هستیم. دولت باید بستری برای سرمایهگذاری ایجاد کند تا از طریق سرمایهگذاری تولید افزایش یابد و در نتیجه آن مشکل اشتغال و تورم حل شود.
وزیر مسکن و شهرسازی دولت نهم افزود: راهکارهای ایجاد بستر امن برای سرمایهگذاری این است که سرمایهگذاری یک ارزش تلقی شود و در مقررات ثبات و شفافیت وجود داشته باشد.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه "راه حل تامین منابع مالی برای سرمایهگذاری، هدایت نقدینگی کشور به سمت تولید، صرف هزینههای نفت برای تولید و جذب سرمایهگذاری خارجی است"، اضافه کرد: باید 20 درصد از درآمد فروش نفت به صندوق توسعه ملی واریز شود که این مبلغ باید در اختیار کارآفرینان و مدیران بخش خصوصی که در زمینه تولید فعالیت میکنند، قرار بگیرد.
وی افزود: البته منظور من این نیست که این سرمایه صرفا در اختیار کارآفرینان بزرگ قرار بگیرد، بلکه هرکس که طرح قابل قبولی دارد میتواند طرح خود را به تصویب برساند و از سرمایههای صندوق توسعه ملی استفاده کند.
سعیدیکیا با بیان اینکه "20 درصد درآمد فروش نفت تقریبا 50 هزار میلیارد تومان میشود"، خاطرنشان کرد: با این سرمایه میتوان سالی یک میلیون شغل در کشور ایجاد کرد.
این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه "باید سرمایه خارجی جذب شود"، تصریح کرد: میتوان از سرمایه و تکنولوژی خارجی در کنار سرمایه ایرانی استفاده کرد.
وزیر پیشین مسکن در ادامه، شاخصهای راهبردی فرهنگ کشور را اخلاق، عقلانیت، عدالت، هویت ملی و دینی، سرمایه اجتماعی، نظم اجتماعی، وحدت و انسجام ملی، استقلال فکری، استقلال ملی، تعاملات بینالمللی فرهنگی، کالا و خدمات فرهنگی و خانواده برشمرد و افزود: حجاب باید موجب عفاف شود و اگر حجاب با زور همراه باشد در جامعه عفاف ایجاد نمیکند.
سعیدیکیا با بیان اینکه "باید در بستر فرهنگ انقلاب اسلامی کار کرد تا حجاب در عمق و ذهن مردم شکل بگیرد"، افزود: اگر گشت ارشاد در این بستر فرهنگی و در جهت ترویج فرهنگ اسلامی فعالیت کند امر خوبی است اما اگر گشت ارشاد به معنی برخورد خشن باشد موجب افت فرهنگ میشود. گشت ارشاد باید توسط نیروهای فرهنگی انجام بگیرد نه نیروهای پلیس.
وی در ادامه با اشاره به صحبتهای اخیر مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: مدیریت کار پیچیدهای است که هرچه سطح آن بیشتر باشد مسئولیت آن هم بیشتر و خطیرتر میشود. نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باید با شناخت به سنگینی کار وارد رقابتها شوند کشور پتانسیلهای مختلفی دارد و افرادی باید رقابت ریاست جمهوری شوند که فرصت کافی برای شناخت کشور را داشتهاند.
این فعال سیاسی همچنین درباره هزینههای تبلیغاتی خود، با بیان اینکه "بعد از اتمام انتخابات با هر نتیجهای، هزینههای انتخاباتی خود را رسما اعلام میکنم"، خاطرنشان کرد: امکاناتی که صدا و سیما برای نامزدها به وجود میآورد هزینههای آنها را کاهش میدهد. من قائل به هزینههای زیاد برای انتخابات نیستم. خوشبختانه از لحاظ مالی مدیون کسی نیستم و حاضر نیستم این مساله را فدای ریاست جمهوری کنم.
وزیر مسکن دولت نهم در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه "آمریکا و اروپا، همه دنیا نیست"، تصریح کرد: اقتصاد دنیا به سمت شرق و جنوب شرقی آسیا در حال حرکت است و ما باید به دنبال کار دراز مدت باشیم و با فعالیت اقتصادی رابطه سیاسی خود را تحکیم ببخشیم. مثلا خط لوله پاکستان باید با دیپلماسی قوی به سمت هند هم برود.
وی با بیان اینکه "افزایش تولید داخلی، تراتزیت کالای خارجی و صنعت توریسم میتواند موجب کاهش اثرات تحریمها باشد"، خاطرنشان کرد: ایران و 1+5 شناخت خوبی از یکدیگر پیدا کردند. ما عضو انپیتی هستیم، بنابراین میتوانیم غنیسازی اورانیوم را انجام دهیم. غرب باید حق غنیسازی ایران را به رسمیت بشناسد.
سعیدیکیا ادامه داد: اکنون مسئولان توانا در دیپلماسی ما حضور دارند ولی دیپلماسی باید قویتر دنبال شود. من معتقدم در آلماتی 2 یک قدم به جلو رفتیم ولی باید مذاکرات را با قدرت ادامه دهیم. به نظر من همه مشکلات ما به تحریمها مربوط نمیشود و بخشی از آن به سوءمدیریت برمیگردد. مسئولان باید در مقابل تحریمها تدابیر بهتری را به کار میگرفتند.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه "یک جریان سیاسی نمیتواند ابراز وجود کند اما در صحنههای سیاسی حضور نداشته باشد"، افزود: تحلیل من این است که هاشمی و خاتمی وارد انتخابات نمیشوند و انتخابات با حضور اصلاحطلبان، اصولگرایان، مستقلها و نامزد دولت برگزار خواهد شد.
سعیدیکیا در پایان، با بیان اینکه "من هنوز نظرسنجی انجام ندادهام"، گفت: نظرسنجی هنوز زود است. من اگر به پیروزی در انتخابات امیدوار نبودم هرگز به صحنه نمیآمدم. من معتقدم چون هنوز شورای نگهبان صلاحیت نامزدها را تایید نکرده است زمان برای ائتلاف هم زود است من مستقل هستم و تا آخر هم مستقل میمانم.