پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : محمود احمدینژاد گفت: راه رسیدن به امنیت بینالمللی از زرادخانههای اتمی نمیگذرد.
به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، رییسجمهوری که عصر امروز برای افتتاح بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در مصلای تهران حضور یافته بود، اظهار کرد: انسان برای رسیدن به سعادت، امنیت و رفاه و عزت خلق شده است اما پس از گذشت نزدیک به 10 هزار سال از عمر انسان، این هدف محقق نشده است.
وی با طرح این سوال که چرا پس از گذشت این همه مدت هنوز همگرایی و همدلی میان انسانها رخ نداده است، گفت: جهالتها، تعصبات، خودخواهیها، توسعهطلبیها و برتریجوییها همه مانع از تعامل انسان و آحاد بشر بوده است و همهی اینها نشأت گرفته از جهل انسان به حقیقت خود و ماموریت و ظرفیتهای عظیم آسمانیاش است.
احمدینژاد افزود: حقیقت انسان، صلحجو، کمالجو، عدالتطلب، مهربان و خواهان همگرایی بین آحاد بشر است و حقیقت همهی انسانها یکی است و آن فطرت الهی است. ظرفیت کمال و خدایی شدن در تکتک ابناء بشر به امنیت گذاشته شده است و راه رسیدن به آن از دانایی میگذرد.
رییسجمهوری تصریح کرد: اگر کسی راه درست سعادت را بشناسد، حجاب تعصب و خودخواهی او را از حیثیت انسانی بازنخواهد داشت. اگر کسی بداند که راه سعادت، خدمت و فداکاری برای جامعهی بشری است، خودخواهی و جاهطلبی را کنار میگذارد. همهی این موانع در برابر رسیدن به سعات و همهی مشکلات بشری از جهل ناشی است و راه عبور از این جهالتها دانش و دانایی است.
وی ادامه داد: بشریت برای رسیدن به سعادت به بمب اتم و تسلیحات هستهیی، طراحیهای ضدانسانی، جنگ و اشغالگری نیاز ندارد. برای رسیدن به امنیت بینالملل لازم نیست زرادخانههای اتمی پر شود و با مسابقه تسلیحاتی، ثروت ملتها را بگیرند و به فقر و بیکاری و فساد دامن بزنند. رسیدن به سعادت واقعی از طریق تعامل، همدلی و دانش و اندیشه میگذرد.
احمدینژاد تصریح کرد: بشر امروز بیش از همه چیز نیازمند دانایی، معرفت و علم است. دانایی زمانی در دل و جان جامعه بشری میتواند، جاری شود که مکتوب و تثبیت شود و کتاب بهترین ظرف انتقال دانایی است. کتاب بهترین ظرف تعامل اندیشهها، جانها و یک محیط بیانتها و امن برای ارتباط اندیشهها و تقویت همگرایی و زدودن تعصبات و خودخواهیها و عوامل واگرایی است.
به گفته او بشر زمانی به سعادت خواهد رسید که بیشترین سرمایهگذاری را در این عرصه داشته باشد و فضای عمومی و بینالمللی را اندیشمندان، متفکران و صاحبنظران عبور کرده از مرزهای جهالت اداره کنند و این اتفاق به زودی خواهد افتاد.
رییسجمهوری گفت: یک میل عمومی امروز در دنیا برای عبور از مرزهای غیرواقعی و برآمده از تعصب و جاهلیت به راه افتاده و مطالبات فطری انسانها سر باز کرده است. پیشرفتها، گردش اطلاعات و امکان ارتباط بین انسانها در تمام نقاط جهان و امکان تبادل اندیشهها این فرصت را به وجود آورده است که در یک فضای عمومی همه با هم ارتباط برقرار کنند و ماموریت سعادت بشری را به طور مشترک دنبال کنند.
وی همچنین افزود: نمایشگاه کتاب تهران یک میعادگاه و نشانگر عزم ملت ایران برای عبور از راههای سترگ جهت رسیدن به قلههای سعادت بشری است. فصل مشترک ایران با سایر نقاط جهان از دیرباز علم و اندیشه و دانایی بوده است و امروز نیز همین مسیر نورانی را دنبال میکند.
احمدینژاد در پایان اظهار امیدواری کرد: روزی فرا برسد که در پرتوی حاکمیت انسان کامل، انسان تمام روابط خود را بر اساس دانایی و اندیشه تنظیم کند تا طعم واقعی انسان بودن را بچشد و این اتفاق خواهد افتاد. به امید آن روز.