پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : علیرضا زالی، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران میگوید روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر در کشور دچار سکته مغزی میشوند و لازم است مرکزی برای درمان سکتههای مغزی تاسیس شود.
زالی گفته است که «ميزان زيادی از عوامل خطر ابتلای به سکتههای مغزی و سکتههای قلبی با يکديگر مشترک هستند. فشار خون، ديابت (بیماری قند)، چربی خون بالا، چاقی، تغيير الگوی زندگی و تغذيه نامناسب از جمله اين فاکتورها هستند که موجب میشوند شانس ابتلا به بيماریهای قلبی و عروقی و سکتههای مغزی در کشور بالا رود.»
وی در مورد آمار بررسی سکته مغزی در ایران گفته است: « البته اين آمار شامل افرادی که دچار علائم خفيف شده و يا به بيمارستان مراجعه نمیکنند، نمیشود.»
زالی در خصوص آگاهی عمومی به نارساییها و نقصانهای احتمالی گفت: «در ایران بالغ بر ۶۰ درصد افراد مبتلا به فشار خون از بيماری خود مطلع نيستند. اين عامل در نهايت ممکن است به صورت سکته مغزی تظاهر پيدا کند. همانطور که ديابت کنترل نشده نيز میتواند خود را به شکل سکتههای مغزی نمايش دهد.»
زالی همچنین پیشبینی کرده با توجه به حرکت جعمیت کشور به سمت سالمندی، در سالهای در پیش رو سکتههای مغزی در ایران شیوع بیشتری پیدا کند.
رئیس نظام پزشکی گفته است: «در کشورهای توسعهيافته برای کاهش آمار مرگ و مير و عوارض ناشی از سکتههای مغزی مراکز جامعی را راه اندازی کردند که جديدترين روشهای درمانی در آنها به کار گرفته شده و گروههای مختلف تخصصی در آن فعاليت میکنند. در اين مراکز اقدامات توانبخشی از ساعات آغازين برای فرد انجام میشود.»
وی با تاکید بر اینکه که لازم است در ایران هم چنین مراکزی تاسیس شود و گفت: «لازم است بودجه لازم برای احداث اين مراکز جامع در نظر گرفته شود و حداقل در استانهای بزرگ کشور چند مرکز استروک (سکته) داشته باشيم.»