arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۰۹۵۰۱
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۲۳ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۲

صالحي: قرن بيست و يکم متعلق به آسياست

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: روابط دو کشور ایران و هند در قرون متمادی از استحکام و سطح مناسب و خوبی برخوردار بوده و اکنون نوبت ماست که در تلاش برای حذف موانع و مشکلات، کاری کنیم که روابط دو کشور بیش از گذشته توسعه و گسترش یابد.
به گزارش وزارت امور خارجه؛ دکتر علی اکبر صالحی در نشست افتتاحیه هفدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور ایران و هند که با حضور وزرای امور خارجه دو کشور؛ نگاه به شرق و توسعه همکاری با کشورهای آسیایی را از سیاست های راهبردی و رویکردهای اصلی سیاست خارجی جمهوری سلامی ایران برشمرد و با اشاره به جایگاه هند به عنوان بزرگترین دموکراسی جهان و یکی از اقتصادهای در حال ظهور و کشوری مقتدر با ظرفیت های بالای سیاسی و اقتصادی افزود: جمهوری اسلامی ایران این کشور را یکی از اولویت های سیاست ها و اهداف خود قرار داده است.
وی با بیان این که جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری سرشار از منابع و ثروت های طبیعی طی دو دهه اخیر، علاوه بر نفت، گاز و پتروشیمی، در بخش های مختلف کشاورزی، صنعتی و خدمات فنی و مهندسی نیز به موفقیت های چشمگیری دست یافته است، وجود منابع انرژی فراوان در ایران و شرایط مناسب موجود برای سرمایه گذاری مشترک بخصوص در مناطق آزاد و همچنین مناطق ویژه تجاری و اقتصادی از جمله چابهار را از امتیازات منحصر به فرد ایران برای سرمایه گذاران هندی عنوان کرد.
وزیر امور خارجه؛ پیشرفت های اقتصادی هند در دهه گذشته و رشد تولیدات صنعتی، کشاورزی و نیز توسعه فن آوری اطلاعات هند را یادآور شد و با بیان ضرورت همکاری های دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و تحقیقاتی دو کشور، از بهره گیری از تجربیات مفید هند در بخش های گوناگون استقبال کرد.
صالحی قرارداد مشارکت در تولید و ارائه مجوز سرمایه گذاری برای شرکت های دولتی هند در میدان های نفت و گاز مشترک ایران را یکی از محوری ترین اقدامات ایران در راستای توسعه همکاری های نفت و گاز میان دو کشور برشمرد و ابراز امیدواری کرد؛ با توجه به اراده مثبت مقامات سیاسی دو کشور و با به کارگیری ظرفیت ها و توان دو کشور حجم مبادلات تجاری، بازرگانی و اقتصادی بین دو کشور ارتقا یابد.
وی؛ قرن بیست و یکم را متعلق به آسیا خواند و با اشاره به رشد بالای اقتصادی هند و نیاز این کشور به بازارهای جدید و پرجاذبه از جمله ایران افزود: ایران می تواند در مبادلات تجاری فیمابین نقش محوری را برعهده گیرد.
وزیر امور خارجه؛ سرمایه گذاری های متقابل در طرح های مورد نظر به ویژه در منطقه آزاد تجاری و صنعتی چابهار را به نفع دو کشور دانست.
صالحی نقش مؤثر و سازنده بخش های خصوصی در روابط تجاری میان دو کشور را مهم ارزیابی کرد و ابراز امیدواری کرد؛ تقویت و گسترش بیش از پیش مناسبات اتاقهای بازرگانی ، صنایع و معادن دو کشور از طریق تداوم مبادله هیئت ها، برگزاری نمایشگاه ها و همایش فرصتهای سرمایه گذاری، بیش از پیش استمرار یابد.
هفدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و هند امروز به ریاست دکتر علی اکبر صالحی و سلمان خورشید وزرای امور خارجه ایران و هند در تهران برگزار شد و با امضای چهار سند همکاری بین دو کشور به کار خود پایان داد.
نظرات بینندگان