arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۱۱۱۸۰
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۱۹ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۲

صدور ویزای فرودگاهی در مصر برای ایرانی‌ها تا شش‌ماه دیگر

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک مقام مصری قول داد که تا شش‌ماه آینده، امکان صدور ویزا برای ایرانی‌ها در فرودگاه قاهره فراهم شود.

توفیق عبدالحی، مشاور محمد مرسی رییس‌جمهور مصر است که اکنون در رأس هیأت اعزامی کشور مصر برای تبادلات و مذاکرات گردشگری به ایران آمده است. او میلیونر سرشناس مصری است که کار اصلی‌اش تجارت نفت و طلاست‌؛ ولی با این حال به‌خاطر آنچه «عشق به سرزمینش» می‌داند به ایران آمده است تا موانع بر سر راه توسعه‌ی گردشگری با ایران را بردارد.

عبدالحی معتقد است: آن‌قدر شخص شناخته‌شده‌ای در مصر هست که می‌تواند کارهایی در این زمینه انجام دهد.

او تا به حال 15 بار به ایران سفر کرده،‌ ولی به گفته‌ی خودش، مسیری به‌جز از اتاقش تا فرودگاه و برعکس را طی نکرده و مقصدش هم همیشه تهران بوده است؛ اما حالا تصمیم دارد با این هیأت گردشگری به اصفهان و شیراز برود و معتقد است که ایران خیلی زیباست و جاذبه‌های زیادی هم دارد.

عبدالحی در یک بعدازظهر بهاری در جمع خبرنگاران گردشگری حاضر شد و به پرسش‌های آن‌ها درباره‌ی موانع توسعه‌ی گردشگری و راهکارهایی که او به‌عنوان شخصی بانفوذ در مصر می‌تواند برای رفع موانع ارائه کند، پاسخ داد.

این مقام مصری درباره‌ی انگیزه‌ی سفر هیأت گردشگری کشورش به ایران، گفت: ما شنیده بودیم ایرانی‌ها برای سفر به مصر تمایل دارند. حال سوال این است، کشور ما که سالانه 10میلیون گردشگر دارد‌ چرا ایرانی‌ها در این رقم بالا جایی ندارند؟ برای همین ما تلاش زیادی کردیم تا مسیری برای سفر ایرانی‌ها و تبادل گردشگر با این کشور پیدا کنیم.

او ادامه داد: در ماه آگوست سال 2012 (تابستان سال 91) چند جلسه میان ایران و مصر برگزار شد و سپس وزیر گردشگری مصر به ایران سفر کرد.

عبدالحی درباره‌ی این‌که چگونه قرار است تعاملات گردشگری با ایران صورت گیرد در حالی که هنوز هیچ راه هوایی باثباتی بین دو کشور برقرار نیست؟ گفت: با یک شرکت خصوصی هواپیمایی در مصر برای چارتر کردن مسیر ایران صحبت‌های اولیه شده است و در آینده، این اتفاق می‌افتد و پروازهای چارتر بیشتری بین ایران و مصر برقرار می‌شود.

او همچنین درباره‌ی موانعی که بر سر راه توسعه‌ی روابط گردشگری دو کشور وجود دارد،‌ توضیح داد: این موانع، آمریکایی‌ها و اسراییلی‌ها هستند که می‌خواهند از گسترش این روابط جلوگیری کنند؛‌ ولی ما مردم مصر در این‌باره تصمیم می‌گیریم که چه چیزی برای کشورمان خوب است و چه چیزی را دوست داریم.

عبدالحی اظهار کرد: اگر ایران به‌عنوان قدرتی در خاورمیانه مطرح است‌، مصر هم در آفریقا چنین موقعیتی دارد‌، اگر این دو کشور مسلمان با هم متحد شوند می‌توانند از این اتفاقات جلوگیری کنند.

مشاور رییس‌جمهور مصر همچنین درباره‌ی چگونگی هدایت مخالفان داخلی این کشور با توجه به وجود سلفی‌ها که اقداماتی را پس از ورود نخستین گروه از گردشگران ایرانی به مصر انجام دادند گفت: ابتدا باید سلفی را تعریف کرد؛‌ سلفی اصلا ریشه‌ی مصری ندارد،‌ بلکه آن‌ها وهابی‌هایی هستند که با پیشتیبانی آمریکا و عربستان سعودی در زمان حسنی مبارک شکل گرفتند و بیشتر نمایش و حرف هستند و کاره‌ای هم نیستند. ما آن‌ها را قدرت بزرگی نمی‌دانیم که بخواهند مانعی در این مسیر ایجاد کنند.

عبدالحی در ادامه به دگرگونی‌ها و فشارهای اقتصادی که در مصر وجود دارد‌ اشاره و اظهار کرد: اعتراض‌هایی که به‌خاطر این تحولات می‌شود،‌ طبیعی است‌؛ ولی راه گردشگری از آن جدا است و با این مسائل درگیر نمی‌شود. مثلا اگر یکی از مشکلات و موانع موجود را ویزا بدانیم‌، ما هم برای آمدن به ایران شش ساعت در فرودگاه معطل شدیم تا ویزا بگیریم‌؛ ولی این از نظر ما طبیعی است.

وی ادامه داد: اعتصاب‌ها و اعتراض‌ها در مصر هم به‌خاطر تغییر و تحولات است و در برنامه‌ریزی گردشگری مشکلی ایجاد نمی‌کند.

این تاجر مصری بیان کرد: معتقدم اگر به خداوند ایمان داشته باشید می‌دانید یکسری مسائل تقدیر و سرنوشت است و کاری از دست ما برنمی‌آید مثلا در ایران آمار بالایی از تصادف در سفرهای جاده‌یی در نوروز داده‌اند. این یک حادثه است دست کسی نیست‌، نمی‌شود همه‌ی این مسائل را به چیزی ربط داد.

او سپس درباره‌ی خبرنگاران رسانه‌هایی که همراه این هیأت از مصر به ایران آمده‌اند گفت: دلیل آوردن این خبرنگاران که همه از رسانه‌های معتبر مصری هستند انعکاس تصویر واقعی از ایران است و اگر نقطه‌نظر منفی درباره‌ی کشور شما در مصر وجود دارد، آن را شفاف کنند. وظیفه‌ی رسانه‌های ایرانی هم این است تا مردم این کشور هم نسبت به مصر احساس آرامش داشته باشند چون شبکه‌های ماهواره‌یی از مصر فقط درگیری‌ها را نشان می‌دهند.

عبدالحی ادامه داد: آمریکا از نظر ما، فقط یک خبرپراکن است و زندگی‌اش از این راه می‌گذرد. از طرف دیگر، مثل یک فرمانده در یک صفحه‌ی شطرنج با جابه‌جا کردن مهره‌هایش بازی می‌کند؛ ولی ناگهان متوجه می‌شود یکی از مهره‌ها‌، راه خود را می‌رود،‌ منظورم ایران است‌، نه‌تنها با آن مخالفت می‌کند بلکه بقیه‌ی مهره‌ها را هم علیه‌اش بسیج می‌کند.

مشاور رییس‌جمهور مصر همچنین افزود: هنگام امضای عهدنامه با اسراییل‌، خبرنگاری از من پرسید آیا قبول دارید این سرزمین (فلسطین) به اسراییل تعلق دارد که تأیید کردم‌، خبرنگار برای این‌که از جواب مطمئن شود، دوباره سوال را پرسید و من دوباره همان پاسخ را دادم و گفتم ولی یک شرط وجود دارد اگر قبول کنید سرزمین آمریکا متعلق به سرخپوست‌هاست و آن را برگردانید آن‌وقت ما هم قبول می‌کنیم این سرزمین متعلق به اسراییل است.

نظرات بینندگان