پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود با عنوان «رفتارشناسی دولتهای نهم و دهم» نوشت:
واقعيت اين است كه يكي از "رفتارهاي معمول" يا به تعبير ديگر "عرفهاي رفتاري" در دولتهاي نهم و دهم بياعتنايي به اظهارات و نقدهاي كارشناسي است. مروري كوتاه بر هشت سال گذشته به وضوح نشان ميدهد كه دولتهاي دو دوره اخير كمترين توجه را به توصيهها و نقدهاي دلسوزانه كارشناسان داشتهاند و معمولاً اين نقدها را برچسبهاي سياسي كاري، منفعت طلبي شخصي و بخشي، سنگ اندازي براي خدمت رساني به مردم مستضعف و... تخطئه كردهاند.
اين نوع برخورد را ميتوان از مواجههاي كه دولت نهم در اوائل كار خود با نامه جمعي از اقتصاددانها داشت سراغ گرفت و به سراسر اين هشت سال تعميم داد. نمونه بارز اين تفكر البته انحلال سازمان مديريت و برنامه ريزي در دولت نهم بود. رئيسجمهور با اين تصميم به شفافترين صورت ممكن نشان داد كه اساساً اعتقاد و التزامي به نظرات كارشناسي ندارد و مايل است هر آنچه ميخواهد و ميپسندد فارغ از سبك و سنگين كردنهاي كارشناسي انجام دهد.
يكي ديگر از رفتارهاي رايج در دولتهاي نهم و دهم كه ادامه و پيامد منطقي رفتار اشاره شده در سطور فوق است، عادت به اتخاذ تصميمات ناگهاني، خلق الساعه و بدون پيش آگاهي است. اين نوع رفتار آنقدر در دو دولت گذشته تكرار شده است كه به نظر ميرسد دولتمردان نهم و دهم اساساً بنايشان بر اين قبيل تصميم گيريها است و از غافلگير كردن ديگران لذت ميبرند!
موارد متعددي ميتوان براي اين رفتار برشمرد، نمونههايي كه متأسفانه به علت ناگهاني بودن و عدم برخورداري از پشتوانه كارشناسي، پس از مدتي هياهو و تبليغ كنار گذاشته شد و آغاز نشده پايان يافت؛ شعار اسكان ايرانيان در خانههاي ويلايي، پرداخت يك ميليون تومان براي هر نوزاد، انتقال آب خزر به كوير، اشتغالزايي 5/2 ميليون نفري در هر سال و... تنها نمونههاي كمي از اين رفتار دولت هستند.
با در نظر گرفتن اين مسائل شايد لازم باشد افكار عمومي با دقت و وسواس بيشتري در سخنان و وعدهها و شعارهاي نامزدهاي رياست جمهوري بنگرند تا اگر نشانههايي از اين قبيل رفتارها در آنها مشاهده شد، آگاهانهتر دست به انتخاب بزنند.