پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیسجمهور با اشاره به اهمیت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر به جای انرژیهای فسیلی، گفت: باید جایگاه ستاد انرژیهای تجدیدپذیر ارتقا یابد.
محمود احمدینژاد رئیسجمهور صبح امروز در مراسم افتتاحیه جشنواره دستاوردهای علمی و فناوری ستاد فناوریهای انرژیهای نو در پژوهشگاه نیرو گفت: انرژیهای تجدیدپذیر باید جایگزین انرژیهای فسیلی شوند و در ابتدا باید جایگاه ستاد انرژیهای تجدیدپذیر در کشور ارتقاء یابد.
وی افزود: انرژی تجدیدپذیر باید به نوعی رقیب انرژی فسیلی باشد ولی اینکه این دو انرژی در یک وزارتخانه مدیریت شوند پیشرفتی در انرژیهای تجدیدپذیر حاصل نمیشود.
احمدینژاد افزود: آمادگی داریم در شورای عالی اداری دولت سطح انرژیهای تجدید پذیر را افزایش داده تا از توسعه این انرژیها به صورت گستردهتر حمایت کنیم.
وی افزود: سابقه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در کشور ما به چند هزار سال بر میگردد با وجود اینکه سابقه تشکیل سازمان و ستاد برای این انرژیها بیش از 40 سال نیست.
رئیسجمهور اظهار داشت: معماری ایرانی هنر استفاده از انرژیها است و در حمام شیخبهایی نیز برای گرم کردن آب از بیوگاز استفاده میشده است. البته از زمانی که نفت به عنوان یک انرژی خدادادی کشف شد ما سایر جنبههای انرژی را فراموش کردیم که البته شاید دستی در کار بوده تا فراموش کنیم. ما از کمال و پیشرفت اصیل و درونزای خود فاصله گرفتیم در صورتی که تا اواخر دوره صفویه در همه موارد خودکفا بودیم.
احمدینژاد عنوان کرد: در دوره صفویه اقتصاد پیشرفتهای داشتیم و با اینکه جمهوری نبودیم ولی ملت در مطالبه آزاد بودند و مسیر پیشرفت را طی میکردیم. ولی یک دوره انقطاع داشتیم که حالا باید برگردیم و بر روی منحنی رشد خود حرکت کنیم. ما باید تمام امکانات را به سمت پیشرفت خود حرکت دهیم.
رئیسجمهور با اشاره به اشکالات نظام آموزشی کشور اظهار داشت: یکی از مهمترین امور برای پیشرفت اصلاح ساختار آموزشی و فناوری است. ایران دارای دانشگاههایی با سابقه چند هزار ساله بوده است. که پاسخگوی نیاز جامعه بودهاند. ولی 90 سال است که دانشگاه به شکل جدید فعالیت میکند و البته از نظر دانش و تحقیقات چیزی کم ندارد ولی دارای یک اشکال کهنه است. اشکال نظام آموزشی ما این است که از ابتدا مصرفی بوده است و نظام آموزشی مصرفی نمیتواند در حوزه تولید موفق باشد.
به گفته وی نظام آموزشی باید در قبال جامعه متعهد باشد در صورتی که ما دانش تولید میکنیم ولی دیگران از آن استفاده میکنند.
احمدینژاد گفت: دانشجو باید نیازهای صنعت را تأمین کند و از این طریق برای خود درآمد کسب کند و کمکهای دولت باید درآمدی مازاد در کسب درآمد دانشجویان باشد.
وی افزود: حلقه ارتباط صنعت و دانشگاه در کشور ما به طور کلی قطع شده بود که با تلاشهای بسیار در کوتاهمدت معاونت علمی رئیسجمهور را برای حل این مشکل تشکیل دادیم تا نیاز را تشخیص داده پشتیبانی کند و به مراکز رفع نیاز معرفی کند.
وی افزود: طرح ارتباط صنعت و دانشگاه راه افتاده است ولی ظرفیت بسیار زیاد است و همه باید کار مفید انجام دهند تا حرکت پایدار بماند.
* نیازمند یک فکر متمرکز هستیم
رئیسجمهور با اشاره به نیاز کشور که یک فکر متمرکز برای اصلاح ساختار فناوری است، گفت: اگر این دولت هم در این زمان نتوانست ساختار فناوری را اصلاح کند دولتهای بعدی حتما باید این کار را انجام دهند.
وی افزود: اصلاح بعدی نیز در چارچوب اقتصادی کشور است زیرا صنعت را نمیتوان با تغذیه مسئولان سرپا نگهداشت، صنعت باید بتواند رقابت کند.
احمدینژاد طرح هدفمندی یارانهها را یک اصلاح ساختاری در کل اقتصاد کشور برشمرد و گفت: طرح هدفمندی یارانهها یکی از طرحهای بنیادین بود که روش به کار گرفته در این طرح نیز بهترین روش در دنیا است. ولی پس از اجرای طرح مشکلات بانکی و تحریم و مشکلات دیگر به وجود آمد که به گردن این طرح مظلوم انداختند.
وی ادامه داد: تا زمانی که وزارت نیرو 70 لیتر گاز مایع میگیرد چطور میتواند از محققان حمایت مداوم داشته باشد ما باید 10 برابر این مقدار بازدهی داشته باشیم و اینکه دولت تا آخر حمایت صد در صدی کند مشکلساز است.
رئیسجمهور گفت: جامعه علمی باید تصمیمگیر باشند و برای اجرای تصمیمات شجاعانه کمک کنند.
وی با اشاره به ظرفیتهای کشور گفت: شاید ما تنها کشوری هستیم که دو شبکه موازی انرژی گاز و برق را داریم که باید به سمت پیل سوختی برویم.
رئیسجمهور تصریح کرد: باید تصمیم بزرگی بگیریم تا دولت و مجلس دیگر برای توسعه شبکه برق هزینه نکند بلکه همان پول را به صورت یارانه برای تولید انرژیهای تجدیدپذیر هزینه کنیم.
احمدینژاد گفت: دستهایی را میبینم که 200 سال ما را عقب انداختند که بیشتر آن نیز از خارج از کشور است و باز هم تلاش میکنند تا ما را اسیر امور کوچک و دمدستی کند.
وی گفت: ما باید به فکر مدیریت علمی در جهان باشیم اینکه میگوییم در منطقه، اول شدهایم افتخار نیست زیرا مگر در منطقه جز ایران کشور پیشرفته دیگری هم هست.
وی با بیان اینکه ما باید خود را در سطح جهانی ارزیابی کنیم، اظهار داشت: یک کوهنورد باید خود را در حد اورست در نظر بگیرد، اگر خود را در حد کلکچال بداند در همان حد نیز میماند.
رئیسجمهور اظهار داشت: استعمارگران جهان خود را در حد مدیریت جهانی باور کردند و در همان سطح پیشرفت کردهاند که ما نیز باید خود را در حد مدیریت جهانی بدانیم.
وی گفت: شاید بیش از 100 سیاستمدار دنیا در گفتوگو با من به صراحت توقع خود از ایران را مطرح کردهاند و با بیان تاریخ پیشرفته ایران گفتند که ما میدانیم چرا زورگویان جهانی آنقدر از ایران وحشت دارند. زیرا ایران تنها کشوری است که میایستد و الگوی مدیریت جهانی را ارائه میکند.
احمدینژاد گفت: این سخنان تعصبات نیست و واژه ناسیونالیسم برای این حرفها واژهای پرت و پلا است، این سخنان حقیقت است که باید شکر کنیم و در مقابل آن نیز مسئولیت داریم.
رئیس جمهور گفت: قدرت ایران به زودی در دنیا علنی میشود که البته مشکلاتی را داریم و باید از آن عبور کنیم ولی امیدواریم نخستین حوزهای که در زمینه دانش و فناوری میدرخشد انرژی تجدیدپذیر باشد.