پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : روزنامه لوموند، گزارش نسبتاً مفصلی را به انتخابات ایران و هاشمی رفسنجانی اختصاص داده.
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ سرژ میشل می نویسد: هاشمی رفسنجانی این بار نیز که به عنوان عمده ترین نامزد انتخابات ریاست جمهوری وارد میدان شده بود و انتظار داشت که مورد اقبال عمومی قرار گیرد اما دچارممنوعیت شورای نگهبان شد.
سرژ میشل، در ادامه گزارش خود می نویسد: اگر شاهد اتفاق فوقالعاده ای نباشیم، می توانیم بگوئیم که هاشمی، همان فرد با نفوذ سیاست ایران با این شکست در ٧٨ سالگی به پشت صحنه رانده شده است.
لوموند، در ادامه گزارش خود، به مسیر صعود سیاسی هاشمی رفسنجانی در دستگاه حکومتی ایران می پردازد و مینویسد: هاشمی رفسنجانی، یک انقلابی تمام عیار و از نزدیکان آیت الله خمینی بینانگذار جمهوری اسلامی بوده است، پس ازدو دوره ریاست پارلمان به مدت هشت سال نیز ریاست جمهوری را برعهده داشته. هاشمی دردوران پس از ریاست جمهوری، ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام و همزمان، عضویت مجلس خبرگان رابرعهده داشته است.
این روزنامه به دوستی 50 ساله ی او با رهبر معظم انقلاب اشاره می کد و می نویسد: این دو سالهاست که یار یکدیگر هستند.
لوموند می افزاید: هیچ یک از سیاستمداران ایرانی، شبکه ای به وسعت هاشمی در اختیار نداشته اند و ندارند؛ چه در محافل مذهبی قم، چه در کرمان که محل تولد اوست و چه درمحافل تجاری.
لوموند می نویسد: رقبای رفسنجانی به او لقب .... داده اند. از اعضاء این سلسله، سه پسر و دو دختر وی همیشه در سیاست نقشهای عمدهای را بازی کردهاند که گاهی کار آنها به دستگاه قضائی نیز کشیده شده است.
سرژ میشل، در بخش دیگری از گزارش خود خاطر نشان می کند که: با همه اینها که در مورد توانائیهای هاشمی گفته شد، او برای ریاست جمهوری یک چیز را کم داشت و آن گذر از شورای نگهبان بود.
همچنین روزنامه فیگارو در گزارشی پیرامون عدم احراز صلاحیت آیت الله هاشمی رفسنجانی یاد آوری می کند: اکثریت افرادی که صلاحیت
آنها تائید شده است از میان چهرههای محافظه کار (اصولگرا) هستند.
فیگارو
پیش بینی می کند که این بار نیز با پایان دوران مسئولیت محمود احمدی نژاد،
یکی از اصولگرایان عهده دار پست ریاست جمهوری خواهد بود.
رد صلاحیت اهمیت بیشتری نسبت احراز صلاحیت ایشان داشت که بعدها در تاریخ از آن یاد می شود.
زنده باد هاشمی
بسه دیگه جقدر چاپلوسی می کنید؟
برای شخصیت سایتتون هم خوب نیست. از ما گفتن بود
دیگران فکر می کنند از جای دیگه دارید ارتزاق می کنید و برای همین این همه مازاد بر نیاز چاپلوسی می کنید
دزسته که روی وزیر خیلی میشه حساب کرد و حریف هم همیسه ازش میترسه اما یک مهره سرباز هم که روش حساب باز نشده میتونه به خانه آخر برسه و تبدیل به وزیر بشه و کارایی داشته باشه
حالا که حریف مهره وزیر ما را از بازی خارج کرده درسته که بازی برای ما سخت شده ولی میتونیم با یه بازی حساب شده به هدفمون برسیم
مگر سال 76 کسی روی آقای خاتمی حساب باز کرده بود یا اصلا مردم چقدر می شناختنشون
به نظرم دکتر عارف میتونه همون مهره باشه