پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مدیر گروه تخصصی بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: بیش از ۳۰ درصد بیماری های قلبی، عروقی و یك سوم بیماری های تنفسی در میان سیگاری های تحمیلی به وجود می آید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، سیگاری های تحمیلی به افرادی اطلاق می شود كه به صورت غیر داوطلبانه و ناخواسته در معرض مستقیم یا غیر مستقیم دود سیگار دیگران قرار می گیرند.
« حمید محمودی » افزود: حدود ۹۰ درصد نیكوتین تنباكوی دود شده به دیوار، سطوح و لباس، پوست و مو و وسایل اطراف فرد مصرف كننده مواد دخانی می چسبد و ثابت شده است این ذرات سمی یا همان دود دست سوم تا ماه ها قابل پایداری و تاثیرگذاری هستند.
وی گفت: این موضوع به ویژه در نوزادانی كه روی زمین سینه خیز راه می روند و وسایل را در دهانشان می گذارند، خطرناك است.
وی تصریح كرد: در یك بررسی سطح كوتینین (یك متابولیت فعال نیكوتین) ادرار اطفالی كه والدین سیگاری دارند ولی دور از كودكان خود سیگار می كشند اندازه گیری شد و این میزان حدود هفت برابر كودكان با والدین غیرسیگاری گزارش شد .
مدیر گروه تخصصی بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكی تهران
ادامه داد: این میزان در كودكانی كه والدینشان در كنارشان اقدام به مصرف دخانیات می كنند هشت برابر كودكانی ارزیابی شده است كه والدین معتاد به سیگار در منزل مواد دخانی استعمال نمی كنند.
محمودی بر این نكته كه هیچ سیگاری بی خطر نیست و نیكوتین موجود در سیگار،یك ماده اعتیادآور است اشاره كرد و گفت: این موضوع یك باور اشتباه است و خطرات ناشی از سیگارهای لایت یا سبك و سیگارهای باریك كمتر از دیگر سیگارها نیست.