پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 
استاد برجسته فلسفه دانشگاه تهران گفت: ابنسینا گاه حتی از سوی فلاسفه نیز مورد ظلم واقع شده و حتی شخصیتهایی چون ابنرشد و ملاصدرا نیز به دلیل ندیدن آراء و آثار کامل او در حقش بیانصافی کردهاند.
نشست «ابنسینا پژوهی در ترازوی نقد» امروز 20 خردادماه با حضور غلامحسین ابراهیمیدینانی، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه، فاطمه فنا، حسین معصومی همدانی، نجفقلی حبیبی، حسین موسویان، سیدمحمود یوسفثانی و مقصود محمدی در محلس سالن جلسات مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد.
ابراهیمی دینانی استاد نامآشنای فلسفه و حکمت اسلامی که به تازگی کتاب «سخن ابنسینا و بیان بهمنیار» را به رشته تحریر درآورده است، در این جلسه به ارائه سخن پرداخت و گفت: فلسفه در جهان اسلام ماجرای غمانگیزی دارد و از همین روست که آثار فیلسوف بزرگی چون ابنسینا بعد از هزار سال هنوز یا منتشر نشده و یا این که با چاپهای مغلوط منتشر شده است.
وی تصریح کرد: فلسفه در دنیای اسلام همواره در دادگاه شریعت محاکمه شده و در این محاکمه غلبه با شریعت بوده و فلسفه کالایی جنبی و قاچاقی بوده است. اعلب فلاسفه تبعید یا اعدام شده و گرسنه ماندهاند. شخص ابنسینا بسیار سختی کشید و از سوی اهل شریعت تکفیر شد.
استاد برجسته فلسفه دانشگاه تهران اظهار کرد: معجزه ابنسینا آن است که وجود مهجوریت، آثار و افکار او در تمام علوم و تمدن اسلامی از صرف و نحو گرفته تا اصول فقه منعکس شده است. اسلام خود آسمانی و متعالی است، اما اگر ابنسینا نبود فرهنگ مدون اسلامی عقلانی نمیشد و از اسلام جز بنلادنها و ملاعمرها باقی نمیماند.
دینانی خاطرنشان کرد: هرچند من صدراییام و صدرایی خواهم مرد، اما باید بگویم ابنسینا گاه حتی از سوی فلاسفه نیز مورد ظلم واقع شده حتی شخصیتهایی چون ابنرشد و ملاصدرا نیز به دلیل ندیدن آثار کامل او در حقش بیانصافی کردهاند. ابنرشد آن فیلسوف تمامعیار قرطبی مشائی در مواضعی حتی ابنسینا را نه فیلسوف، بلکه متکلمی اشعری دانسته است.
وی ادامه داد: ابنسینا در عمر کوتاه 58 ساله خود با وجود تنگناهای سیاسی حکام زمان، آثار فلسفیش را شبها به شاگردان خود از جمله جوزجانی و بهمنیار درس میداده و آنها تقریر میکردهاند.
نویسنده کتاب «سخن ابنسینا و بیان بهمنیار» درباره نگارش این اثر تصریح کرد: بهمنیار در جایی شخصیت ابنسینا را چیزی شبیه معجزه میداند. ابنسینا به همان اندازه که فیلسوف بزرگی است، عارف بزرگی است و این امر در آثار وی از جمله در مقامات العارفین منعکس شده است.